Χειρότερη η ΑΕΚ του Χιμένεθ, από την ΑΕΚ του Καρέρα

Χειρότερη η ΑΕΚ του Χιμένεθ, από την ΑΕΚ του Καρέρα

Και με αποδείξεις πλέον. Δεν έφτιαξε η άμυνα, «χάλασε» και η επίθεση.

Είθισται μια αλλαγή προπονητή, να θεωρείται τις περισσότερες φορές ευεργετική. Λογικό. Αλλάζει το κλίμα, αλλάζει τον αέρα των αποδυτηρίων, την κατανομή των ευθυνών. Λειτουργεί ως μικρό σοκ και συνήθως για ένα διάστημα βοηθά. Ως ανάχωμα.

Στα μέρη μας όμως υπερεκτιμώνται γενικώς οι «πατέντες». Σε σημείο που κάποιοι να τις θεωρούν ολοκληρωμένη θεραπεία. Ακόμη για ομάδες άρρωστες βαριά, όπως η φετινή ΑΕΚ. Ένα σύνολο που όσο ο καιρός περνά τόσο και μετρά πληγές από τα τραγικά λάθη στον σχεδιασμό του.

Σα να παραβιάζεις ανοιχτές θύρες η ιστορία της φετινής Ένωσης. Μια ομάδα που λες και φτιάχτηκε στο πόδι από ανθρώπους που δεν έχουν γνώση των βασικών στο αντικείμενο. Αλλά κυρίως μια ομάδα που ακόμη και όταν διαπίστωσε τη σοβαρότητα του προβλήματος της δεν έκανε τίποτα για να το λύσει. Αν κάποιος διαφωνεί; Ας ρίξει μια ματιά στο μεταγραφικό πάρε-δώσε του Γενάρη και ας έρθει να το ξανασυζητήσουμε.

«Φωνάζει» εδώ και μήνες το πρόβλημα στην καρδιά της άμυνας, οι κάτω του «μετρίου» επιλογές στον άσο. Το rotation στα άκρα της πρώτης γραμμής. Διαπιστωμένα όλα αυτά από την εποχή που ο Μάσιμο Καρέρα έφτιαχνε βαλίτσες προς αναχώρηση. Και τελικά; Έφυγε ο Παουλίνιο, ο δεύτερος δεξιός μπακ για να έρθει –μετά από σαράντα κύματα- ένας Νταντσένκο που δεν αποκλείεται να κατοχυρώσει σε ρόλο βασικού τον Μπακάκη ως το καλοκαίρι.

«Ο κόσμος είναι έξυπνος και ξέρει πως ο προγραμματισμός δεν είναι σωστός φέτος» είπε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά από την εντός έδρας ήττα με τον Άρη. Την δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα καθώς από το ΟΑΚΑ πέρασε και ο ΠΑΣ και λογικά μπορεί να το κάνει και κάθε… πικραμένος. Το έριξε λοιπόν το καρφάκι του ο Σεβιγιάνος. Και καλά έκανε. Γιατί αν πιστεύει η διοίκηση της ΑΕΚ ότι θα παραστήσει την… Ιφιγένεια για τα λάθη των άλλων, είναι γελασμένη. Ας του έπαιρνε του ανθρώπου τρεις-τέσσερις παίκτες να κάνει τη δουλειά του και έπειτα ας το συζητούσαν ξανά. Εδώ του «έβγαλαν από τη μέση» ως και τον Λιβάγια. Τι να κάνει ο Χιμένεθ; Να παίξει εκείνος;

Δεν ήταν το πρόβλημα της ΑΕΚ ο προπονητής. Η αλλαγή στον πάγκο ήταν ένα τρικ μετάθεσης ευθυνών. Η μπάλα όμως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δίκαιη. Και ήδη ο λογαριασμός τα λέει μια χαρά. Η Σούπερ Λιγκ ΑΕΚ του Καρέρα ήταν καλύτερη από την Σούπερ Λιγκ του Χιμένεθ. Με αποδείξεις. Με αριθμούς που δεν αμφισβητούνται.
Ο Ιταλός κάθισε φέτος στο πάγκο σε 12 ματς πρωταθλήματος. Μάζεψε 23 βαθμούς με 7 νίκες (Παναιτωλικός, Τρίπολη, Λαμία, ΠΑΣ Γιάννενα, ΑΕΛ, Απόλλωνα και ΟΦΗ). Είχε και τρεις ισοπαλίες εντός με Βόλο, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Οι ήττες του έγιναν στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο και στο ΟΑΚΑ –που περνούν τρένα- από τον Παναθηναϊκό.

Εικοσιτρεις βαθμοί σε 12 αγωνιστικές σημαίνει 1.91 βαθμοί ανά ματς. Τα γκολ ήταν 23-13 άρα 1.91 βαθμοί ανά ματς με 1.91 γκολ ενεργητικό και 1,1 παθητικό.

Ο Χιμένεθ χθες συμπλήρωσε 9 ματς Σούπερ Λιγκ από την επιστροφή του. Έχει ήδη τρεις ήττες (Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννενα, Άρης). Έχει μια ισοπαλία στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ (2-2). Και πέντε νίκες με ΟΦΗ, Ατρόμητο, Άρη, Λαμία και Παναιτωλικό. Με 16 βαθμούς σύνολο κερδίζει 1.77 βαθμούς ανά παιχνίδι. Άρα αρκετά κάτω από τη συγκομιδή Καρέρα. Το χειρότερο όμως είναι αλλού πια. Η ΑΕΚ σε αυτά τα 9 ματς ενώ έχει δεχθεί 10 γκολ άρα παραμένει με 1.1 γκολ παθητικό πλέον δεν σκοράρει: Έχει μόλις 9 τέρματα στο ενεργητικό της. Άρα δηλαδή δέχεται 1.1 γκολ για κάθε 1 που σκοράρει. Επίδοση… Λαμίας.

Σε αυτά τα 9 ματς, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σκοράρει στα τρία (οι ήττες της). Πέτυχε ένα γκολ σε άλλα τρία και είχε δύο γκολ σε μια τρόικα που δεν τις έδωσε το μάξιμουμ των βαθμών καθώς υπάρχει η 2-2 ισοπαλία της Τούμπας.

Στο μεταξύ ο Καρέρα την άφησε στο -8 από τον Ολυμπιακό και πλέον η διαφορά είναι στο -17. Το χειρότερο όμως είναι αυτό που συμβαίνει πίσω της. Στο -2 ο 5ος Παναθηναϊκός, στο -4 ο 6ος Αστέρας Τρίπολης. Κανονική καταστροφή. Και μένουν πέντε ματς για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. Τρία εκτός (Λάρισα, Παναθηναϊκός, Βόλος) και δύο εντός (Αστέρας Τρίπολης και Απόλλωνας). Αν κάποιος τα βλέπει εύκολα; Ας το πει και στον Χιμένεθ που προφανώς ο άνθρωπος βλέπει μπροστά του βουνό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ