ΑΕΚ : Τα άκρα της δίνουν… φτερά

ΑΕΚ : Τα άκρα της δίνουν… φτερά

Λιβάι Γκαρσία και Μουαμέρ Τάνκοβιτς κάνουν την διαφορά στην ΑΕΚ, με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να παίρνει πολύτιμες βοήθειες από τις επιθετικές πτέρυγες.

Το ματς Κυπέλλου με τον Βόλο ήταν καθοριστικό για την ΑΕΚ για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ενα αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα του Άνεχλ Λόπεθ θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο το κλίμα εσωστρέφειας στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, καθώς μην ξεχνάμε πως η Ένωση προερχόταν από δυο συνεχόμενες ήττες (Απόλλων Σμύρνης-Άρης) με κάκιστες εμφανίσεις.

Όμως, η κόντρα με τον θεσσαλικό σύλλογο αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ, με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να παίρνει τη νίκη, αν και σε ακόμη ένα παιχνίδι δεινοπάθησε αμυντικά.

Οι «κιτρινόμαυροι» στρέφουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση της Κυριακής (14/2) με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, ωστόσο έχει σημασία να εστιάσουμε σε δύο παίκτες που κάνουν την διαφορά στην ΑΕΚ. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε, καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες για να ντυθούν στα χρώματα του Δικεφάλου. Και φυσικά δεν είναι άλλοι από τους Μουαμέρ Τάνκοβιτς και Λιβάι Γκαρσία, που έχουν κερδίσει με το καλημέρα τόσο τις εντυπώσεις, όσο και την εκτίμηση του κόσμου της ΑΕΚ.

Εχουν συμμετοχή σε 19 από τα 49 γκολ της ΑΕΚ

Είναι δεδομένο και κάνει μπαμ από… χιλιόμετρα το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην αμυντική γραμμή του Δικεφάλου. Όπως επίσης φαίνεται από μακριά και η ποιότητα που διαθέτει στην επιθετική της γραμμή η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν στο ρόστερ τους επιθετικά… εργαλεία, που μπορούν να αναστατώσουν ανά πάσα στιγμή τις αντίπαλες άμυνες. Δύο τέτοιες περιπτώσεις παικτών είναι οι Μουαμέρ Τάνκοβιτς και Λιβάι Γκαρσία.

Για χρόνια, η ΑΕΚ έψαχνε και δεν έβρισκε έναν καθαρό εξτρέμ. Ενα πρόβλημα που γιγαντωνόταν χρόνο με τον χρόνο στην Ένωση, με την λύση να αγνοείται. Αλλωστε, οι φίλοι της ομάδας λησμονούσαν για καιρό και τον Έλντερ Μπαρμπόσα, που πλέον αγωνίζεται στο Αγρίνιο με τη φανέλα του Παναιτωλικού.

Αυτή τη στιγμή έχει τη χαρά και την ευτυχία να διαθέτει δύο εξτρέμ, που έχουν ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους. Τον νεαρό από τον Τρινιντάντ και Τομπάγκο που παίζει πάνω στη γραμμή, διαθέτοντας εκπληκτική ταχύτητα και εκρηκτικότητα, αλλά και τον άσο από τη Σουηδία, που συγκλίνει περισσότερο προς τα μέσα.

Γκαρσία και Τάνκοβιτς κάνουν τη διαφορά στην ΑΕΚ, με τη συνεισφορά τους να είναι μεγάλη. 2 γκολ κόντρα στον Βόλο για τον Σουηδό, ασίστ και κερδισμένο πέναλτι για τον 23χρονο παίκτη. Μέχρι στιγμής, έχουν δημιουργήσει ή σκοράρει τα 19 από τα 49 φετινά γκολ της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ! Είναι ένα στατιστικό που αποδεικνύει περίτρανα την επιδραστικότητα και των δυο στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων». Προσφέρουν συνεχώς λύσεις στον Δικέφαλο, με την ΑΕΚ να παίρνει πολύτιμα πράγματα από τα φτερά της επίθεσης. Κάτι που δυσκολευόταν να αξιοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Και έχει μεγάλη σημασία να εστιάσουμε σε δύο στοιχεία. Στο γεγονός πως η Ένωση έχασε πολλούς πόντους με την δίμηνη απουσία του Γκαρσία, αλλά και στο τι ο Τάνκοβιτς μετράει 6 γκολ και 5 ασίστ χωρίς να έχει βγάλει ακόμα 90λεπτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα. «Μου αρέσει να δίνω βαθμούς, μου αρέσει να βάζω γκολ. Σε ποιον δεν αρέσει να βάζει γκολ; Αν δω μια ευκαιρία να βάλω γκολ, θα προσπαθήσω να βάλω γκολ. Αν δω την ευκαιρία να πασάρω σε έναν παίκτη που έχει καλύτερη θέση από εμένα, θα δώσω την πάσα. Δεν είμαι εγωιστής ως παίκτης», είχε δηλώσει ο πρώην άσος της Χάμαρμπι μετά την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στον Βόλο.

Τα… φτερά προσφέρουν πολύτιμες βοήθειες στην ΑΕΚ, η οποία και καλείται να ισορροπήσει την κατάσταση με την προβληματική άμυνα και την ποιοτική επίθεση. Ο Χιμένεθ γνωρίζει καλά πως τόσο ο Γκαρσία, όσο και ο Τάνκοβιτς είναι παίκτες-βαρόμετρα για τη συνέχεια της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ