Εμάνουελ Ινσούα : Από περιζήτητος… εξόριστος

Εμάνουελ Ινσούα : Από περιζήτητος… εξόριστος

Αφού είχε γίνει «μάχη» μεταξύ των «μεγάλων» της Ελλάδα για την υπογραφή του την οποία κέρδισε η ΑΕΚ, ο Εμάνουελ Ινσούα ετοιμάζεται να πει «αντίο» στην Ένωση και να αποχωρήσει από την πίσω πόρτα για λογαριασμό της Αλντοσίβι...

Τίτλους τέλους αναμένεται να βάλουν και επίσημα η ΑΕΚ και ο Εμάνουελ Ινσούα, καθώς ο Αργεντινός θα επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Αλντοσίβι. Η Ένωση έδωσε τα χέρια με τον σύλλογο της Αργεντινής και ο Ινσούα θα μετακομίσει στην ομάδα του Φερνάντο Γκάγκο ως δανεικός για τους επόμενους 6 μήνες. Μάλιστα, σημαντικό ρόλο στη συμφωνία αυτήν είχε ο προπονητής της Αλντοσίβι, καθώς στα παρελθόν ήταν συμπαίκτες με τον Ινσούα στην Μπόκα Τζούνιορς.

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ έψαχνε τρόπο το τελευταίο διάστημα για να «ξεφορτωθεί» τον αριστερό οπισθοφύλακα… Οι εμφανίσεις του Ινσούα με τους «κιτρινόμαυρους» δεν δικαίωσαν ποτέ τις προσπάθειες που έκανε ο σύλλογος το περασμένο καλοκαίρι, όταν έδωσε «μάχη» για την υπογραφή του. Ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και αναπόφευκτα μπήκε στη «μαύρη» λίστα της ομάδας.

Πως όμως ο Εμάνουελ Ινσούα κατάφερε να φτάσει μέσα σε μόλις λίγους μήνες από το Ζενίθ στο… Ναδίρ; Ο 29χρονος ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ως ελεύθερος, προερχόμενος από την Ουντινέζε.

Ο Αργεντινός είχε μία πάρα πολύ καλή παρουσία με το «τριφύλλι» και αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον όλων των υπόλοιπων «μεγάλων» της Ελλάδας. Ο Παναθηναίκός το «μυρίστηκε» και θέλησε να κλείσει γρήγορα την υπόθεση, καθώς το περασμένο καλοκαίρι έληγε το συμβόλαιο του με την ομάδα.

Η περασμένη σεζόν ήταν η καλύτερη του Αργεντινού με τα «πράσινα», με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ακόμη και ο Ολυμπιακός είχε «τσεκάρει» την περίπτωση του, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε κάποια επίσημη πρόταση…

Η Ένωση κατάφερε να κερδίσει τη «μάχη» και να επικρατήσει απέναντι στον Παναθηναϊκό στο τέλος, ντύνοντας στα «κιτρινόμαυρα» τον αριστερό μπακ, ο οποίος υπέγραψε κλειστό τριετές συμβόλαιο. Μία μεταγραφή που στα «χαρτιά» έβαζε μπόλικη ποιότητα στα άκρα της ΑΕΚ, καθώς ο Ινσούα είχε αποδείξει σε αυτά τα τρία του χρόνια στην Ελλάδα πως ήταν ένας δυνατός ποδοσφαιριστής. Με τα «πράσινα», ο Αργεντινός πραγματοποίησε συνολικά 70 συμμετοχές με 4 γκολ και 3 ασίστ.

Στην ΑΕΚ ωστόσο ο Ινσούα δεν μπόρεσε να δείξει αυτά που είχει κάνει με τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός ήταν συνεχώς όλο και πιο απογοητευτικός, φέρνοντας πολλές φορές την Ένωση σε δύσκολη θέση… Με λίγα λόγια, δεν ήταν ο Ινσούα του… Παναθηναϊκού.

Η σταγόνα που ξεχείλισε οριστικά το ποτήρι, ήταν η αναμέτρηση στις 27 Ιανουαρίου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Απέναντι στον ΠΑΣ, ο Ινσούα πραγματοποίησε τη χειρότερη του εμφάνιση με τα «κιτρινόμαυρα». Ο Αργεντινός ήταν τόσο κακός που εξόργισε τόσο τους φιλάθλους, όσο και τη διοίκηση του συλλόγου, η οποία τον έθεσε εκτός ομάδας, με τον 29χρονο να αγωνίζεται μέχρι εκείνο το διάστημα σε 19 αγώνες με την ΑΕΚ.

Μάλιστα, οι δύο πλευρές προσπάθησαν να βρουν ομάδα τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνουν. Εν τέλει, η λύση φαίνεται πως βρέθηκε και ήδη ο Ινσούα ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ΑΕΚ και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Μία συνεργασία που τελειώνει άδοξα και δεν αφήνει σχεδόν καμία θετική ανάμνηση…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ