Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός : Το μεγαλύτερο «έγκλημα» το έκανε ο VARιστας Μπρούνο (vids)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός : Το μεγαλύτερο «έγκλημα» το έκανε ο VARιστας Μπρούνο (vids)

Ο Μπόμπι Μάντεν έκλεισε τα μάτια σε δυο καθαρά πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι, όμως αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι αναμφίβολα ο Πορτογάλος VARιστας, Μπρούνο Εστέβες.

Ο Μπόμπι Μάντεν και το VAR ήταν αυτοί που έκριναν με τις αποφάσεις τους ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, με τον Σκωτσέζο ρέφερι να κλείνει τα μάτια δυο φορές σε πεντακάθαρα πέναλτι υπέρ των ερυθρόλευκων στη Λεωφόρο. Κι αν ο Μάντεν έχει κάποιο άλλοθι ότι δεν έκρινε σωστά τις φάσεις, αυτός που έχει κάνει το μεγαλύτερο «έγκλημα» δεν είναι άλλος από τον Πορτογάλο VARιστα, Μπρούνο Εστέβες.

Ο διαιτητής που ήταν στην αίθουσα του VAR και έβλεπε και ξαναέβλεπε τις φάσεις έκανε την «πάπια» και στις δυο περιπτώσεις, αφού δεν ειδοποίησε τον Σκωτσέζο ρέφερι ούτε στη φάση του 29ου λεπτού με το πέναλτι του Σένκεφελντ στον Χασάν, αλλά ούτε και στη δεύτερη περίπτωση, με το απλωμένο χέρι του Σανκαρέ στην εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά.

Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, αυτή του Αιγύπτιου επιθετικού του Ολυμπιακού και το μαρκάρισμα του αμυντικού του τριφυλλιού, ο Σένκεφελντ δεν γνωρίζει καν που είναι η μπάλα μετά την «ποδιά» του Χασάν και τον ρίχνει κάτω με λαβή πάλης, με τον Ηρακλή Τσίκινη μάλιστα να σχολιάζει τη συγκεκριμένη φάση και να ξεκαθαρίζει ότι δεν γίνεται να μην έχει ειδοποιηθεί από τον διαιτητή στο VAR ο Μάντεν.

Σχετικά με το δεύτερο πέναλτι που δεν δίνεται υπέρ του Ολυμπιακού τα πράγματα είναι απλά, καθώς τόσο στην κανονική ροή παιχνιδιού, αλλά και μέσω των ριπλέι είναι ξεκάθαρο ότι ο Σανκαρέ έχει απλωμένο το χέρι του στην εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά στο 88ο λεπτό, κάτι που βάσει των κανονισμών είναι πέναλτι.

Ωστόσο, ακόμα κι αν ο Σκωτσέζος ρέφερι δεν είδε τη φάση μετά το φάουλ, στην πρώτη διακοπή ο Πορτογάλος VARιστας έπρεπε να ειδοποιήσει μέσω της ενδοεπικοινωνίας τον Μάντεν και είτε να πάει να το δει ο ίδιος, είτε να δείξει την άσπρη βούλα καθ’υπόδειξη του Μπρούνο Εστέβες. Αντίθετα, ο Πορτογάλος προτίμησε να «πνίξει» και τη δεύτερη περίπτωση, όπως έκανε και στην πρώτη, με την «εξυγίανση» στα καλύτερα της.

Δείτε τα δυο πέναλτι που δεν είδε ο Πορτογάλος VARιστας:

Το πέναλτι του Σένκεφελντ στον Χασάν:

Το καθαρό χέρι του Σανκαρέ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ