ΑΕΚ : Γιατί έφυγε τώρα ο Λιβάγια, και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

ΑΕΚ : Γιατί έφυγε τώρα ο Λιβάγια, και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Ο Μάρκο Λιβάγια αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ και έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες μεγάλες απώλειες της Ένωσης την τελευταία τριετία. Οι λόγοι που το «αντίο» ήρθε πέντε μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ύστερα από 3,5 χρόνια κοινής πορείας, ΑΕΚ και Μάρκο Λιβάγια ολοκλήρωσαν τη συνεργασία τους με τον Κροάτη να ανακοινώνεται λίγη ώρα αργότερα από τη Χάιντουνκ μέχρι το τέλος της σεζόν. Εξέλιξη (όσον αφορά το διαζύγιο) αναμενόμενη ως προς το φινάλε της αφού οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν για ανανέωση του συμβολαίου. Έκπληξη ίσως αποτελεί όμως το γεγονός πως η ΑΕΚ άφησε ελεύθερο τον 27χρονο επιθετικό από τώρα.

Γιατί τώρα και η παρακαταθήκη 

Οι κύριοι λόγοι που πάρθηκε αυτή η απόφαση είναι δύο. Αρχικά είναι το γεγονός πως η σύζυγος του Λιβάγια αναμένεται να γεννήσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και με τον ποδοσφαιριστή να είναι εκτός πλάνων, ήθελε αυτό να συμβεί στην πατρίδα του γι’ αυτό και θα συνεχίσει στη Χάιντουνκ. Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός λόγος αφορά την ΑΕΚ η οποία γλιτώνει περίπου 500 χιλ. ευρώ μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του Κροάτη.

Ένα πολύ σημαντικό ποσό ειδικά για έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι τον Ιούνιο δεν θα αγωνιζόταν ξανά με τα κιτρινόμαυρα και όταν πρόκειται για μια ομάδα με αν μη τί άλλο ιδιαίτερα σφιχτή οικονομική πολιτική. Έτσι έκλεισε το κεφάλαιο Μάρκο Λιβάγια για την ΑΕΚ με κορυφαία στιγμή σε αυτή τη συνεργασία την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018.

Ένας από τους βασικούς συντελεστές της πορείας εκείνης της ομάδας με καθοριστικά γκολ σε ντέρμπι αλλά και στην Ευρώπη όπου φυσικά ήταν από τους πρωταγωνιστές που οδήγησαν την Ένωση στους ομίλους του Champions League. Βάζοντας χρήματα στα ταμεία του συλλόγου που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι… προηγούμενοι Λιβάγια και το καλοκαίρι της «Αγιά Σοφιάς»

Ο Λιβάγια είναι ο τελευταίος -μέχρι τον επόμενο- από τους παίκτες που από το καλοκαίρι του 2018 άνοιξαν την πόρτα της εξόδου από τα Σπάτα. Και έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα βασικών ποδοσφαιριστών που έφυγαν, κυρίως για οικονομικούς λόγους, και άφησαν κενά που δεν αναπληρώθηκαν ποτέ. Απόδειξη, το χορτάρι και τα όσα (δεν) έκανε η ΑΕΚ έκτοτε.

Χριστοδουλόπουλος, Βράνιες, Αραούχο, Γιόχανσον, Μπακασέτας, ο Κονέ, ο Λαμπρόπουλος οι βασικότεροι από αυτούς που αποχώρησαν, με τους περισσότερους χωρίς κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα. Θα μπορούσαμε ακόμα να βάλουμε και τον νυν προπονητή, Μανόλο Χιμένεθ, που έφυγε αμέσως μετά την πιο επιτυχημένη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας.

Και τώρα; Έρχεται καλοκαίρι. Γκρίνια υπάρχει πολλή, αποτελέσματα λίγα, παίκτες μοιάζουν ξεζουμισμένοι. Δεν θα προκαλέσει εντύπωση να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων μέχρι και σήμερα ποδοσφαιριστών με το ερώτημα να είναι φυσικά αν και πως θα αντικατασταθούν. Γιατί μην λησμονούμε ότι η σεζόν που έρχεται, δεν είναι μια οποιαδήποτε για την ΑΕΚ. Είναι αυτή που όπως όλα δείχνουν θα την οδηγήσει στην «Αγιά Σοφιά». Και εκεί ο κόσμος θα έχει απαιτήσεις.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ