Τι συμβαίνει με Φαν Σιπ – Ανδρούτσο

Τι συμβαίνει με Φαν Σιπ – Ανδρούτσο

Ο Θανάσης Ανδρούτσος δεν είναι πια ένας αξιόπιστος δεξιός μπακ. Είναι ο καλύτερος Έλληνας δεξιός μπακ. Και ο Τζον Φαν Σιπ έχει μία και μόνο επιλογή μπροστά του.

Έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό. Για τρία λεπτά στο φινάλε, σε θέση μεσοεπιθετικού. Τον είδαμε ξανά προς το τέλος του 2020. Για 24 λεπτά στο εκτός έδρας 6-0 απέναντι στη Λαμία στις 31 Δεκεμβρίου, παιχνίδι στο οποίο έδωσε και την πρώτη του ασίστ.

Για 32 λεπτά στο 5-1 απέναντι στη Λάρισα στις 20 Δεκεμβρίου. Παιχνίδια που είχαν κριθεί από νωρίς. Παιχνίδια που ο Μαρτίνς ήθελε περισσότερο να… τσεκάρει, με τη σιγουριά του αποτελέσματος, τον Θανάση Ανδρούτσο. Και η συνέχεια; Όχι μόνο τον ανέδειξε, αλλά τον έχει μετατρέψει σε βασικό γρανάζι του Ολυμπιακού.

Και μάλιστα σε μια θέση που κανείς πριν από λίγο καιρό δεν περίμενε πως θα τον δει. Ένα παιδί που γνώριζε τις θέσεις από τη μέση και μπροστά. Ένα παιδί που έχει παίξει αμυντικός χαφ, επιθετικός χαφ, εξτρέμ, έως και επιθετικός στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, βάζοντας μάλιστα 11 γκολ σε 13 συμμετοχές με την Κ19. Κι όμως, αυτή τη στιγμή ο Ανδρούτσος δεν είναι απλά ένας εξαιρετικός δεξιός μπακ, μετρώντας πια διψήφιο αριθμό αγώνων σε αυτή τη θέση.

Αποτελεί τούτη την ώρα την πιο αξιόπιστη λύση του Φαν Σιπ για το δεξί άκρο της Εθνικής ομάδας. Μια Εθνική ομάδα που στα αριστερά έχει πολλές επιλογές και για… όλα τα γούστα. Τσιμίκας, Γιαννούλης, Σταφυλίδης, Τζαβέλας. Αλλά από δεξιά; Λείπει και η ποιότητα και η ποσότητα. Ο Χατζηδιάκος η μία επιλογή. Ο Μπακάκης η δεύτερη. Και τέλος.

Η δυνατότητα να παίζει καλά από τη μέση και μπροστά τον μετατρέπει σε έναν φουλ μπακ, που πατάει στην αντίπαλη περιοχή, που συμμετέχει στο επιθετικό παιχνίδι, που απειλεί, που μοιράζει ασίστ. Ήδη μετράει τρεις στο φετινό πρωτάθλημα. Μία κόντρα στη Λαμία, μία απέναντι στον Απόλλωνα και την πρόσφατη με αντίπαλο τον Άρη.

Η ασίστ με τη Λαμία στο 5’45»

Η ασίστ απέναντι στον Απόλλωνα στο 1’00»

Η ασίστ απέναντι στον Άρη στο 2’20»:

Ο Τζον Φαν Σιπ έχει πλέον μπροστά του μία επιλογή για την οποία δεν μπορεί να κάνει τον… αδιάφορο. Ο Θανάσης Ανδρούτσος δεν έχει μετατραπεί απλά σε έναν εξαιρετικό δεξιό μπακ.

Είναι ο καλύτερος Έλληνας δεξιός μπακ. Και ο Ολλανδός έχει μια λύση που δεν μπορεί να την αφήσει να πάει χαμένη. Για να δώσει στην Εθνική ομάδα την ώθηση που χρειάζεται και από την άλλη πλευρά του γηπέδου, εκτός της αριστερής.

Αν ο Ολλανδός δεν τον καλέσει θα πρόκειται για αγωνιστική… πρόκληση. Με «θύμα» την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ