Μπεναλουάν : «Πιστεύω στο πρότζεκτ του Άρη»

Μπεναλουάν : «Πιστεύω στο πρότζεκτ του Άρη»

Ο Γαλλοτυνήσιος αμυντικός αναφέρθηκε στην απόφαση του να έρθει στον Άρη και στο όνειρο του πρωταθλήματος με την Λέστερ.

Η κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ με την Λέστερ είναι σίγουρα η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του Γιόχαν Μπεναλουάν. Ο Γαλλοτυνήσιος αμυντικός αναφέρθηκε, με συνέντευξη που παραχώρησε στο ηλεκτρονικό περιοδικό
«Aris Inside», στην ονειρική χρόνια που έζησε ως συμπαίκτης του Βάρντι, για την θητεία του στην Γαλλία και την Ιταλία, αλλά και στην απόφαση του να έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για την θητεία του στην Σεν Ετιέν: «Ήμουν νέος, δίχως εμπειρίες και μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ligue 1 και στην Ευρώπη, δίπλα σε σπουδαίους παίκτες όπως ο Ταυλαρίδης που είχε έρθει από την Άρσεναλ και ήταν πρότυπο επαγγελματία. Υπήρξε πολύ σημαντικός για μένα, με συμβούλευε και μου είπε τα καλύτερα πριν έρθω στον Άρη».

Για το πέρασμα του από την Ιταλία: «Οι πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι και λόγω γλώσσας. Όταν έφυγα από την Σεντ Ετιέν ήταν να υπογράψω στη Γιουβέντους. Τρεις μέρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου υπέγραψα προσύμφωνο αλλά στα ιατρικά τεστ θεώρησαν ότι είχα πρόβλημα στις μετρήσεις της φυσικής κατάστασης και ακύρωσαν τη συμφωνία. Είχα απορρίψει για να πάω εκεί Σεβίλη, Σέλτικ, Νιούκασλ. Ήταν ένα σοκ για μένα. Είχα δυο επιλογές. Ή να επιστρέψω στη Γαλλία ή να μείνω στην Ιταλία. Η μόνη ομάδα που ενδιαφέρθηκε ήταν η Τσεζένα που αν και μικρή ομάδα μου έδωσε το ίδιο συμβόλαιο που θα είχα στη Γιουβέντους. Δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Υπέγραψα βέβαια γιατί καμιά φορά πέφτεις αλλά πρέπει γρήγορα να σηκώνεσαι».

Για το πρωτάθλημα με τη Λέστερ και τη παρουσία του στον Άρη: «Στη ζωή πρέπει να παίρνεις το ρίσκο όταν εμφανίζεται γιατί μπορεί να το μετανιώσεις. Το εύκολο θα ήταν να μείνω στην Ιταλία. Πήγα στη Λέστερ και δεν το μετάνιωσα. Όταν ξεκίνησε η σεζόν και κερδίσαμε τα πρώτα παιχνίδια είπαμε οκ θα φτάσουμε πιο γρήγορα στο στόχο της παραμονής. Παιχνίδι με παιχνίδι όμως καταλάβαμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε πιο ψηλά. Όταν μπαίναμε στο γήπεδο νιώθαμε από κάποια στιγμή ότι θα τους κερδίσουμε όλους. Είχαμε βέβαια πολύ καλή ομάδα αλλά εκείνη η χρονιά ήταν η απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν πιστεύεις στο πλάνο και δουλεύεις. Το ίδιο πιστεύω και για τον Άρη, όπου υπάρχει ένα μεγάλο πρότζεκτ. Αν το βάλουμε καλά στο μυαλό μας, γιατί υπάρχει η βάση, μπορούμε κάθε χρόνο να πετυχαίνουμε και κάτι παραπάνω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ