Ο πονοκέφαλος του Λάζλο: Ένα γκολ παθητικό με τον Σένκεφελντ, πέντε χωρίς αυτόν!

Ο πονοκέφαλος του Λάζλο: Ένα γκολ παθητικό με τον Σένκεφελντ, πέντε χωρίς αυτόν!

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ εξακολουθεί να κάνει θεραπεία και ο Λάζλο Μπόλονι πονοκεφαλιάζει για την ενδεχόμενη απουσία του από το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, αφού οι αριθμοί δείχνουν πόσο ευάλωτος είναι ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Ολλανδό.

Από τη μία ο Μπαρτ Σένκεφελντ που και σήμερα έκανε θεραπεία και πια είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει το ματς. Από την άλλη ο προβληματισμός για τις στημένες φάσεις, που αφορά και τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό. Ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί γκολ από στημένο και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έδωσε. Στα τρία απ’ αυτά; Απουσίαζε ο Σένκεφελντ.

Στο Περιστέρι έγινε το 1-1 με κεφαλιά του Γούτα, όταν ο Ολλανδός στόπερ είχε βγει αλλαγή λόγω τραυματισμού. Στο Αγρίνιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα πάλι χωρίς τον Σένκεφελντ στο γήπεδο, σκόραρε ο Κάργας και πάλι με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στην καρδιά της άμυνας. Απέναντι στον Παναιτωλικό ήταν ο Εντινγκά αυτός που σημείωσε γκολ έπειτα από φάουλ του Αριγίμπι και κακή αντίδραση της άμυνας (ξανά εκτός ο Ολλανδός), ενώ από κόρνερ προήλθε και το γκολ του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, το μοναδικό που δέχτηκαν οι πράσινοι με παρόντα τον Σένκεφελντ.

Ο έμπειρος αμυντικός είναι πολύ σημαντικός για τη λειτουργία της πράσινης άμυνας, κάτι που φαίνεται και από τα νούμερα. Με αυτόν στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός μέσα στο 2021 έχει δεχτεί μόνο το γκολ από τον Ελ Αραμπί. Χωρίς αυτόν έχει δεχτεί πέντε! Δύο από τον Ατρόμητο, δύο από τον ΠΑΣ Γιάννινα και ένα από τον Παναιτωλικό.

Γι’ αυτό και ο Μπόλονι προβληματίζεται πάρα πολύ σχετικά με το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, ντέρμπι στο οποίο όπως όλα δείχνουν δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον καλύτερο αμυντικό του. Ο Ολλανδός και σήμερα ακολούθησε θεραπεία. Ακόμα και να προπονηθεί αύριο, είναι αμφίβολο κατά πόσο θα επιλέξει ο Μπόλονι να πάρει το ρίσκο και να τον βάλει να αγωνιστεί με μία προπόνηση.

Αν δεν τα καταφέρει, το πιθανότερο είναι να δούμε τον Νιας στο πλάι του Σένκεφελντ, από τη στιγμή που επιστρέφει και ο Αλεξανδρόπουλος. Άρα ο Αφρικανός μπορεί να γυρίσει στο κέντρο της άμυνας, εκεί που τον είδαμε στην πρώτη του συμμετοχή απέναντι στον Ατρόμητο. Και η αλήθεια είναι πως σε εκείνο το παιχνίδι είχε δείξει καλύτερα στοιχεία απ’ αυτά που έδειξε παίζοντας ως αμυντικός μέσος με ΠΑΣ και Παναιτωλικό.

Από ‘κει και πέρα, ο Ιωαννίδης που σήμερα προπονήθηκε κανονικά, έχει και το προβάδισμα για την κορυφή της επίθεσης. Όπως και οι Ενγκμπακοτό και Αϊτόρ για τα άκρα. Ο τελευταίος άλλαξε τον Παναθηναϊκό με την είσοδό του στο ματς της περασμένης Δευτέρας. Και «έδεσε» πολύ με τον Μολό. Έχει το προβάδισμα έναντι του Καμπετσή.

Βιγιαφάνιες και Μαουρίσιο θα είναι και πάλι τα δύο «οχτάρια» του Παναθηναϊκού, ενώ Μολό και Χουάνκαρ θα αγωνιστούν στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ