Παναθηναϊκός : Υπό κρίση ο Μπόλονι – Αβέβαιη η παραμονή του μετά το καλοκαίρι

Παναθηναϊκός : Υπό κρίση ο Μπόλονι – Αβέβαιη η παραμονή του μετά το καλοκαίρι

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να μην παράγει ποδόσφαιρο, η εικόνα του στο γήπεδο γίνεται όλο και πιο αποκρουστικά και πλέον ο προβληματισμός αγγίζει τον Λάζλο Μπόλονι, που καλείται να το... γυρίσει ως τη λήξη των πλέι οφ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αποδείξει στο παρελθόν πως μπορεί να πάρει αποφάσεις εν μία νυκτί. Να αλλάξει πρόσωπα και καταστάσεις εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Έτσι συνέβη με τον Γιώργο Δώνη, στον οποίο έστειλε επιστολή… απόλυσης πέρσι τον Φεβρουάριο.

Έτσι έχασε την εμπιστοσύνη του μεγαλομετόχου ο Τσάβι Ρόκα, για τον οποίο αρχικά βγήκε διαρροή στήριξης και μετά από δέκα μέρες αποτελούσε παρελθόν μαζί με τον Πογιάτος. Με τον Ισπανό να πληρώνει το μάρμαρο της κακής εκκίνησης του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα. Και να μην παίρνει πίστωση χρόνου για να δείξει αν μπορεί να το αλλάξει.

Ο Λάζλο Μπόλονι ήρθε στους πράσινους για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του Ντάνι Πογιάτος. Τι διόρθωσε; Μονάχα τη βαθμολογική του θέση. Ο Παναθηναϊκός του Πογιάτος ήταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Εκείνος του Μπόλονι είναι κοντά στην πρώτη τετράδα, λόγω του σερί που έτρεξε από τις αρχές του Ιανουαρίου έως και τα μέσα Φεβρουαρίου και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν κάποιος, όμως, βγάλει εκτός κουβέντας τα αποτελέσματα και δει το ποδόσφαιρο που παίζει ο Παναθηναϊκός με τον Μπόλονι στον πάγκο, τότε θα καταλάβει πως οι πράσινοι δεν έχουν την παραμικρή εξέλιξη στο παιχνίδι τους.

Αντίθετα, πλέον αυτό που αντικρίζουν όλοι στον αγωνιστικό χώρο είναι εντελώς αποκρουστικό. Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, χωρίς ποδοσφαιρική δομή, εντελώς αδούλευτη σχεδόν σε κάθε σημείο του γηπέδου. Μια ομάδα που σου δίνει την εντύπωση πως κέρδιζε… κατά λάθος. Άλλες φορές γιατί ο Σωκράτης Διούδης έβγαζε και αυτά που δεν έβγαιναν, άλλες φορές επειδή ο αντίπαλος δεν έβαζε την μπάλα στα δίχτυα, άλλες φορές επειδή συγκεκριμένοι παίκτες της άμυνας έκαναν σπουδαία ματς και κρατούσαν το μηδέν.

Ούτε σε ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων ή κυριαρχίας. Σχεδόν σε κανένα δεν ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, εκτός από περιπτώσεις όπως αυτή της περασμένης Δευτέρας που ο φοβισμένος Παναιτωλικός και 2-3 παίκτες ατομικά έφεραν τις πολλές ευκαιρίες, αλλά όχι και το αποτέλεσμα.

Αυτό η αποκρουστική εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο, αλλά και πράγματα που έχουν συμβεί στο Κορωπί όλο το προηγούμενο διάστημα και τα οποία έχουν αναφερθεί πολλές φορές και έφτασαν στο σημείο ακόμα και οι ποδοσφαιριστές να ζητήσουν ακρόαση από τον μεγαλομέτοχο, φέρνουν πια τον Λάζλο Μπόλονι σε κατάσταση… κρίσης έως το τέλος της σεζόν. Και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως ο Ρουμάνος θα είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού και την επόμενη χρονιά, παρά το γεγονός πως έχει συμβόλαιο.

Ο Μπόλονι έχει κερδίσει πολλά… κανονάκια επειδή τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ωστόσο όλοι καταλάβαιναν πως με τη συγκεκριμένη εικόνα που παρουσίαζε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο, σύντομα θα έρχονταν και οι… αναποδιές. Η ήττα από τον ΠΑΣ, η ήττα από τον Παναιτωλικό, η τραγική εικόνα στο χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, ίσως στη χειρότερη εμφάνιση του Παναθηναϊκού μέσα στη σεζόν.

Για να γυρίσει η κατάσταση στον Παναθηναϊκό θα πρέπει ο Μπόλονι να πιστέψει περισσότερο σε ένα ρόστερ που ο ίδιος φαίνεται να έχει… μικρύνει. Διότι ναι μεν εμφάνισε και πήρε πράγματα από παίκτες όπως ο Ιωαννίδης, ο Καμπετσής και ο Μολό, αλλά είναι διπλάσιοι εκείνοι που αποδεδειγμένα μπορούν να βοηθήσουν, αλλά έχουν… εξαφανιστεί από τον Ρουμάνο.

Ο Μακέντα, ο Βιγιαφάνιες, ο Χατζηγιοβάνης, ο Μπουζούκης (προ τραυματισμού), ο Αϊτόρ, ο Καρλίτος, ο Πούγγουρας που παίζει μόνο όταν κάποιος απουσιάζει (πέρσι αναντικατάστατος και με τεράστια εξέλιξη), ο Φακούντο Σάντσες που έμεινε εκτός αποστολής στο ματς με την ΑΕΚ και είδε τον Τζαβίδα να παίζει ως αλλαγή του Μολό απέναντι στον Παναιτωλικό.

Τα αποδυτήρια παραμένουν… παγωμένα απέναντι στον προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος εξακολουθεί να κάνει κινήσεις που περισσότερο ρίχνουν λάδι στη φωτιά, όπως αυτή με τον Μακέντα το βράδυ της Κυριακής. Ο Ρουμάνος σήκωσε τον Ιταλό φορ για ζέσταμα στο 86′ και δεν τον έβαλε ποτέ στο γήπεδο, σε μια κίνηση που έμοιαζε με… καψώνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ