Γιαν Εμβιλά : Ο… κρυφός σκόρερ του Ολυμπιακού (pics & vids)

Γιαν Εμβιλά : Ο… κρυφός σκόρερ του Ολυμπιακού (pics & vids)

Ο Γιαν Εμβιλά σκόραρε το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού απέναντι στον Βόλο και έδειξε για ακόμη μία φορά τις... άγνωστες ικανότητες που έχει στο σκοράρισμα!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει με το διπλό από τον Βόλο και να επικρατήσει εν τέλει με 2-1, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από τους υπόλοιπους του πρωταθλήματος… Μία νίκη η οποία ήρθε δια… ποδός, Γιαν Εμβιλά! Ο Γάλλος μέσος ήταν αυτός που σκόραρε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης και έδωσε και τους τρεις βαθμούς στους ερυθρολεύκους!

Για ακόμη μία φορά, ο πολύπειρος μέσος των Πειραιωτών, φώναξε «παρών» και σκόραρε ένα πάρα πολύ σημαντικό γκολ για την ομάδα του Μαρτίνς. Δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα σε αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, ο Εμβιλά βρίσκει δίχτυα… Ο Γάλλος συνηθίζει το τελευταίο διάστημα να σκοράρει, με τα τέρματα του να έχουν αποδειχθεί πάρα πολύ σημαντικά!

Από τα τέλη του Γενάρη, μέχρι και σήμερα, ο Εμβιλά έχει καταφέρει να σκοράρει τέσσερα υπερπολύτιμα γκολ για τον Ολυμπιακό. Και τις τέσσερις φορές που έχει σκοράρει ο Γάλλος τις τελευταίες εβδομάδες, οι ερυθρόλευκοι έχουν καταφέρει στο τέλος να φύγουν από το γήπεδο με τη νίκη.

Μπορεί ο Γάλλος να αγωνίζεται ως «6αρι», ωστόσο τη φετινή σεζόν έχει καταφέρει να αναδείξει και τις… άγνωστες ικανότητες του στο σκοράρισμα! Ο 30χρονος έχει σημειώσει συνολικά 5 γκολ μέσα στη σεζόν και είναι ξεκάθαρα ο… κρυφός άσος του Πέδρο Μαρτίνς. Σκοράρει και ας μην είναι η δουλειά του και βρίσκεται μόνο πίσω από τους «κίλερ» Ελ Αραμπί, Χασάν και από τους Μασούρα και Φορτούνη! Ποδοσφαιριστές που έτσι και αλλιώς έχουν το γκολ στο… αίμα τους… Κάτι που ποτέ δεν είχε ποτέ ο 30χρονος μέσος.

Είναι η πρώτη φορά στη μεγάλη του καριέρα που ο Εμβιλά καταφέρνει να σκοράρει 5+ γκολ σε μία σεζόν! Σε όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο, ο Γάλλος δεν έχει σκοράρει ποτέ ξανά τον συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων σε μία μόλις αγωνιστική περίοδο.

Σε 150 συμμετοχές με τη Ρεν, ο Εμβιλά κατάφερε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, τέσσερις φορές. Ένα λιγότερο γκολ είχε σκοράρει με τη φανέλα της Ρουμπίν Καζάν σε 80 συμμετοχές, ενώ στο διάστημα που αγωνίστηκε στην Αγγλία με τη Σάντερλαντ είχε μόλις ένα γκολ σε 40 συμμετοχές.

Με την Σεντ-Ετιέν και την Ίντερ δεν είχε πανηγυρίσει κανένα τέρμα σε 105 εμφανίσεις που είχε και με τους δύο συλλόγους. Συνολικά στην καριέρα του έχει σκοράρει μόλις 13 φορές… Σε 409 εμφανίσεις που έχει δώσει. Και από αυτά τα 13 τέρματα, τα 5 τα έχει σκοράρει τη φετινή σεζόν σε 33 συμμετοχές, φορώντας τα ερυθρόλευκα! Αριθμός που αναλογεί σχεδόν στο 40% των συνολικών του γκολ σε όλη του την καριέρα!

Τελευταίο τέρμα του 30χρονου, πριν από το σημερινό με τον Βόλο, ήταν εκείνη η απίθανη γκολάρα που πέτυχε κόντρα στην Αϊντχόφεν στο παιχνίδι του Φαλήρου! Κόντρα στην Αϊντχόφεν που μερικά 24ωρα πριν από την αναμέτρηση, η συμμετοχή του ήταν σχεδόν αμφίβολη.

Κι όμως, ο Εμβιλά «έσφιξε» τα δόντια σαν ένας πολεμιστής και απέδειξε για ακόμη μία φορά, πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι! Ο Γάλλος όχι μόνο τελικά αγωνίστηκε, αλλά κατάφερε να σκοράρει με ένα φοβερό σουτ, με το οποίο ο Ολυμπιακός είχε ανακτήσει το προβάδισμα του απέναντι στους Ολλανδούς.

Πριν από το γκολ με την PSV, ο Εμβιλά είχε σκοράρει στην εντός έδρας νίκη απέναντι στον ΟΦΗ με 3-0 στις αρχές του Φλεβάρη. Ο Γάλλος μέσος ήταν αυτός που γράψει το 1-0, με ένα πανέμορφο πλασέ και είχε ανοίξει τον δρόμο για ακόμη ένα «τρίποντο» των ερυθρόλευκων τη φετινή σεζόν!

Μέσα στο νέο έτος, ο Εμβιλά έχει καταφέρει να σκοράρει και κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, μέσα στη Ριζούπολη, σε εκείνη τη νίκη του Ολυμπιακού με 3-1. Ο Γάλλος ήταν αυτός που είχε γράψει το 2-0 στο 72ο λεπτό, με το οποίο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε ουσιαστικά κλειδώσει τη νίκη.

Το καλύτερο του γκολ ωστόσο με τα ερυθρόλευκα, ο Εμβιλά το είχε πετύχει με τη Λαμία, το οποίο μάλιστα ήταν και το πρώτο του με τον Ολυμπιακό. Κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας, ο Γάλλος μέσος είχε σκοράρει το… παρθενικό του γκολ με την ομάδα του Πειραιά, στέλνοτνας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με έναν… κεραυνό!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ