Παναθηναϊκός : Ο Αλαφούζος επανέρχεται με φόντο το γηπεδικό

Παναθηναϊκός : Ο Αλαφούζος επανέρχεται με φόντο το γηπεδικό

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σκέφτεται να αναλάβει ξανά την προεδρία μετά από τέσσερα χρόνια.

Σε μία κίνηση με συμβολισμό σκέφτεται να προβεί ο Γιάννης Αλαφούζος. Τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρηση του από τη θέση, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι πιθανόν να αναλάβει εκ νέου την προεδρία.

Επί της ουσίας δεν θα αλλάξει κάτι, αφού ο Αλαφούζος χρηματοδοτεί και αποφασίζει στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, η ολική επαναφορά του θα επισφραγιστεί και τυπικά με την παρουσία του στον προεδρικό θώκο της εταιρίας.

Οι σκέψεις του Αλαφούζου σχετίζονται και με τις εξελίξεις στο γηπεδικό, αφού θα ήθελε να συνδέσει το όνομα του ως πρόεδρος της ΠΑΕ, με την επίλυση του σημαντικότερου προβλήματος και με ένα έργο που διασφαλίζει το μέλλον του Συλλόγου για τις επόμενες δεκαετίες.

Συγχρόνως, η ανάληψη της προεδρίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον ίδιο, θα έδινε τέλος στα σενάρια πώλησης των μετοχών του. Γιατί ο εφοπλιστής δεν πουλάει πλέον και είναι δεκτικός μόνο στην είσοδο ενός συμμετόχου στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας.

Ήταν στις 21 Απριλίου του 2017, όταν ο Αλαφούζος είχε αφήσει τον προεδρικό θώκο στον Μάνο Μαυροκουκουλάκη και διατήρησε την ιδιότητα του απλού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Βέβαια, ο Αλαφούζος είχε πάντα τον τελικό λόγο. Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης (όπως και ο Βασίλης Κωνσταντίνου ο οποίος μεσολάβησε στις δύο θητείες του Mr Manos) είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ και αυτός ο οποίος υπογράφει, αλλά δεν έχει πραγματική εξουσία. 

Ήταν η απαρχή της αποστασιοποίησης του από τον Παναθηναϊκό, που κορυφώθηκε μερικούς μήνες αργότερα με τη διακοπή της χρηματοδότησης. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην από τότε.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ