ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0: Ο Πασάς τον έκανε… πελάτη! (1-0)

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0: Ο Πασάς τον έκανε… πελάτη! (1-0)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέπτυξε πελατειακή σχέση με τον Παναθηναϊκό, αφού μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες στα προημιτελικά του Κυπέλλου, επικράτησε 1-0 και στο πρωτάθλημα. Ο Μιλιντσεάνου σκόραρε το μοναδικό γκολ στο 19'.

Από εκεί που σταμάτησε την Τετάρτη συνέχισε ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό… Το σκηνικό μεταφέρθηκε από το «Απόστολος Νικολαΐδης» στους Ζωσιμάδες, η διοργάνωση άλλαξε από το Κύπελλο στο πρωτάθλημα, αλλά ο νικητής παρέμεινε ο ίδιος: ο Άγιαξ της Ηπείρου, αυτή τη φορά με 1-0!

Είναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη που πετυχαίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα σε βάρος του Παναθηναϊκού, μετά τις επικρατήσεις με 2-1 στους δύο προημιτελικούς. Αναμφίβολα, μία αξιοζήλευτη επίδοση που μαρτυρά και το μέγεθος της επιτυχίας του συγκροτήματος του Αργύρη Γιαννίκη.

Ο ΠΑΣ αφού απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από το Κύπελλο, τον έριξε έκτο και στο πρωτάθλημα, διότι έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να τον φτάσει στην πέμπτη θέση. Εκεί που οι Αρκάδες υπερτερούν των «πράσινων» στην ισοβαθμία.

Οι τρεις βαθμοί είναι σημαντικοί για τους Ηπειρώτες, αφού δεν κινδυνεύουν άμεσα, αλλά μετά την άλωση του Ηρακλείου από τη Λάρισα, ο βαθμολογικός πήχης για την παραμονή στα Play Out ανέβηκε. Οπότε με το τρίποντο που πήραν, ανέβασαν ξανά τη διαφορά στο +12 και νιώθουν πιο ασφαλείας.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» θα δουν την τετράδα να απομακρύνεται και θα υποδεχτούν τον ΠΑΟΚ με μεγάλη πίεση την επόμενη αγωνιστική στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Γιατί σε ενδεχόμενη νέα ήττα, η Ευρώπη θα αποτελέσει όνειρο θερινής νυκτός…

Επιπροσθέτως, η κατάσταση για τον Λάζλο Μπόλονι δυσχεραίνεται. Η θέση του Ρουμάνου δεν αμφισβητείται ακόμα, αλλά όσο δεν νικάει, τότε τα πράγματα θα δυσκολεύουν…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε και την τύχη με το μέρος του… Στο 19′ ο Αϊτόρ έκανε την παράλληλη πάσα, ο Κάστρο έκανε την προβολή αλλά η κόντρα ήταν σαν ασίστ στον Μιλιντσεάνου και αυτός στο τετ-α-τετ, πλάσαρε εύστοχα!

Ο Μπόλονι έχασε και τον Σανκαρέ λίγο αργότερα, αφού ο Σενεγαλέζος μετά από ένα μαρκάρισμα του Κάστρο, πονούσε στο αριστερό του πόδι και αποχώρησε.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καθόλου καλός και επί της ουσίας απείλησε μόνο σε δύο φάσεις για την ισοφάριση, αμφότερες με τον Μαουρίσιο. Στο 60′ ο Βραζιλιάνος βγήκε πρώτος στη μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, αλλά έκανε τσαφ απέναντι στον Λοντίγκιν. Ένα λεπτό αργότερα, ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απέκρουσε το σουτ του Μαουρίσιο, αλλά ο Ιωαννίδης αιφνιδιάστηκε για το ριμπάουντ.

ην μεγαλύτερη ευκαιρία την έχασε ο ΠΑΣ στο 82′. Ντομίνγκεθ και Παμλίδης «άδειασαν» τέσσερις αμυντικούς του ΠΑΟ αλλά ο δεύτερος έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Το ματς ολοκληρώθηκε με ένα ακόμα άστοχο σουτ του Καρλίτος στις καθυστερήσεις.

Το «δεκάρι»: Ο Σάλιακας ήταν εξαιρετικός και κυριάρχησε στη δεξιά πλευρά, εξουδετερώνοντας τους αντιπάλους του και ανεβάζοντας τη μπάλα, πλαγιοκοπόντας την αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού.

Που κρίθηκε: Από τη στιγμή που ο ΠΑΣ προηγήθηκε, ήταν δύσκολο για αυτόν τον Παναθηναϊκό να αντιδράσει. Όχι να νικήσει, αλλά έστω να ισοφαρίσει…

Στον πάγκο: Ο Λούκας Βιγιαφάνιες για άλλο ένα παιχνίδι ως βασικός, όχι μόνο δεν ήταν ο ηγέτης της ομάδας, αλλά βοήθησε ελάχιστα. Ο Αργεντινός ήρθε με τις προσδοκίες να κάνει τη διαφορά, αλλά τις έχει διαψεύσει.

Γιατί κόουτς; Με την επαναλαμβανόμενη απόδοση που έχουν μερικοί από τους βασικούς, ίσως να ήταν προτιμότερο για τον Μπόλονι να τους αφήσει εκτός. Ακόμα και αν έπρεπε να παίξει με τον Αθανασακόπουλο…

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Μπρένερ (73′ Λιάσος), Ελευθεριάδης (73′ Παμλίδης), Κρίζμαν (12′ Μιλιντσεάνου, 90′ Εραμούσπε)

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Σανκαρέ (38′ Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (67′ Μακέντα), Καμπετσής (77′ Καρλίτος), Ιωαννίδης (67′ Χατζηγιοβάνης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ