Το πλεονέκτημα του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ

Το πλεονέκτημα του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ

Άρης και ΠΑΟΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε λίγες ώρες στο γήπεδο της Τούμπας για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν ένα πλεονέκτημα.

Η κανονική διάρκεια της φετινής σεζόν έχει μπει στην τελική ευθεία και σήμερα όλα τα βλέμματα είναι στραμένα στο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα της 25ης αγωνιστικής της Superleague.

Οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και σε λίγες ώρες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με φόντο τη δεύτερη θέση. Στόχος και των δύο πλευρών είναι το «τρίποντο», που θα τους δώσει ένα ισχνό προβάδισμα ενόψει πλέι οφ.

Οι «ασπρόμαυροι» παρουσιάζουν μια προβληματική εικόνα. Έρχονται από την εκτός έδρας ήττα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (2-1), ενώ στα ντέρμπι φέτος δεν έχουν καλό απολογισμό. Συγεκριμένα, μετράνε μόλις 1 νίκη με Παναθηναϊκό, 2 ισοπαλίες με ΑΕΚ, 1 ισοπαλία και 1 ήττα με Ολυμπιακό και 1 ήττα από τον Άρη.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Άκη Μάντζιου διανύει μια εξαιρετική σεζόν. Πλέον, έχει αποδείξει πως δεν πρόκειται για κάποιου είδους πυροτέχνημα, αλλά για μια υπολόγισιμη δύναμη, που θα διεκδικήσει κανονικά τη δεύτερη θέση, στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, την Πέμπτη δέχθηκε έναν οδυνηρό αποκλεισμό στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Ολυμπιακό και καλείται μέσα σε 3 μέρες να το έχει αφήσει πίσω της για να δώσει το 100% στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας.

Αυτό μπορεί να μην είναι εύκολο, καθώς πέρα από την πνευματική κούραση υπάρχει και η σωματική, όμως ο Άρης έχει ένα πλεονέκτημα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ποιό είναι αυτό; Το γεγονός πως πρόκειται για μια ομάδα δύο ημιχρόνων. Από τα 31 τέρματα που έχει πετύχει φέτος τα 14 είναι στο πρώτο μέρος και τα 17 στο δεύτερο, ενώ τα τα περισσότερα έχουν σημειωθεί στο τελευταίο μισάωρο του κάθε 45λεπτου. Οι αριθμοί των «κιτρινόμαυρων» είναι πολύ μοιρασμένοι.

Από την άλλη πλευρά, ο Δικέφαλος του Βορρά είναι ομάδα ενός ημιχρόνου και συγκεκριμένα του δεύτερου. Είναι χαρακτηριστικό πως τα 34 από τα 46 γκολ του τα έχει πετύχει στο δεύτερο μέρος, ενώ θα μπρούσε να χαρακτηριστεί και ομάδα των τελευταίων λεπτών καθώς πολλά εξ αυτών τα έχει σημειώσει στο τελευταίο μισάωρο.

Επιπλέον, για την Άρη το… μότο «δύναμη του η άμυνα του» έχει πάρει σάρκα και οστά τη φετινή σεζόν. Σε 15 παιχνίδια από τα 24 που έχει παίξει συνολικά έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν παθητικό και διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, έχοντας δεχθεί μόλις 14 γκολ. Την ίδια ώρα, του ΠΑΟΚ η εστία έχει παραβιαστεί 22 φορές σε 24 ματς, παρόλο που είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τις λιγότερες τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα (145).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ