Superleague : Ο πόλεμος με τις… σφεντόνες

Superleague : Ο πόλεμος με τις… σφεντόνες

Στα πλέι οφ αναμένεται να πέσουν… κορμιά, με τους Αρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης να παλεύουν για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια – Η μάχη της δεύτερης θέσης και το Κύπελλο, που θα κρίνει πόσες και ποιες ομάδες θα βγουν στην Ευρώπη.

Ολοταχώς για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος οδεύει ο Ολυμπιακός, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας να βρίσκεται στο +16 από τον δεύτερο Αρη, στο +17 από τον τρίτο ΠΑΟΚ, στο +19 από την τέταρτη ΑΕΚ και στο +22 από Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ξεφύγει από τους διώκτες τους και το μόνο που απομένει να φανεί είναι πότε θα κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός είναι μια… ανάσα από το 46ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη για τη δεύτερη θέση, αλλά και για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Μία αγωνιστική πριν την έναρξη των πλέι οφ, ο Αρης είναι δεύτερος με 48 πόντους, ο ΠΑΟΚ τρίτος με 47, η ΑΕΚ τέταρτη με 45 και ο Παναθηναϊκός ισοβαθμεί με τον Αστέρα Τρίπολης, με τις δύο ομάδες να έχουν από 42 βαθμούς. Στην 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας (14/3, 19:00), ο Αρης υποδέχεται τον ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ παίζει στον Βόλο, ενώ ο Αστέρας φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα. Από αυτά τα παιχνίδια θα κριθεί η τελική βαθμολογία στην κανονική διάρκεια, με τον Αρη να έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει κάτι, πέρα από την ψυχολογική ώθηση που μπορεί να δώσει στους παίκτες του Ακη Μάντζιου, αφού οι ομάδες μεταφέρουν τις πόντους τους στα πλέι οφ και ως εκ τούτου οι διαφορές θα είναι ελάχιστες.

Λίγο πριν την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ, to10.gr συγκέντρωσε τα αποτελέσματα των Αρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Αστέρα Τρίπολης στα μεταξύ τους παιχνίδια και σας παρουσιάζει πως θα ήταν η βαθμολογία, χωρίς να υπολογίζονται οι αγώνες με τις υπόλοιπες ομάδες.

Ο Αρης στις αναμετρήσεις με τους δύο δικεφάλους, τους Πράσινους και τους Αρκάδες, έχει συγκεντρώσει 13 πόντους και βρίσκεται στην πρώτη θέση, με τον Αστέρα να ακολουθεί με 11 πόντους! Η ομάδα της Τρίπολης έχει την καλύτερη συγκομιδή μετά τους Κίτρινους. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΑΕΚ με 10, στην τέταρτη ο Δικέφαλος του Βορρά με 9 πόντους και στην πέμπτη το Τριφύλλι με μόλις 8 πόντους στο ενεργητικό του.

Βέβαια, στα πλέι οφ θα λάβει μέρος και ο Ολυμπιακός, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων. Εάν λοιπόν συνυπολογιστούν και τα παιχνίδια με τους Πειραιώτες, η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής. Αρης 14,  ΑΕΚ 11, Αστέρας Τρίπολης 11, Παναθηναϊκός 11 και ΠΑΟΚ 10. Οι Πράσινοι είναι οι μοναδικοί που κατάφεραν να κερδίσουν τους Πειραιώτες στο φετινό πρωτάθλημα.

Και στις δύο περιπτώσεις η ομάδα του Μάντζιου έχει την καλύτερη συγκομιδή, γεγονός που δείχνει την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποιεί ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης. Ο Αρης από την αρχή της σεζόν είναι εντυπωσιακός και στα πλέι οφ θα παλέψει για τη δεύτερη θέση, που δίνει σίγουρα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού πολλά θα εξαρτηθούν και από τι θα συμβεί στο Κύπελλο.

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου βρίσκονται οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα. Εάν πάρει το Κύπελλο η ομάδα του Πειραιά, με δεδομένο ότι θα κατακτήσει τον τίτλο, θα βγουν στην Ευρώπη αυτοί που θα τερματίσουν στις θέσεις 2-3-4 στα πλέι οφ. Εάν πάρει το Κύπελλο ο σύλλογος της Ηπείρου όμως θα βγουν μόνο ο 2ος και ο 3ος του πρωταθλήματος. Εάν επίσης πάρει το Κύπελλο η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ και ολοκληρώσουν τα πλέι οφ στην πέμπτη θέση, πάλι θα βγουν ο 2ος και ο 3ος. Εάν όμως κατακτήσει το Κύπελλο ένας από τους δύο Δικεφάλους και τερματίσει 2ος ή 3ος, θα βγει στην Ευρώπη και ο τέταρτος των πλέι οφ. Τη δεδομένη στιγμή λοιπόν όλα είναι ανοιχτά και αναμένονται πολύ μεγάλες μάχες στο μίνι πρωτάθλημα που θα αρχίσει το επόμενο διάστημα…

Η βαθμολογία των Αρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Αστέρα Τρίπολης στα μεταξύ τους παιχνίδια:

Αρης 13
Αστέρας Τρίπολης 11
ΑΕΚ 10
ΠΑΟΚ 9
Παναθηναϊκός 8

*Εκκρεμεί το παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (14/3, 19:00).

Η βαθμολογία με τα παιχνίδι με Ολυμπιακό:

Αρης 14
ΑΕΚ 11
Αστέρας Τρίπολης 11
Παναθηναϊκός 11
ΠΑΟΚ 10

*Εκκρεμεί το παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (14/3, 19:00).

Τα παιχνίδια του Αρη

Παναθηναϊκός-Αρης 0-1
Αρης-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Αρης-ΑΕΚ 0-1
Αρης-ΠΑΟΚ 1-0
Αρης-Παναθηναϊκός 0-1
Αστέρας Τρίπολης-Αρης 2-1
ΑΕΚ-Αρης 0-2
ΠΑΟΚ-Αρης 2-2

*Με Ολυμπιακό

Αρης-Ολυμπιακός 1-2
Ολυμπιακός-Αρης 2-2

Τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0
Αρης-ΠΑΟΚ 1-0
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-2
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 2-1
ΠΑΟΚ-Αρης 2-2
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (14/3, 19:00)

*Με Ολυμπιακό

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0

Τα παιχνίδια της ΑΕΚ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1
Αρης-ΑΕΚ 0-1
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 1-2
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-2
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-2
ΑΕΚ-Αρης 0-2
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-2
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1

*Με Ολυμπιακό

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0

Τα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-0
Αρης-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 1-2
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-0
Αστέρας Τρίπολης-Αρης 2-1
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-2
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 2-1

*Με Ολυμπιακό

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0
Αστέρας Τριπολης-Ολυμπιακός 0-4

Τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-0
Παναθηναϊκός-Αρης 0-1
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-2
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-0
Αρης-Παναθηναϊκός 0-1
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (14/3, 19:00)

*Με Ολυμπιακό

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ