Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Υπομονή, τα πρώτα 11 χρόνια είναι δύσκολα. Μετά συνηθίζετε...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τα «χρόνια πολλά» της ΑΕΚ στον Α.Σ. Πέρα (pic)

ΠΑΕ και Ερασιτεχνική ΑΕΚ έστειλαν τις ευχές τους στον Α.Σ. Πέρα μέσω του οποίου προέκυψε η Ένωση και κλείνει σήμερα τα 98 του χρόνια.

Τα «χρόνια πολλά» της ΑΕΚ στον Α.Σ. Πέρα (pic) | to10.gr

O A.Σ Πέρα συμπληρώνει σήμερα 98 χρόνια ιστορίας με την ΠΑΕ και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ να εύχονται χρόνια πολλά στον σύλλογο που αποτέλεσε τον προπομπό για τη δημιουργία της Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Χρόνια πολλά από την οικογένεια της ΑΕΚ στον Αθλητικό Σύλλογο Πέρα, που συμπληρώνει σήμερα 98 χρόνια από την ίδρυσή του. Από τη συγχώνευση του Ερμή Πέρα και του Πέρα Κλουμπ προέκυψε ο σύλλογος, που αποτέλεσε ουσιαστικά τον πρόδρομο της ίδρυσης της ομάδας μας επί ελληνικού εδάφους.

Στη φωτό του 1922 η ομάδα του Πέρα με τον μεγάλο Κώστα Νεγρεπόντη, ο οποίος αποτέλεσε στη συνέχεια εμβληματική φυσιογνωμία της ΑΕΚ.

Αιώνια τιμή και πάντα επιτυχίες στον Beyoğlu Spor Kulübü – Αθλητικός Σύλλογος Πέρα!»

Η ανάρτηση της Ερασιτεχνικής:

«Η ΑΕΚ εύχεται χρόνια πολλά στο ιστορικό Πέρα Κλουμπ που συμπληρώνει σήμερα, 10 Μαρτίου, 98 Χρόνια Ιστορίας!

Το ιστορικό κλαμπ, που πάντοτε βρισκόταν στο τιμόνι της κοινωνικής και αθλητικής ζωής της Πόλης, αποτελεί τον προπομπό του Συλλόγου μας.

Με έτος ίδρυσης το 1923 κατέκτησε δεκάδες τίτλους και διακρίσεις στο πέρασμα των ετών, ενώ εξακολουθεί μέχρι σήμερα να τιμά την Ιστορία, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της Κωνσταντινούπολης.

Από το 1924 τροφοδότησε την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, με σπουδαίους παράγοντες που κατάγονταν από την ευρύτερη οικογένεια του Πέρα Κλουμπ, αλλά και με αθλητές που φόρεσαν και την “κιτρινόμαυρη” φανέλα του Πέραν, με κορυφαίο όλων των Κώστα Νεγρεπόντη, που κατέκτησε τρόπαια ως παίκτης και ως προπονητής της ΑΕΚ».

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από