Χριστοφιλόπουλος : Το παιδί-θαύμα της πλατείας που πήρε μαζί του ο Μαρτίνς

Χριστοφιλόπουλος : Το παιδί-θαύμα της πλατείας που πήρε μαζί του ο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε στην αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ τον 17χρονο στόπερ, Γιάννη Χριστοφιλόπουλο και to10.gr παρουσιάζει τον αρχηγό της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της γενιάς του

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΛ για την 26η αγωνιστική της Superleague, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ανακοινώνει την αποστολή και να συμπεριλαμβάνει σε αυτή τον 17χρονο Γιάννη Χριστοφιλόπουλο. Οι ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν στον θεσσαλικό κάμπο για το κυριακάτικο ματς χωρίς τους Μπα, Σεμέδο, Αβραάμ και επιστρατεύτηκε από τον Πορτογάλο τεχνικό ο νεαρός κεντρικός αμυντικός που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Χριστοφιλόπουλος εδώ και λίγο καιρό προπονείται με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και μέρα με τη μέρα κερδίζει την εμπιστοσύνη του Μαρτίνς και όχι μόνο με άπαντες στον Ρέντη να μιλούν με κολακευτικά λόγια για την παρουσία του. Μέχρι σήμερα δεν έχει μπει στην αποστολή για αγώνα πρωταθλήματος, όμως ήταν στον πάγκο στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο Αγρίνιο. Μπορεί να μην έχει πάρει χρόνο συμμετοχής σε παιχνίδι της πρώτης ομάδας, όμως είναι θέμα χρόνου να συμβεί αυτό, αφού ο Μαρτίνς έχει μόνο καλά λόγια για τον νεαρό στόπερ.

Ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός είναι ένα «διαμάντι» των ερυθρόλευκων ακαδημιών, που αποτελούν τις κορυφαίες στην Ελλάδα, είναι αρχηγός της Κ19 του συλλόγου και αναμένεται τα επόμενα χρόνια να είναι στην πρώτη ομάδα. Ήδη εξάλλου εδώ και μερικούς μήνες θεωρείται ένας εκ των στόπερ της πρώτης ομάδας, μαζί με Σεμέδο, Μπα, Παπασταθόπουλο και Αβραάμ.

Τα απίστευτα προσόντα, η Εθνική και ο Πανιώνιος

Ο Χριστοφιλόπουλος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το περασμένο φθινόπωρο μετά από σκάουτινγκ μηνών από τον Πανιώνιο και ήδη έχει κερδίσει τους πάντες στους νταμπλούχους Ελλάδας. Ο νεαρός στόπερ «τρομάζει» με τα προσόντα που διαθέτει, αφού έχει ύψος 1.86 μ., έχει και τα δύο πόδια «καλά», είναι γρήγορος, καλός με την μπάλα στα πόδια. Η τεχνική κατάρτιση που διαθέτει είναι άριστη τηρουμένης της θέσης που αγωνίζεται, αλλά και του ύψους του, ενώ τα περιθώρια βελτίωσης που έχει είναι αυτά που ώθησαν τον Ολυμπιακό στην απόκτηση του.

Με συνοπτικές διαδικασίες τον περασμένο Σεπτέμβρη απέκτησε ο Ολυμπιακός τον παίκτη-θαύμα του Πανιωνίου, ο οποίος στους κυανέρυθρους ήταν ήδη αρχηγός της Κ17 και είχε κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, όταν ακόμα αγωνιζόταν στη Superleague. Από την μικρότερες ηλικίες είχε ξεχωρίσει, με τους σκάουτερ που τον παρακολουθούσαν να μιλούν για θαύμα της φύσης και με τεράστια προοπτική εξέλιξης. Στον Πανιώνιο ο Χριστοφιλόπουλος ήταν αναντικατάστατος και συνολικά μετράει τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στον Ιστορικό από όπου και ξεκίνησε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χριστοφιλόπουλος είναι ενεργεία διεθνείς με όλες τις «μικρές» εθνικές της Ελλάδος, ενώ εκτός του Ολυμπιακού τον «κυνήγησαν» κι άλλες ομάδες όχι μόνο ελληνικές, με τον ίδιο όμως να προτιμάει τους ερυθρόλευκους για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες τους, αλλά και για την προοπτική που ανοίχτηκε μπροστά του. Τη φετινή σεζόν μετράει μόλις 4 συμμετοχές με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αφού ο κορωνοϊός διέκοψε τα πρωταθλήματα, όμως εδώ και μήνες είναι στο πλευρό των «μεγάλων» και εξελίσσεται καθημερινά υπό την καθοδήγηση του Πέδρο Μαρτίνς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ