Άρης – ΟΦΗ 1-0 : Μητρογκόλ και μόνος δεύτερος

Άρης – ΟΦΗ 1-0 : Μητρογκόλ και μόνος δεύτερος

Ο Άρης τερμάτισε δεύτερος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς κέρδισε τον ΟΦΗ στο Κλεάνθης Βικελίδης με γκολ του Μήτρογλου. Ανησυχία με τον Έλληνα επιθετικού που τραυματίστηκε και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Με «πιστολιά» του Κώστα Μήτρογλου ο Άρης κερδίσε με 1-0 τον ΟΦΗ στο Κλεάνθης Βικελίδης και τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ήταν ξεκάθαρο, άλλωστε, καθ όλη την διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ότι η ομάδα του Μάντζιου ήταν η δεύτερη καλύτερη μετά τον Ολυμπιακό , ενώ μετά τα σημερινά αποτελέσματα τερμάτισε τρεις βαθμούς πάνω από την ΑΕΚ και τέσσερις πάνω από τον ΠΑΟΚ.

Εκτός από την χαρά της νίκης και της κατάληψης της δεύτερης θέσης, στους ανθρώπους του Άρη επικρατεί και αγωνία για τον Κώστα Μήτρογλου, που τραυματίστηκε στον αριστερό προσαγωγό και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 20ο λεπτό, ενώ θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ακριβής κατάσταση της υγείας του. Στο ντεμπούτο του Νίκου Νόμπλια στη τεχνική ηγεσία ο ΟΦΗ προσπάθησε, ήταν βελτιωμένος σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, όμως η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη.

Δείτε το LIVE και τα στατιστικά του ματς.

Αλλαγές και ντεμπούτο

Η επιστροφή των Μήτρογλου και Κουέστα στην ενδεκάδα , ξεχώρισαν από τις επιλογές που έκανε ο Άκης Μάντζιος για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ακόμα, ο προπονητής του Άρη, που επέλεξε το αγαπημένο του σύστημα 4-2-3-1, ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής τον Γκάνεα αντί του Σάκιτς. Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΟΦΗ ο Νίκος Νόμπλιας παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Ο Μαρινάκης πήρε τη θέση του Ουές στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Καστάνιος θα πλαισιώσει τους Στάρτζεον και Σαρδινέρο στην τριάδα της επίθεσης.

«Πιστολιά» με το καλημέρα

Ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Μπερτόλιο εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του ΟΦΗ, έκανε πολύ ωραία προσπάθεια, μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή, γύρισε την μπάλα και ο Μήτρογλου με σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα. Ο Έλληνας επίθετικός πέτυχε το δεύτερο γκολ με τη φανέλα του Άρη και το πανηγύρισε έξαλλα. Δύο λεπτά, αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ο Σίλβα με εξαιρετική ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε, η μπάλα, όμως, χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Βάτερμαν και κατέληξε άουτ. Στο 19ο λεπτό ήταν η σειρά του ΟΦΗ να γίνει επικίνδυνος για την εστία του Άρη, με τον Ντε Γκουσμάν να σουτάρει δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα και να καταλήγει άουτ.

Άτυχος ο Μήτρογλου

O Κώστας Μήτρογλου στάθηκε εξαίρετικά άτυχος καθώς τραυματίστηκε στο 20 λεπτό της αναμέτρησης στον αριστερό προσαγωγό και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Ο Έλληνας επιθετικός έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Δημήτρη Μάνο να παίρνει τη θέση του στο βασικό σχήμα και να περνάει στη κορυφή της επίθεσης.

Η πίεση του ΟΦΗ και ο Σάσα

Οι παίκτες του ΟΦΗ προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά, για να δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των γηπεδούχων. Στο 31ο λεπτό, πάντως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βγουν γρήγορα στην αντεπίθεση και έφτασαν πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, με τον Σάσα να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από γύρισμα του Σίλβα και τον Βάτερμαν να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τεράστια ευκαιρία για Ρόουζ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές το δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 47ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ του Γκάμα από δεξιά και κεφαλιά πάσα του Δεληζήση, ο Ρόουζ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε με διπλή προσπάθεια να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 55′ ήταν η σειρά του Γκάμα να απειλήσει την εστία του Βάτερμαν, καθώς πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα, όμως κατέληξε άουτ. Ο Νίκος Νόμπλιας θέλοντας να κάνει πιο επιθετικη την ομάδα του, πέρασε στο παιχνίδι τον Νέιρα στη θέση του Στάϊκου. Στο 59ο λεπτό ο Ντε Γκούσμαν θα σουτάρει άστοχα μέσα από την μεγάλη περιοχή και θα τραυματιστεί πάνω στη προσπάθεια του και θα γίνει αναγκαστική αλλαγή, με τον Σακόρ να παίρνει τη θέση του. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στα τελευταία λεπτά , με τον Άρη να κρατάει εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα και να παίρνει μια σημαντική νίκη.

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Γκάνεα, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σούντγκρεν, Τζέγκο, Σάσα, Γκάμα, Μπερτόλιο (90+1′ Σάκιτς), Σίλβα (84′ Μπρούνο), Μήτρογλου (22′ Μάνος)

ΟΦΗ (N. Nιόπλιας): Βάτερμαν, Κοροβέσης (79′ Ουές), Γιαννούλης, Διαμαντής, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Στάικος (57′ Νέιρα), Ντε Γκούζμαν (61′ Σακόρ), Στάρτζεον, Σαρδινέρο, Καστάνιος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ