Μανόλο Χιμένεθ : Τελικά πόσο άλλαξε την ΑΕΚ με τον ερχομό του;

Μανόλο Χιμένεθ : Τελικά πόσο άλλαξε την ΑΕΚ με τον ερχομό του;

Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για την κανονική διάρκεια της Super League η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός επέστρεψε στον πάγκο της Ένωσης ακριβώς στα μισά της σεζόν, με σκοπό να... μεταμορφώσει προς το... θετικό την εικόνα της ομάδας. Ήταν ωστόσο το αποτέλεσμα, αυτό που ήθελαν στην ΑΕΚ;

Με άσχημο τρόπο ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της φετινής Super League η ΑΕΚ, καθώς στην τελευταία αγωνιστική γνώρισε την ήττα από τον Βόλο με 1-0 και πηγαίνει στα πλέι οφ ως 3η, με τον Άρη να μένει μόνος του στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Η Ένωση εμφάνισε για ακόμη μία φορά το… αλλοπρόσαλλο της πρόσωπο και δεν μπόρεσε να κλείσει την κανονική διάρκεια με μία νίκη που θα της έδινε κίνητρο και… μπουστάρισμα εν όψει των πλέι οφ. Μία ομάδα η οποία από την αρχή της σεζόν ήταν ή του ύψους ή του… βάθους. Ανεξαρτήτως προπονητή.

Τόσο με τον Μάσιμο Καρέρα, όσο και με τον Μανόλο Χιμένεθ, η ΑΕΚ μπόρεσε ελάχιστες φορές να παρουσιάσει μέσα στη σεζόν μία αγωνιστική σταθερότητα. Φυσικά, τον δικό τους ρόλο σε αυτό είχαν και οι πολλοί τραυματισμοί. Ωστόσο η Ένωση μπόρεσε λίγες φορές να δείξει μερικούς αυτοματισμούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο…

Ο Ισπανός τεχνικός πήρε τη θέση του Ιταλού, με σκοπό να επαναφέρει μία σταθερότητα και βελτίωση στην άμυνα. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή, η ΑΕΚ άρχισε να ανακάμπτει… Ωστόσο το τέλος της κανονικής διάρκειας, έδειξε πως η Ένωση δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου. Ή αν υπήρξε κάποια αλλαγή, αυτή ήταν προς το χειρότερο και αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί…

Με τον Μάσιμο Καρέρα στην τεχνική της ηγεσία, η ΑΕΚ κατάφερε να μαζέψει στο πρωτάθλημα 24 βαθμούς σε 12 αγωνιστικές. Στο διάστημα που η Ένωση ήταν υπό τις οδηγίες του Ιταλού τεχνικού, κατάφερε να καταγράψει επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, κρατώντας το… Χ απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό…

Επιθετικά οι «κιτρινόμαυροι», είχαν 23 γκολ, ενώ αμυντικά δέχτηκαν 13 τέρματα. Νούμερα που έστειλαν τον Ιταλό πίσω στην… πατρίδα του. Και κάπου εκεί εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Μανόλο Χιμένεθ, με σκοπό να… σώσει την ομάδα και να επαναφέρει μία αγωνιστική ταυτότητα.

Ο Ισπανός έκανε το ντεμπούτο της επιστροφής του κόντρα στον Ολυμπιακό στις 3 Ιανουαρίου, με την ΑΕΚ να γνωρίζει την ήττα με 3-0 στο Καραϊσκάκη και τον Χιμένεθ να ξεκινάει με το… αριστερό τη νέα του θητεία στην ομάδα.

Μετά από την αναμέτρηση με τους ερυθρόλευκους, η Ένωση κατάφερε να χτίσει ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων νικών, με τα τρία εξ αυτών να είναι με μηδέν παθητικό! Μάλιστα η μία από τις νίκες ήταν απέναντι στον Άρη στο Βικελίδης. Μία από τις… κλασικές και… αγαπημένες νίκες του Χιμένεθ.

Ωστόσο η απόδοση της ΑΕΚ άρχισε να πέφτει και πάλι μετά το θετικό της σερί. Ακολούθησε η ισοπαλία στην Τούμπα με 2-2, ενώ αμέσως μετά ήρθε και η ήττα σοκ στο ΟΑΚΑ απέναντι στον ΠΑΣ με 2-0.

Η ομάδα του Γιαννίκη κατάφερε να αναδείξει όλες τις αδυναμίες της ΑΕΚ και του Χιμένεθ σε εκείνη την αναμέτρηση. Με την Ένωση να πηγαίνει μέχρι το τέλος σαν… roller coaster. Ήττα από τον Άρη στο ΟΑΚΑ, νίκη με 4-2 στο Αλκαζάρ και… καπάκι δύο συνεχόμενες ισοπαλίες, πριν έρθει η νίκη με τον Απόλλωνα και η ήττα με τον Βόλο. Ή του ύψους ή του βάθους.

Ο απολογισμός της ΑΕΚ με τον Χιμένεθ; Σε 14 παιχνίδια πρωταθλήματος, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να μαζέψουν 24 βαθμούς (όσους και με τον Καρέρα αλλά με δύο παιχνίδια περισσότερα), με επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Επιθετικά η ΑΕΚ έπεσε αισθητά, καθώς από τα 23 γκολ με τον Καρέρα, κατάφερε να σκοράρει μόλις 18 φορές, ενώ αμυντικά ήταν στα ίδια επίπεδα, έχοντας δεχτεί με τον Ισπανό 16 τέρματα. Η διαφορά τερμάτων ωστόσο είναι αρκετά μεγάλη, καθώς από το +10 που την άφησε ο Ιταλός, η Ένωση έκλεισε την κανονική διάρκεια με διαφορά τερμάτων στο +12… Μόλις στα δύο γκολ μεγάλωσε η διαφορά σε αυτό το διάστημα που είναι ο Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους… Η ΑΕΚ δεν βελτιώθηκε σημαντικά από τη φυγή του Μάσιμο Καρέρα. Αντιθέτως τα νούμερα δείχνουν μία μικρή πτώση, κυρίως στα τέρματα… Βαθμολογικά η Ένωση μάζεψε ακριβώς τους ίδιους βαθμούς, ωστόσο με δύο παιχνίδια περισσότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ