Άρης και δεν είμαι καλά

Άρης και δεν είμαι καλά

Οι κιτρινόμαυροι πραγματοποίησαν μια από τις πιο πετυχημένες χρονιές τους και τερμάτισαν στη δεύτερη θέση μετά από 41 χρόνια, γεμίζοντας αισιοδοξία τους οπαδούς τους, σπάζοντας τα κοντέρ και ισοφαρίζοντας τα ρεκόρ τους.

Τρέλα για τον Άρη. Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τους κιτρινόμαυρους να τερματίζουν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, να σπάνε τα κοντέρ αλλά και να γεμίζουν με αισιοδοξία τους οπαδούς τους.

Ο Άρης της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου αποπνέει υγεία. Τόσο σε οτι αφορά το έμψυχο υλικό του και την απόδοση του στον αγωνιστικό χώρο, όσο και για το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια.

Δεν είναι τυχαίος οτι ο Άρης είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τον Ολυμπιακό. Δεν το … χάρισε κανείς αυτό στον Άκη Μάντζιο και τους ποδοσφαιριστές του.

Το κατέκτησαν με τα όσα πέτυχαν μέσα στο γήπεδο. Ο Άρης έδειξε οτι είναι καλύτερη ομάδα, οτι είναι μια ταχύτητα πάνω από τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, οι οποίοι εμφανίζονταν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ως ανταγωνιστές του για την δεύτερη θέση.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, τερμάτισε εκεί και η διαφορά του με τους υπόλοιπους θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη, αν δεν υπήρχαν τα λάθη, τα δικά του και τα διαιτητικά που του στέρησαν πολύτιμους βαθμούς.

Ο Άρης της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ξεπέρασε αρκετές δικές του επιδόσεις.

Για πρώτη, φορά μετά από 41 ολόκληρα χρόνια και την αγωνιστική περίοδο 1979-80 οι κιτρινόμαυροι τερμάτισαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο Άρης έχει φέτος την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 16 γκολ, τρία περισσότερα από τον Ολυμπιακό. Κάτι που πέτυχε μετά από 38 χρόνια.

Συγκεκριμένα και το 1983 είχε την δεύτερη καλύτερη αμυντική επίδοση, με ένα γκολ διαφορά (23 με 22) από τον τότε πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Ακόμα η ομάδα του Άκη Μάντζιου διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος στα εκτός έδρας παιχνίδια της.

Συγκεκριμένα έχει δεχθεί μόλις 9 τέρματα σε 13 αναμετρήσεις, ενώ ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 10.

Ο Άρης έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα 15 από τα 26 παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου. Ακόμα, δεν δέχθηκε γκολ στις 14 από τις 15 νίκες του. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου αναδείχτηκε, επίσης, πρωταθλήτρια στα κλεψίματα με 679.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν πετύχει 15 νίκες στα 26 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας της αγωνιστικής περιόδου.

Το ποσοστό νικών φτάνει στο 57.7%,, το οποίο είναι το τέταρτο καλύτερο της ιστορίας τους, πίσω από τις αγωνιστικές περιόδους 1978-79 (64.7%), 1973-74 (61.8%) και 1969-70(58.8%).

Για πρώτη, φορά, επίσης, μετά από 13 χρόνια ο Άρης είναι η πρώτη ομάδα της Θεσσαλονίκης στην βαθμολογία. Συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 2007-08 είχε τερματίσει στην 4η θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν 9ος, ο Ηρακλής 10ος και ο Απόλλων Καλαμαριάς 16ος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ