Έργα και ημέρες του Μουντιαλικού Μίλαν της… ΑΕΚ

Έργα και ημέρες του Μουντιαλικού Μίλαν της… ΑΕΚ

Ο Μίλαν Ράσταβατς ειναι στο στάχαστρο της ΑΕΚ και to10.gr σας παρουσιάζει την πορεία του Σέρβου τεχνικού στη χώρα μας αλλά και το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η ευχάριστη έκπληξη της κανονικής διάρκειας της Super League ήταν ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς οι Αρκάδες κατάφεραν να τερματίσουν στην 6η θέση της βαθμολογίας και να μπουν στα πλέι οφ, διεκδικώντας την έξοδο τους στην Ευρώπη! «Αρχιτέκτονας» της φετινής πορείας του Αστέρα, είναι φυσικά ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Σέρβος τεχνικός ανέδειξε τις ικανότητες του και παρουσίασε μια από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ένας προπονητής με επιθετικό στιλ. Ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων…

Όπως σας γράψαμε χθες στο 10.gr, ο Μίλαν Ράσταβατς, φέρεται να βρίσκεται στόχαστρο της ΑΕΚ, καθώς ο Σέρβος τεχνικός πραγματοποιεί εξαιρετική δουλειά στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ο 49χρονος κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα της Τρίπολης στα πλέι οφ, με τους Αρκάδες να παίζουν όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο και να χτίζουν ένα πάρα πολύ δυνατό και αήττητο σερί στον δεύτερο γύρο, το οποίο οδήγησε και στην κατάληψη της έκτης θέσης.

Ο Σέρβος που βρίσκεται στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2017, όταν υπέγραψε στην Ξάνθη, φαίνεται πως είναι έτοιμος για το… μεγάλο βήμα, με το όνομα του να συνδέεται έντονα με την ΑΕΚ…

Η Ξάνθη ο πρώτος ελληνικός… σταθμός και το Μουντιάλ της Ρωσίας

Αφού έμεινε για δύο χρόνια στην πατρίδα του, στον πάγκο της Βοϊβοντίνα, ο Μίλαν Ράσταβατς, επέλεξε την Ελλάδα ως πρώτο προορισμό (εκτός συνόρων) της καριέρας του. Η Ξάνθη του έδωσε τα «κλειδιά» της τεχνικής ηγεσίας το καλοκαίρι του 2017. Ο Ράσταβατς ξεκίνησε τη θητεία του στην Ξάνθη, με μόλις τρεις ήττες στις πρώτες 12 αγωνιστικές, έχοντας μάλιστα μαζέψει από έναν βαθμό κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Η πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα, ήταν άκρως επιτυχημένη, καθώς η Ξάνθη τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης, με τους Αρκάδες ωστόσο να υπερτερούν στην ισοβαθμία και την Ξάνθη να χάνει έτσι το ευρωπαϊκό εισιτήριο…

Μετά το τέλος της σεζόν, ο Ράσταβατς κλήθηκε από τον τότε προπονητή της Εθνικής Σερβίας, για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας! Ο Μλάντεν Κρσταιτς έδωσε στον Ράσταβατς τον ρόλο του βοηθού του, με τον 49χρονο να φτάνει σε μία πολύ σπουδαία διάκριση και να δίνει το… παρών στα γήπεδα της Ρωσίας, κόντρα σε Βραζιλία, Ελβετία και Κόστα Ρίκα.

Αυτή μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκε από την πατρίδα του, καθώς στο παρελθόν ήταν προπονητής της Κ19 στις Γυναίκες αλλά και στην Κ23 Ανδρών. Ένα… αγαπημένο «παιδί» της Σερβίας!

Η δεύτερη σεζόν με την Ξάνθη δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένη, ωστόσο οι Ακρίτες δεν είχαν θέματα με την παραμονή τους και τερμάτισαν στην 12η θέση της βαθμολογίας, με τις δύο πλευρές ωστόσο να φτάνουν στη λύση της συνεργασίας τους στο τέλος της σεζόν. Συνολικά ο Ράσταβατς έκατσε στον πάγκο της Ξάνθης σε 70 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας 20 νίκες, 21 ήττες και 29 ισοπαλίες…

Η ευκαιρία στον Αστέρα και η ονειρική φετινή σεζόν

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Σέρβος ανακοινώθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Μίλαν Ράσταβατς να αναλαμβάνει τη θέση του Μπόρχα Χιμένεθ που πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο των Αρκάδων για μόλις 14 παιχνίδια. Παρά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ο Ράσταβατς έσωσε τη χρονιά για τον Αστέρα, με τους Αρκάδες να τερματίζουν στην 9η θέση της βαθμολογίας, ενώ στα πλέι άουτ η ομάδα συγκέντρωσε 13 βαθμούς.

Η φετινή σεζόν, είναι ουσιαστικά η πρώτη «κανονική» για τον Ράσταβατς στην Τρίπολη. Και τα νούμερα απέδειξαν πως ο Σέρβος έχει τις ικανότητες για το επόμενο βήμα… Ο Αστέρας ήταν ο… best of the rest του πρωταθλήματος στη κανονική διάρκεια, καθώς κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση πίσω από το Big-5, μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, χτίζοντας μάλιστα και ένα σερί αήττητων παιχνιδιών το οποίο έφτασε στους 10 αγώνες…

Μάλιστα, στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν, ο Αστέρας κατάφερε να… μαζέψει 25 βαθμούς! Έξι λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Όλα αυτά, με τους Αρκάδες να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και τον Ράσταβατς να περνάει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Αγαπημένο… σύστημα του Σέρβου, το 4-2-3-1, το οποίο έχει χρησιμοποιήσει τις περισσότερες στιγμές, μέχρι στιγμής…

Από την άλλη, δεν έχει και πρόβλημα στις αλλαγές. Κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Σέρβος παρέταξε μία πιο «μαζεμένη» ενδεκάδα, με σύστημα 4-4-1-1, δίνοντας περισσότερη βάση στα μετόπισθεν, λόγω και της μεγάλης δυναμικής των ερυθρολεύκων μπροστά.

Ένας προπονητής που αποδεικνύει, πως έχει και άλλα πλάνα και δεν στέκεται μόνο στο… Plan A… Με τους Αρκάδες, ο Σέρβος έχει σε 61 αναμερτήσεις, 22 νίκες, 19 ισοπαλίες και 20 ήττες, με ποσοστό νικών στο 37%.

Ο Αστέρας έχει την τύχη να έχει στον πάγκο του έναν προπονητή με υψηλές προδιαγραφές, τον οποίο ήδη «λιγουρεύονται» άλλες ομάδες…

Πλέον, ο Μίλαν Ράσταβατς δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για το… μεγάλο βήμα, το οποίο ίσως και να μην αργήσει πολύ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ