Παναθηναϊκός : Η ζωή χωρίς τον Μαουρίσιο

Παναθηναϊκός : Η ζωή χωρίς τον Μαουρίσιο

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ ήταν αναντικατάστατος μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός πρέπει να ζήσει χωρίς αυτόν.

O Μαουρίσιο αποκτήθηκε τελευταίος στη θερινή μεταγραφική περίοδο, στις αρχές Οκτωβρίου. Ήταν μία προσωπική επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου, όταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έθεσε στο περιθώριο τον Τσάβι Ρόκα και τον Ντάνι Πογιάτος.

Με τον Λάζλο Μπόλονι στην τεχνική ηγεσία ο Μαουρίσιο μετατράπηκε σε βασικό και αναντικατάστατο στη μεσαία γραμμή του Τριφυλλιού. Ο Βραζιλιάνος μέσος έπαιξε 19 παιχνίδια στη Superleague με σύνολο 1.680 λεπτά. Ένα νούμερο μεγάλο, για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν πήρε μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Το πρώτο ματς του Μαουρίσιο με τα πράσινα ήταν η εντός έδρας ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον ΝΠΣ Βόλο στο ΟΑΚΑ. Έκτοτε, μέχρι τη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ την Κυριακή στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο 32χρονος αμυντικός χαφ δεν έβγαινε από την ενδεκάδα. Ενώ αντικαταστάθηκε σε δύο περιπτώσεις, στο 81′ και στο 75′.

Ο Μαουρίσιο απουσίασε μόνο από τρία παιχνίδια, στη διάρκεια του Ιανουαρίου, όταν είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό και τέθηκε σε καραντίνα στη Βραζιλία. Σε αυτά τα ματς, ο Παναθηναϊκός σημείωσε δύο νίκες και μία ισοπαλία:

3/1/2021 Παναθηναϊκός – Αστέρας 0-0

6/1/2021 Απόλλωνας – Παναθηναϊκός 0-1

10/1/2021 Παναθηναϊκός – Λάρισα 2-0

Κατά σύμπτωση, ο Μαουρίσιο δεν είχε αντιμετωπίσει τον Αστέρα στην έναρξη του δευτέρου γύρου, δεν θα τον αντιμετωπίσει και τώρα στην έναρξη των Play Off.

Επίσης, ο Μαουρίσιο δεν έπαιξε στην ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου, ενώ χρησιμοποιήθηκε μόλις για 31 λεπτά στην ήττα-αποκλεισμό με 2-1 στη ρεβάνς της Αθήνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ