Άρης : Ο Μάντζιος που απάντησε με έργα

Άρης : Ο Μάντζιος που απάντησε με έργα

Το μεγάλο στοίχημα στη καριέρα του Έλληνα τεχνικού και η δικαίωση του Καρυπίδη για την επιλογή του.

Η δεύτερη θέση στη κανονική διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υπέρβαση για έναν σύλλογο  του μεγέθους του Άρη.

Η αλήθεια, όμως, είναι οτι οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν όχι απλά να αφήσουν πίσω στη βαθμολογία ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ, αλλά και να κερδίσουν την αναγνώριση της φίλαθλης Ελλάδας, ακόμα και την παραδοχή των αντιπάλων.

Σημαντική συμβολή στην μέχρι τώρα πορεία του Άρη στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έχει ο Άκης Μάντζιος.

Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε ένα ποιοτικό σύνολο και το μετέτρεψε σε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Ο Άρης είναι το μεγάλο στοίχημα στη καριέρα του Άκη Μάντζιου και μέχρι στιγμής το κερδίζει.

Είχε τη τύχη, βέβαια, να διαχειριστεί ίσως το καλύτερο ρόστερ του Άρη τα τελευταία χρόνια. Μια ομάδα με πληρότητα και βάθος.

Μια ομάδα, όμως, που πριν προχωρούσε, κυρίως, χάρη στις ατομικές εμπνεύσεις κάποιων ποιοτικών παικτών και πλέον δουλεύει σαν καλοκουρδισμένη μηχανή.

Ο Άκης Μάντζιος κατάφερε να κερδίσει ποδοσφαιριστές που ήταν παροπλισμένοι πριν την έλευση του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Ντάνιελ Σούντγκρεν.

Ο Σουηδός αμυντικός βρισκόταν με το ενάμιση πόδι έξω από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Τελικά, όχι μόνο παρέμεινε, αλλά κέρδισε τη θέση στο βασικό σχήμα, όντας το καλύτερο, ίσως, δεξί μπακ του πρωταθλήματος.

Ο Άκης Μάντζιος αποτελεί προσωπική επιλογή του Θόδωρου Καρυπίδη για την τεχνική ηγεσία του Άρη. Όταν ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ πήρε την απόφαση να φέρει στη Θεσσαλονίκη τον Έλληνα τεχνικό, δέχτηκε κριτική.

Αρκετοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να τον πείσουν να αλλάξει γνώμη. Ο Θόδωρος Καρυπίδης, όμως, δεν τους άκουσε και ο Άκης Μάντζιος τον δικαίωσε απόλυτα.

Ο Έλληνας τεχνικός απάντησε με έργα στη κριτική που δέχτηκε και η εικόνα του Άρη δικαιώνει απόλυτα το έργο του.

Φυσικά και έχει κάνει και ο ίδιος λάθη και θα μπορούσε να έχει διαχειριστεί διαφορετικά κάποια παιχνίδια.

Ένας προπονητής, όμως, κρίνεται και από τα αποδυτήρια της ομάδας του και αυτά του Άρη αποπνέουν υγεία. Με την συμβολή του Έλληνα τεχνικού να είναι κάτι παραπάνω από καθοριστική.

Αν ο Μάντζιος ήταν ξένος προπονητής, τώρα θα διαβάζαμε διθυραμβικά σχόλια για το πώς αναμόρφωσε την ομάδα. Για τις καινοτομίες που έβαλε στο παιχνίδι της.

Ο Μάντζιος είναι ένας κανονικός προπονητής που νιώθει από Άρη. Που διετέλεσε αρχηγός του,, που ξέρει πόσο βαριά είναι η φανέλα του. Και ας μη βγαίνει να το διατυμπανίζει κάθε τρεις και λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ