ΠΑΟΚ – ΑΕΚ : Ο Γκαρσία, ο Μπλάνκο και τα… αστέρια (vids)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ : Ο Γκαρσία, ο Μπλάνκο και τα… αστέρια (vids)

Σήμερα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα «κονταροχτυπηθούν» στο γήπεδο της Τούμπας στην πρεμιέρα των πλέι οφ και μια αναδρομή σε κάποιες στιγμές από παλιά ντέρμπι Δικεφάλων έχει πάντα το ενδιαφέρον της.

Σήμερα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα «κονταροχτυπηθούν» στο γήπεδο της Τούμπας στην πρεμιέρα των πλέι οφ και μια αναδρομή σε κάποιες στιγμές από παλιά ντέρμπι Δικεφάλων έχει πάντα το ενδιαφέρον της.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σήμερα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Τα ντέρμπι Δικεφάλων έχουν πάντα τη δική τους αίγλη και τη φετινή σεζόν θα διεξαχθούν συνολικά έξι. Τα δύο έχουν γίνει ήδη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, άλλα δύο στα πλέι οφ και δύο στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Είναι ευκαιρία λοιπόν για μια αναδρομή σε κάποιες στιγμές από παλιές αναμετρήσεις των δύο Δικεφάλων.

Όταν ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν ποδοσφαιριστής

Σε ένα ντέρμπι Δικεφάλων για τα πλέι οφ τη σεζόν 2010-2011 οι Θεσσαλονικείς είχαν πανηγυρίσει τη νίκη (2-1) χάρη σε γκολ των Πάμπλο Γκαρσία (29′) και Βιτόλο (37′). Μάλιστα, σε εκείνο το παιχνίδι η Ένωση είχε προηγηθεί με γκολ του Σκόκο (14′).

Ωστόσο, στη συνέχεια ήρθε η ολική ανατροπή, η οποία ξεκίνησε από την οβίδα του νυν τεχνικού του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε βρει δίχτυα με ένα συρτό φάουλ.

Ίσμαελ Μπλάνκο: Ο παίκτης που… εκτελούσε τον ΠΑΟΚ

Οι αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ δεν θα μπορούσαν να μην έχουν και τους πρωταγωνιστές τους. Τους… αρχισκόρερ τους.

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο ανήκει στο κλειστό κλαμπ των πρώτων σκόρερ των συγκεκριμένων αγώνων μαζί με τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου του Βορρά, τους Σταύρο Σαράφη, Νέτο Γκουερίνο και Χρήστο Δημόπουλο.

Η μεγάλη νίκη που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στα… αστέρια

Στις 21 Μαρτίου του 2004 ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, με ολική ανατροπή. Μάλιστα, με αυτή τη νίκη της πήρε τη θέση για τα προκριματικά του Champions League και βρέθηκε στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η Ένωση πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη σε δύο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου (33′, 41′), όμως οι «ασπρόμαυροι» έφεραν τούμπα το ματς με τα τέρματα των Γιασεμάκη Γιασεμή (43′, 45′) και Δημήτρη Σαλπιγγίδη (56′).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ