Παναθηναϊκός : Η εξήγηση για την υποχώρηση στο φινάλε

Παναθηναϊκός : Η εξήγηση για την υποχώρηση στο φινάλε

To10.gr έχει το ρεπορτάζ για τις επιλογές του Λάζλο Μπόλονι στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού στην Τρίπολη.

Μία από τις βασικές απορίες για την οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με τον Αστέρα Τρίπολης, σχετίζεται με το αν οφείλεται σε εντολή του Λάζλο Μπόλονι. Όμως, η απάντηση είναι ξεκάθαρα αρνητική.

Από το ρεπορτάζ του «10» προκύπτει ότι ο Μπόλονι δεν έδωσε οδηγία στους ποδοσφαιριστές του να μείνουν σε χαμηλά μέτρα και να περιμένουν τους γηπεδούχους. Αντίθετα, ο Ρουμάνος προπονητής ζήτησε κράτημα της μπάλας και αντεπιθέσεις στους κενούς χώρους, για αυτό χρησιμοποίησε έναν ταχύ επιθετικό, τον Ενγκμπακοτό και ένα «δεκάρι», τον Αθανασακόπουλο.

Πάντως, μπορεί ο Μπόλονι να μην… σάλπισε υποχώρηση, αλλά με τις επιλογές του συνέβαλλε στην απώλεια του ελέγχου από τον Παναθηναϊκό. Καταρχάς, ο 68χρονος τεχνικός αντικατέστησε τον Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος είχε τρομοκρατήσει τους αμυντικούς του Αστέρα. Μετά την έξοδο του Ιταλού, οι αντίπαλοι αναθάρρησαν και ανέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο, ένα στοιχείο που βοήθησε τους Αρκάδες να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση.

Κατά δεύτερον, η αντικατάσταση του Αγιούμπ και του Αλεξάνδρόπουλου δεν έχει σχέση με ιατρικό λόγο. Απλώς ο Μπόλονι έκρινε ότι έπρεπε να «φρεσκάρει» τον «άξονα» του. Όμως, επειδή δεν διέθετε αξιόπιστες εναλλακτικές, οι παρεμβάσεις του όχι μόνο δεν απέδωσαν αλλά προκάλεσαν μεγάλο πρόβλημα…

Απόρροια των αλλαγών, ο Μπόλονι μετέφερε τον Βιγιαφάνιες από το αριστερό άκρο της επίθεσης που ήταν παραγωγικός, στη μεσαία γραμμή που σε μεγάλο βαθμό απενεργοποιήθηκε. Ήταν ο τελευταίος κρίκος σε μία αλυσίδα αποφάσεων, που επηρέασαν καθοριστικά την έκβαση του παιχνιδιού στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Διότι ο Νιας απέμεινε να… τρέχει για τρεις στον αγωνιστικό χώρο, την ίδια ώρα ο Ράσταβατς έριξε στο ματς ξεκούραστους μεσοεπιθετικούς και σε συνδυασμό με την τύχη, ο Αστέρας ανέτρεψε το εις βάρος του 0-2 σε 2-2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ