Ολυμπιακός : Η… εκτόξευση του Ανδρούτσου

Ολυμπιακός : Η… εκτόξευση του Ανδρούτσου

Μέχρι τον Νοέμβριο ήταν εκτός πλάνων. Τον Δεκέμβριο άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής από τον Μαρτίνς και από τα μέσα Ιανουαρίου βρίσκεται μόνιμα ανάμεσα στις επιλογές του Πορτογάλου. Η μετακίνησή του στο δεξί ακρο της άμυνας, τα σερί 90άλεπτα, οι εντυπωσιακές εμφανίσεις, το «μπράβο» του Μαρτίνς και η κλήση στην Εθνική ομάδα.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να κρατήσει στο ρόστερ του Ολυμπιακού τον Θανάση Ανδρούτσο, με τον 23χρονο να αντιμετωπίζει την παραμονή του στο μεγάλο λιμάνι ως μια ευκαιρία για να δείξει την αξία του και να αποδείξει ότι αξίζει να φοράει αυτή τη φανέλα.

Λίγους μήνες αργότερα ο Ανδρούτσος όχι μόνο έχει κερδίσει μια θέση στο ρόστερ των Πειραιωτών, αλλά αποτελεί χωρίς αμφιβολία την ευχάριστη έκπληξη του φετινού Ολυμπιακού. Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ήταν μόνιμα εκτός αποστολής. Τον Δεκέμβριο άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής από τον Μαρτίνς και από τα μέσα Ιανουαρίου βρίσκεται μόνιμα ανάμεσα στις επιλογές του Ιβηρα.

Μάλιστα, ο Θανάσης Ανδρούτσος κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ιβηρα τεχνικού αγωνιζόμενος ως δεξιός μπακ και όχι ως μέσος, όπου έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τον καθιέρωσαν στις πρώτες επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς και τον έφεραν για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών, με τον Τζον Φαν Σιπ να τον καλεί στα παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Η κλήση του στη γαλανόλευκη αποτελεί την επιβράβευσή του. Δεν το έβαλε κάτω όταν στην αρχή της σεζόν δεν ήταν στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς. Συνέχισε να δουλεύει σκληρά και περίμενε την ευκαιρία του. Όταν ήρθε την άρπαξε από τα μαλλιά και έδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Αξίζει να παίζει με τα χρώματα της πειραϊκής ομάδας. Η σχέση του Ανδρούτσου με τους Ερυθρόλευκους είναι κάτι παραπάνω από απλά μια σχέση ομάδας-ποδοσφαιριστή.

Ο 23χρονος προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Επαιξε στην Ακαδημία των Πειραιωτών, έμαθε τη νοοτροπία του νικητή και δέθηκε με τον σύλλογο. Τον αγάπησε. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού είναι η οικογένειά του και άπαντες στον Πειραιά είναι περήφανοι γι’ αυτό που βλέπουν τους τελευταίους μήνες από τον Θανάση Ανδρούτσο.

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Από την αρχή της σεζόν τα μέσα Νοεμβρίου ήταν μόνιμα εκτός αποστολής. Στις 21/11 κατέγραψε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής στη φετινή σεζόν. Ηταν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ανδρούτσο να μπαίνει μπει ως αλλαγή στο 87’ στη θέση του Φορτούνη.

Μετά ακολούθησαν τα παιχνίδια με Αρη και Βόλο, με τον 23χρονο να μένει όμως και πάλι εκτός. Στις 13/12 επέστρεψε στην αποστολή του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς τον έβαλε ως αλλαγή στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λαμία (1-6) στη θέση του Ραφίνια στο 66’. Ως δεξιός μπακ.

Μπήκε αποφασισμένος να αποδείξει την αξία του και άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Πορτογάλος τεχνικός, με τον 23χρονο στο 87’ να βγάζει στην ασίστ στο γκολ του Μασούρα, με το οποίο ο Ολυμπιακός διαμόρφωσε το τελικό 6-1.

Το πάθος, το πείσμα που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο και η πολύ καλή εμφάνιση ικανοποίησαν τον Πέδρο Μαρτίνς, με τον Ιβηρα τεχνικό να του δίνει 32 λεπτά στο παιχνίδι με την Λάρισα (20/12), ενώ τον είχε στην αποστολή στα ντέρμπι με την ΑΕΚ (16/12, 3/1). Στις 9/1 τον έβαλε ως αλλαγή στο ματς με τον Παναιτωλικό (9/1) και από τα τέλη Ιανουαρίου τον καθιέρωσε ως δεξί μπακ, αφήνοντας εκτός πλάνων τον Ντρέγκερ. Έναν παίκτη που είχε πάρει ο Ολυμπιακός στην μεταγραφική περίοδο.

Σερί 90άλεπτα

Στις 24 Ιανουαρίου πήρε το πρώτο του 90άλεπτο ως δεξί μπακ. Ηταν στο εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο (0-1). Μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση από τον 23χρονο, ο οποίος στη συνέχεια άρχισε να παίρνει σερί 90άλεπτα. Από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι τώρα έβγαλε ολόκληρα 90άλεπτα στους αγώνες με Απόλλωνα Σμύρνης, ΟΦΗ, Παναθηναϊκό, Αρη και Λάρισα. Στα ματς με Απόλλωνα και Αρη είχε από μία ασίστ, ενώ στον αγώνα με την ΑΕΛ σκόραρε.

Παράλληλα, έπαιξε για 34 λεπτά στο παιχνίδι με την Λαμία, ενώ αγωνίστηκε επίσης στα παιχνίδια του Κυπέλλου με Παναιτωλικό (εντός και εκτός έδρας), αλλά και στον επαναληπτικό με τον Αρη στο Χαριλάου. Στη ρεβάνς με την ομάδα του Αγρινίου μάλιστα πέτυχε το πρώτο του γκολ στη φετινή σεζόν. Το πρώτο του μετά από 4.5 χρόνια, αφού τελευταία φορά είχε σκοράρει στις 11/2/17 κόντρα στη Λάρισα (2-0). Χθες, έπαιξε ως αλλαγή στο ματς με τον Αρη για τα πλέι οφ της Superleague και βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη.

Βασικός στο Εμιρέιτς

Ο Ανδρούτσος αγωνίστηκε επίσης στα παιχνίδια του Europa League με Αϊντχόφεν και Αρσεναλ. Στο πρώτο ματς με την ολλανδική ομάδα στο Καραϊσκάκη μπήκε ως αλλαγή στο 80’ στη θέση του Λαλά, ενώ στη ρεβάνς έπαιξε και πάλι ως αλλαγή, με τον 23χρονο να αντικαθιστά τον Γάλλο στο 79’. Στο πρώτο παιχνίδι με την Αρσεναλ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στο 86’ αντί του Μασούρα, ενώ στον επαναληπτικό αγωνίστηκε βασικός. Ως μπακ-χαφ έχοντας όλη τη δεξιά πλευρά. Ο Πέδρο Μαρτίνς του έδωσε φανέλα βασικού και έγινε αλλαγή στο 62’ με τον Μπρούμα, προκειμένου η ομάδα του Πειραιά να γίνει πιο επιθετική και να διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες είχε για πρόκριση στους «8».

Οι εμφανίσεις του ήταν εξαιρετικές, με τον Πέδρο Μαρτίνς πολλές φορές να δίνει συγχαρητήρια στον 23χρονο. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, κάνει εξαιρετική δουλειά, έχει καταφέρει να κερδίσει την θέση αυτή και βοηθάει σε άμυνα και επίθεση. Νιώθω πολύ καλά καθώς έχω πολλούς παίκτες και λύσεις για δεξιά», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά μετά το ματς με τον Απόλλωνα.

Η κλήση του στην Εθνική ομάδα επιβραβεύει τις προσπάθειές του. Το μέλλον είναι μπροστά του και ο ίδιος πλέον έχει την ευκαιρία να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό, αλλά και στη γαλανόλευκη.

Ο Ανδρούτσος μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν έχει παίξει σε 19 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των Πειραιωτών, έχοντας 2 γκολ και 3 ασίστ σε 993 λεπτά συμμετοχής. Συνολικά με τα χρώματα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού έχει 76 ματς με 3 γκολ και 5 ασίστ σε 4.033 λεπτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ