Ο Λουτσέσκου, ο Giorgi, ο Τίγρης και οι… ΝΑΖΙ

Ο Λουτσέσκου, ο Giorgi, ο Τίγρης και οι… ΝΑΖΙ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κυκλοφορεί ελεύθερος την ώρα που ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι πιθανό να ψάχνουν σύντομα για προπονητή. Πόσο πιθανό είναι όμως να δούμε ξανά τον Ρουμάνο να προπονεί ελληνική ομάδα και δη κάποιον από τους δύο Δικεφάλους;

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ βρίσκονται σε δύσκολα φεγγάρια και δεν αποκλείεται η νέα σεζόν να βρει έναν από τους δύο Δικέφαλους ή ακόμη και τους δύο, με νέο προπονητή στον πάγκο. Μια νίκη όπως αυτή των «ασπρόμαυρων» στο ντέρμπι της Κυριακής μπορεί προσωρινά να κρύβει κάποια πράγματα κάτω από το χαλάκι για τον νικητή ωστόσο η γενικότερη εικόνα δύσκολα θα αλλάξει.

Ένα όνομα που πάντα θα κάνει «τζιζ» στην Ελλάδα, για διάφορους λόγους, είναι αυτό του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός κυκλοφορεί εδώ κι έναν μήνα ελεύθερος και ήδη τα δημοσιεύματα γύρω από το όνομά του παίρνουν και δίνουν. Τόσο για επιστροφή στη χώρα μας όσο και για άλλες ομάδες του εξωτερικού. Ας πάρ0υμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Μίδας στη Σαουδική Αραβία 

Ύστερα από σχεδόν 1.5 χρόνο στη Σαουδική Αραβία ο 52χρονος τεχνικός απολύθηκε από την Αλ Χιλάλ λόγω της κακής πορείας της ομάδας φέτος στο πρωτάθλημα έχοντας όμως οδηγήσει τον σύλλογο σε σπουδαίες επιτυχίες που εκτόξευσαν τις μετοχές του. Υπό τις οδηγίες του η Αλ Χιλάλ κατέκτησε το ασιατικό Champions League μετά από 19 χρόνια αλλά και το περσινό πρωτάθλημα στη χώρα.

Εκτός από τους τίτλους που πρόσθεσε όμως ο Λουτσέσκου στο παλμαρέ του, είδε και τις τσέπες του να γεμίζουν. Το συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2019 θα του απέφερε περίπου τέσσερα εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, ποσό αστρονομικό, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα.

Μπορεί να μην κατάφερε να το εξαντλήσει αλλά φεύγοντας από τη Σαουδική Αραβία ο Λουτσέσκου έχει ήδη δει στον τραπεζικό του λογαριασμό περίπου δέκα εκατ. δολάρια (ένα εκατ. μπόνους κατάκτησης Champions League, συν μπόνους διάφορα άλλα μπόνους για τίτλους και νίκες) και… συνεχίζει να μετράει. Γιατί; Διότι θα σταματήσει να πληρώνεται από την Αλ Χιλάλ μόνο όταν βρει την επόμενη ομάδα του.

Οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να τα βρουν στην αποζημίωση μετά το διαζύγιο και έτσι ο Λουτσέσκου θα συνεχίσει να πληρώνεται από την πρώην ομάδα του μέχρι να φτάσει σε συμφωνία για να αναλάβει κάποιον άλλο σύλλογο. Λεφτά υπάρχουν άλλωστε για τους Άραβες.

Απ’ όλα αυτά λοιπόν καταλαβαίνει κανείς ότι μόνο εύκολο δεν θα είναι για όποιον ενδιαφερόμενο να αποσπάσει την υπογραφή του Ρουμάνου τεχνικού. Γιατί ακόμη και να ρίξει τις απολαβές του, κάτι που θα πρέπει να κάνει εφόσον θελήσει να επιστρέψει στην Ευρώπη, πάλι το ποσό που θα αξιώσει θα είναι απλησίαστο για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ που αγαπά αλλά…

Ποια ελληνική ομάδα θα ήθελε τον Λουτσέσκου; Όποια από τις μεγάλες ψάχνει για προπονητή το καλοκαίρι, θα έκανε… κρα για να έχει τον Ρουμάνο στον πάγκο της. Όσον αφορά καθαρά τις προπονητικές του ικανότητες. Γιατί για παράδειγμα στον ΠΑΟΚ θα ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψει όσο υπάρχει ο Γιώργης Σαββίδης και θέλει να έχει άποψη για όλα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα «πυρά» που εξαπέλυσε ο Λουτσέκου για τον Σαββίδη junior φεύγοντας από τον ΠΑΟΚ όταν τον κατηγόρησε ευθέως ότι έχωνε τη μύτη του εκεί που δεν θα έπρεπε. Όχι ότι είπε και τα καλύτερα για τον Ιβάν όταν ανέφερε πως του έκανε παρατηρήσεις μπροστά σε όλη την ομάδα κάνοντας λόγο ουσιαστικά για έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό του.

Παρ’ όλα αυτά η αγάπη του για την «ομάδα της ψυχής του» είναι δεδομένη και δεν χάνει ευκαιρία να την εκφράζει με κάθε ευκαιρία. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πίνει νερό στο όνομα του προπονητή που έφερε στην ομάδα το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της όμως τα αγκάθια για μια νέα συνεργασία φαίνεται πως είναι πολλά. Όπως και οι… κωλοτούμπες που θα πρέπει να γίνουν και από τις δύο πλευρές.

Η ΑΕΚ που… τον έκλεψε

Από την άλλη υπάρχει και η ΑΕΚ την οποία πρόσφατα οι συμπατριώτες του έμπλεξαν σε σενάριο. Αυτή που του έκλεψε το πρωτάθλημα όπως τόσες και τόσες φορές έχει δηλώσει παρομοιάζοντας μάλιστα τον τρόπο που έχασε τον τίτλο το 2018 με όσα συνέβαιναν στη ναζιστική Γερμανία. Για το αν η ΑΕΚ θα ήθελε τον Λουτσέσκου για επόμενο προπονητή της, καθαρά ποδοσφαιρικά, δεν τίθεται συζήτηση. Η εκτίμηση του Μελισσανίδη για εκείνον είναι γνωστή. Εξάλλου είχε ήδη φτάσει μία φορά σε συμφωνία μαζί του, το 2017, αλλά τα καλά αποτελέσματα κράτησαν τότε τον Χιμένεθ κι… έστειλαν τον Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ.

Αν υποθέσουμε πως με κάποιο μαγικό τρόπο βρίσκεται η λύση στο οικονομικό και η ΑΕΚ καλύπτει τον Λουτσέσκου, πόσες κωλοτούμπες θα χρειαστούν σε αυτή την περίπτωση για να υπάρξει γάμος; Πως η ΑΕΚ θα προσλάβει τον προπονητή που την ανεβοκατεβάζει κλέφτρα, πως θα το καταπιεί ο κόσμος της αλλά και πως ο ίδιος ο Λουτσέσκου θα δουλέψει στην ομάδα που θεωρεί πως τον έκλεψε και αποτελεί για εκείνον κόκκινο πανί. Και για τα γεγονότα του 2018 αλλά και για την απόρριψη του 2017. Καμία φορά τα σενάρια που γράφει η ζωή δεν μπορεί να τα διανοηθεί ο νους. Αυτό ομολογουμένως θα ξεπερνούσε όμως και τη σφαίρα της φαντασίας.

Τέλος, ιδιαίτερα σκληρός αναμένεται να είναι και ο ανταγωνισμός από το εξωτερικό. Ήδη ομάδες από την Τουρκία, με πρώτη τη Φενέρ, έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του και είναι σίγουρο πως όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, οι μνηστήρες θα πολλαπλασιαστούν. Και με τα όσα έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως απέκτησε τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος την επόμενη ομάδα του κι όχι το αντίστροφο.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ