Το (φετινό) τρόπαιο του ΠΑΟΚ είναι ο Τζόλης

Το (φετινό) τρόπαιο του ΠΑΟΚ είναι ο Τζόλης

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν. Πρώτος σκόρερ με 16 γκολ, έχει τις περισσότερες ασίστ (10) και είναι ουσιαστικά ο μοναδικός λόγος για να χαμογελούν στον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο ΠΑΟΚ για μια ακόμα χρονιά δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να μείνει πολλούς βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας. Τα όνειρα τίτλου έσβησαν ουσιαστικά στις αρχές Ιανουαρίου, με τον Δικέφαλο του Βορρά μία αγωνιστική μετά την έναρξη των πλέι οφ να βρίσκεται στο -20 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Οι Ασπρόμαυροι θα παλέψουν μαζί με τον Αρη και την ΑΕΚ για τη δεύτερη θέση και θα τα δώσουν όλα για την κατάκτηση του Κυπέλλου. «Να σώσουμε ό,τι σώζεται» είναι το μότο που κυριαρχεί στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, με τον Γκαρσία και τους ποδοσφαιριστές του να δέχονται έντονη κριτική για τις μέτριες έως απογοητευτικές εμφανίσεις τις ομάδας στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός και οι παίκτες του θα προσπαθήσουν να κατευνάσουν τα πνεύματα με μια καλή πορεία στα πλέι οφ, αλλά και με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Εστω και αν τη δεδομένη στιγμή φαντάζει δύσκολο να κοιτάξουν στα μάτια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης, αφού στα ημιτελικά κληρώθηκε με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε αυτή την προσπάθεια ο Γκαρσία θα στηριχθεί σε συγκεκριμένους παίκτες, οι οποίοι αποτελούν τα όπλα του στη μάχη της δεύτερης θέσης και της κατάκτησης του Κυπέλλου. To10.gr παρουσιάζει όλα τα σημαντικά στατιστικά στοιχεία του κάθε ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Από τον πρώτο σε λεπτά συμμετοχής και σε παιχνίδια, μέχρι τον πρώτο σκόρερ και τον πρώτο σε ασίστ.

Ο Ινγκασον και οι άλλοι…

Ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν έχει δώσει 41 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον Ινγκασον να έχει καταγράψει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Ο Ισλανδός σέντερ μπακ έχει παίξει 2.970 λεπτά και βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, με τους Α. Ζίβκοβιτς (2.815’), Σβαμπ (2.753’), Τζόλη (2.586’) και Ζ. Ζίβκοβιτς (2.520’) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των παικτών με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Στη συνέχεια ακολουθούν οι Βαρέλα (2.257’), Ελ Καντουρί (2.207’), Κρέσπο (1.791’), Σβιντέρσκι (1.749’) και Γιαννούλης (1.672’), ο οποίος όμως αποχώρησε από το ρόστερ του Δικεφάλου του Βορρά τον περασμένο Ιανουάριο. Ως εκ τούτου ο 10ος παίκτης σε χρόνο συμμετοχής είναι ο Γιάννης Μιχαϊλίδης με 1.607 λεπτά.

Οι πρώτοι σε λεπτά συμμετοχής

Ινγκασον 2.970
Α. Ζίβκοβιτς 2.815
Σβαμπ 2.753
Τζόλης 2.586
Ζ. Ζίβκοβιτς 2.520
Βαρέλα 2.257
Ελ Καντουρί 2.207
Κρέσπο 1.791
Σβιντέρσκι 1.749
Μιχαΐλίδης 1.607

Ο Ινγκι Ινγκασον μπορεί να είναι ο παίκτης που έχει καταγράψει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, αλλά οι Χρήστος Τζόλης και Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι αυτοί που έχουν παίξει τα περισσότερα ματς. Ο νεαρός εξτρέμ και ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έχουν παίξει από 38 αγώνες στη φετινή σεζόν, με τους Σβαμπ και Σβιντέρσκι να έχουν από 37, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Ινγκασον με 33 παιχνίδια.

Οι πέντε πρώτοι σε συμμετοχές

Τζόλης 38
Α. Ζίβκοβιτς 38
Σβαμπ 37
Σβιντέρσκι 37
Ινγκασον 33

Πρώτος σκόρερ ο Τζόλης

Χωρίς αμφιβολία είναι ο ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει από το ρόστερ του ΠΑΟΚ και αναμφίβολα είναι το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο του Δικεφάλου του Βορρά. Ο λόγος για τον Χρήστο Τζόλη. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός τρελαίνει… κόσμο με τις εμφανίσεις του και έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Όχι άδικα. Εχει ταλέντο και πολλοί τον παρομοιάζουν με τα μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Μάλιστα, έχει άριστη σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα και παρότι δεν είναι σέντερ φορ βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας του πίνακα των σκόρερ του ΠΑΟΚ, έχοντας 16 γκολ σε 38 παιχνίδια. Εχει βάλει 6 γκολ περισσότερα από τους Α. Ζίβκοβιτς και Σβιντέρσκι που έχουν από 10, με τους Σβαμπ, Ινγκασον και Κρμεντσικ να ακολουθούν, έχοντας από 6 γκολ έκαστος.

Οι πρώτοι σκόρερ:

Τζόλης 16
Σβιντέρσκι 10
Α. Ζίβκοβιτς 10
Σβαμπ 6
Ινγκασον 6
Κρμεντσικ 6

Τζόλης… ξανά

Ο Χρήστος Τζόλης εκτός από τα περισσότερα γκολ (16) έχει επίσης και τις περισσότερες ασίστ, με τον 19χρονο να έχει βγάλει 10 τελικές πάσες στους συμπαίκτες του. Μια ακόμα κατηγορία στην οποία πρωταγωνιστεί ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου του Βορρά. Είναι ο μοναδικός από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που έχει διψήφιο νούμερο σε ασίστ, αφού ο δεύτερος Σβαμπ έχει 8. Μετά ακολουθούν οι Ζίβκοβιτς και Σβιντέρσκι με 7 έκαστος, ενώ στην 5η θέση είναι ο Ελ Καντουρί με 5.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ