Γιατί (όλοι) σταυρώνουν τον Μανόλο

Γιατί (όλοι) σταυρώνουν τον Μανόλο

Ο Χιμένεθ δεν είναι κάτι λιγότερο από την απόδειξη, πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αναζητούνται λύσεις. Για δικαιολογίες ψάχνουμε

Υπάρχει ένα αξίωμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπαίνοντας στα πιτς της διακοπής κουβαλάς μαζί το τελευταίο σου αποτέλεσμα. Και αν αυτό είναι «ανάποδο» και είσαι προπονητής; Τότε χαράς στο κουράγιο σου.

Στην προκειμένη περίπτωση πληρώνει ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός που κάποια στιγμή θα γράψει βιβλίο για την ΑΕΚ και για όσα απίθανα του έχουν συμβεί στις 4 διαφορετικές θητείες του. Εσχάτως; Δείχνει να φταίει για όλα. Σε τέτοιο βαθμό που είτε λίγο, είτε πολύ μοιάζει να του κάνουν χάρη που τον κρατά ακόμη στη θέση του.

Φυσικά ο Σεβιγιάνος δεν είναι μόνος του σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Ξαποσταίνει κάποιες στιγμές, γιατί η επικαιρότητα είναι τέτοια που σκαρφαλώνουν άλλοι στον σταυρό του μαρτυρίου. Πριν κανά δύο εβδομάδες ήταν ο Λάζλο Μπόλονι έπειτα από την τριλογία με τον ΠΑΣ. Ενδιάμεσα ήρθε και η σειρά του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος το… έσωσε στο 90φεύγα το «κάζο» από τον Άρη, στη Τούμπα.

Είναι λοιπόν και οι τρεις τόσο κακοί προπονητές; Είναι η χαοτική διαφορά που έχει σχηματίσει βαθμολογικά ο Ολυμπιακός προκαταβάλλοντας το κλίμα για τους άλλους; Είναι και τα δύο μαζί; Μπα, μάλλον είναι που επιμένουμε να κοιτάζουμε το δάχτυλο, και όχι το φεγγάρι.

Αντικαταστάτες και οι τρεις. Με τις ομάδες να έχουν απομακρύνει όχι μόνο τους προηγούμενους προπονητές, αλλά και τους τεχνικούς διευθυντές που ξεκίνησαν τα φετινά project. Άρα έχοντας ομολογήσει προκαταβολικά την αποτυχία τους. Πως γίνεται λοιπόν οι «επόμενοι» να πληρώνουν το μάρμαρο σε κάτι που εξελίσσεται επί της ουσίας φυσιολογικά; Ε, αυτό είναι από τα μυστήρια του ελληνικού ποδόσφαιρου. Με έναν τρόπο κομμάτι της γοητείας του.

Η ΑΕΚ που το 2018 πήρε το πρωτάθλημα έχοντας ως βασικό της εφόδιο μια καταπληκτική ανασταλτική συμπεριφορά (12 γκολ παθητικό) αποφάσισε φέτος να φτιάξει ένα ρόστερ δίχως αμυντικούς και τερματοφύλακα. Πουλήθηκε ο Μπάρκας, έφυγε ο Βράνιες κλπ. Τον Γενάρη και ενώ όλα αυτά ήταν στο τραπέζι, αποφάσισε να αλλάξει έναν δεξιό μπακ δανειζόμενη τον Νταντσένκο (που έχει μόλις 5 συμμετοχές) και απομακρύνοντας τον Παουλίνιο.

Παράλληλα έστειλε στην κερκίδα τον Βασιλαντωνόπουλο. Έδιωξε τον Ινσούα. Και παίζει… ζάρια στην καρδιά της άμυνας στη σεζόν που ο σπουδαίος Τσιγκρίνσκι έχει μόλις 10 συμμετοχές Σούπερ Λιγκ. Και μέσα σε όλα αυτά; Αποδυνάμωσε και τον επιθετικό της άξονα αποφάσισε να απομακρύνει τον Λιβάγια μια ώρα αρχύτερα για να γλιτώσει μισό χρόνο συμβολαίου.

Τι σχέση έχει ο Χιμένεθ με όλες αυτές τις αποφάσεις; Καμία. Φαίνεται όμως σήμερα να φταίει για όλα. Και αυτό πραγματικά τον κάνει συμπαθή. Την επόμενη φορά που θα τον καλέσουν από την ΑΕΚ για να αναλάβει καλό θα είναι να ξεκαθαρίσει πριν μπει στο αεροπλάνο. Αν ψάχνουν για προπονητή ή για μάγο. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να γλιτώσει και εκείνος την ταλαιπωρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ