Γιοάν Μολό : Το «βαρίδι» που μετατράπηκε σε σημείο αναφοράς

Γιοάν Μολό : Το «βαρίδι» που μετατράπηκε σε σημείο αναφοράς

Ο Γιοάν Μολό μετρούσε μέρες στο «Γεώργιος Καλαφάτης», μέχρι που ήρθε ο Λάζλο Μπόλονι και άλλαξε τη μοίρα του Γάλλου ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό.

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο ανατροπές. Ένας παίκτης αρχίζει τη σεζόν ως ο τελευταίος «τροχός» του ρόστερ και καταλήγει βασικός και αναντικατάστατος. Όπως ο Γιοάν Μολό στον Παναθηναϊκό. Ο Γάλλος περίμενε απλώς τη λήξη του συμβολαίου του τον Ιούνιο του 2021 για να φύγει, αλλά πλέον το ενδεχόμενο παραμονής του στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για άλλον ένα χρόνο είναι ορατό…

Ας γυρίσουμε λίγο πίσω στον χρόνο: τον προηγούμενο Αύγουστο. Ο δανεισμός του Μολό στην Ορλεάνς είχε ολοκληρωθεί χωρίς να επεκταθεί, ο Γάλλος δεν βρήκε μία πρόταση που να τον ικανοποιήσει και είχε άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Οπότε, επέστρεψε στην Αθήνα και περίμενε να μάθει τι ισχύει με την περίπτωση του. Ο Ντάνι Πογιάτος συνομίλησε σε τετ-α-τετ με τον Μολό, τον ενημέρωσε ότι δεν τον υπολογίζει με απόφαση της διοίκησης και τον έστειλε να προπονείται με το γκρουπ των «κομμένων».

Ο Μολό αρνήθηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια, προσπάθησε πολλές φορές να μιλήσει με τον Τσάβι Ρόκα και να ζητήσει μία δεύτερη ευκαιρία. Όμως, η πόρτα του Καταλανού τεχνικού διευθυντή ήταν μονίμως κλειστή και η προτροπή ήταν η ίδια, «Γιοάν, βρες ομάδα».

Μέχρι που στα μέσα Οκτωβρίου, Ρόκα και Πογιάτος αναχώρησαν… πακέτο για την Ισπανία. Στο Κορωπί ήρθε ο Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και στην πρώτη ομιλία του στους παίκτες, τόνισε ότι αρχίζει με όλους από το… μηδέν. Συγχρόνως, ο Μολό δεν είναι άγνωστος στον Ρουμάνο, αφού τον γνωρίζει από την πολυετή εργασία του στη Γαλλία.

Η ολική επαναφορά με Μπόλονι

Ο Μολό επανήλθε στη δράση από το πρώτο παιχνίδι που κοουτσάρισε ο Μπόλονι, την ισοπαλία 1-1 του Παναθηναϊκού με τον ΝΠΣ Βόλο στο ΟΑΚΑ. Ο Γάλλος έπαιξε για 22 λεπτά ως εξτρέμ. Αλλά η ολική επαναφορά του δεν θα γινόταν στη φυσική του θέση, αφού ως εξτρέμ έπαιξε μόλις τέσσερις φορές για συνολικό χρόνο 48 λεπτά.

Αντίθετα, ο Μολό «τρύπωσε» στην ενδεκάδα εκμεταλλευόμενος το κενό στο δεξιό άκρο της άμυνας. Αρχικά ως αναπληρωματικός του Φακούντο Σάντσες, αφού ο Αντονίτο δεν έπεισε και αποδεσμεύτηκε τον Ιανουάριο. Έπειτα, ο Γάλλος εκπαραθύρωσε τον Αργεντινό από βασικό, με τη βελτίωση του στον ανασταλτικό τομέα και κυρίως, με το πάθος και τη νοοτροπία του. Δύο στοιχεία του χαρακτήρα του που τα λατρεύει ο Λάζλο Μπόλονι.

Πλέον, ο Μολό είναι ο βασικός δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού. Έχει παίξει 16 ματς στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο, στο σύνολο 1.133 λεπτά. Ο 32χρονος ακραίος έχει πάρει ζεστά τον νέο ρόλο του και συχνά στο Κορωπί, δουλεύει ατομικά για να διορθώσει τις ελλείψεις του στα μαρκαρίσματα και την αντίληψη του στην άμυνα. Επιθετικά ξέρει πως να κινηθεί, αφού έβγαλε το… ψωμί του ως εξτρέμ.

Το στοίχημα της παραμονής

Ο Μολό πίστεψε πως θα κερδίσει το στοίχημα της ενδεκάδας και ο επόμενος στόχος του είναι να κερδίσει την ανανέωση του συμβολαίου του. Η  εισήγηση του Λάζλο Μπόλονι είναι ξεκάθαρη: κρατήστε τον. Ο Ρουμάνος εξηγεί γιατί ο Μολό αξίζει να διατηρηθεί στο ρόστερ και τον φέρνει ως παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Πιερ Ντρεοσί με την άδεια της διοίκησης, είχε μία διερευνητική επαφή με τον Μολό για να μάθει τις απαιτήσεις του. Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ δεν πρότεινε ποσό, αλλά αυτό που άκουσε τον άφησε με την αίσθηση πως ο συμπατριώτης του έχει ως προτεραιότητα να μείνει στην Αθήνα και ζητάει λογικά χρήματα. Δεδομένα, στη διάρκεια του Απριλίου ο Ντρεοσί θα μιλήσει ξανά με τον Μολό, ώστε ανάλογα και με τις εξελίξεις στην ομάδα, να διαπραγματευτούν.

Πάντως, το επίτευγμα του Μολό είναι μεγάλο… Ο φευγάτος του Σεπτεμβρίου έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς του Παναθηναϊκού του Μπόλονι. Αυτό από μόνο του δείχνει πολλά για την προσωπικότητά «never give up» που έχει ο Γιοάν Μολό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ