Η μεγάλη εβδομάδα της ΑΕΚ

Η μεγάλη εβδομάδα της ΑΕΚ

Ξεκινά μια διαβολοεβδομάδα για την ΑΕΚ που θα κρίνει τα πάντα. Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης. (Πώς) Θα ανταπεξέλθει η Ένωση;

Η διακοπή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου προσέφερε σημαντικές ανάσες και ξεκούραση στην ΑΕΚ. Μάλιστα, σε αυτό το διάστημα η «κιτρινόμαυρη» κοινωνία ασχολήθηκε πολύ με τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν.

Είναι λογικό. Μετά από μια ακόμη αποτυχημένη σεζόν από τον Γενάρη τα βλέμματα στρέφονται στην επόμενη σεζόν και στο πως θα αποφευχθούν τα λάθη της… τριετίας.

Ωστόσο, η διακοπή τελείωσε, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Ένωση ξεκινούν και την περιμένει ένα πρόγραμμα γολγοθάς. Οπότε, ο Δικέφαλος καλείται να βάλει στην άκρη τα μεταγραφικά ενόψει της νέας σεζόν και να ρίξει την προσοχή του στην τρέχουσα, η οποία μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποτυχήμενη.

Πως; Απλό. Το ενδεχόμενο να μείνει χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο η ΑΕΚ είναι πολύ πιθανό. Αυτό φαίνεται από έναν πρόχειρο απολογισμό από το τι έχει καταφέρει στα παιχνίδια με τους αντιπάλους που καλείται να αντιμετωπίσει στα πλέι οφ. Και η μη έξοδος στην Ευρώπη θα ισοδυναμεί με ποδοσφαιρική αυτοκτονία για τον σύλλογο.

Ακολουθούν οκτώ μέρες για τους «κιτρινόμαυρους» που θα κρίνουν τα πάντα. Απανωτά ντέρμπι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μπορούν να ανταπεξέλθουν;

Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή και τα προβλήματα βουνό!

Οκτώ μέρες, τρία ντέρμπι, λίγες οι ελπίδες και… ο Θεός βοηθός. Την Κυριακή (4/4) η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό εντός, την Τετάρτη (7/4) με τον ΠΑΟΚ εντός στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου και την Κυριακή (11/4) με τον Άρη εκτός.

Σε έξι παιχνίδια με τους συγκεκριμένους αντιπάλους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η Ένωση έβαλε στο σακούλι της 6 βαθμούς. Μέτρησε μια νίκη και μια ήττα με τον Άρη, δύο ισοπαλίες με τον ΠΑΟΚ και μια ισοπαλία και μια ήττα με τον Ολυμπιακό.

Τώρα, αυτά τα τρία κομβικά παιχνίδια την βρίσκουν και με πολλά προβλήματα τραυματισμών. Πάνω που πήγε δειλά δειλά να αφήσει πίσω της αυτό το κομμάτι μέσα σε μια εβδομάδα μέτρησε τρεις απώλειες. Ξεκίνησε με την θλάση του Χριστόπουλου, συνέχισε με την ρήξη τένοντα του Μπακάκη και έκλεισε με το μυϊκό πρόβλημα του Λάτσι.

Ενώ εκτός είναι και ο Σάκχοφ με θλάση, ο οποίος ήταν σχεδόν έτοιμος να επιστρέψει και πιθανότατα στο μεσοβδόμαδο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, αλλά διαγνώστηκε σήμερα με κορωνοϊό και ο Σιμόες που δεν θα αγωνιστεί ξανά για το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν. Φυσικά και ο Τσιγκρίνσκι που δεν αποτελεί έκλπηξη, τουναντίον.

Εν κατακλείδι, μια ομάδα με πολύ σημαντικές απουσίες, με πολύ κακή ψυχολογία, με προπονητή που ψάχνει να βρει τα πατήματα του, ενώ ανησυχεί και για το μέλλον του και με ηθικό στα τάρταρα (πως) μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το οκταήμερο «φωτιά» που κρίνονται τα πάντα για αυτή; Θα αντέξει; Θα τα καταφέρει;

Οι απαντήσεις στο χορτάρι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ