Απόφαση Μπόλονι: Ο Νιας αναλαμβάνει να… αφοπλίσει τον Ελ Αραμπί!

Απόφαση Μπόλονι: Ο Νιας αναλαμβάνει να… αφοπλίσει τον Ελ Αραμπί!

Ο Σεχ Νιας θα αναλάβει την ειδική αποστολή να επιτηρεί τον Ελ Αραμπί, όταν αυτός κινείται εκτός περιοχής.

Έναν διαφορετικό Ολυμπιακό παρουσιάζει ο Πέδρο Μαρτίνς στα τελευταία παιχνίδια και αυτό δεν έχει ξεφύγει από την προσοχή του Λάζλο Μπόλονι. Ο Πορτογάλος παρατάσσει τους «ερυθρόλευκους» με άλλο σχηματισμό και με άλλο στυλ. Μεταβολές που δημιουργούν νέες προκλήσεις για τον Ρουμάνο.

Η πιο σημαντική διαφοροποίηση σχετίζεται με την επιθετική λειτουργία, αφού συχνά ο Ελ Αραμπί έκανε κίνηση εκτός περιοχής και ερχόταν ένας από τους εξτρέμ για να λειτουργήσει ως κρυφός φορ και να τον τροφοδοτήσει ο Μαροκινός.

Ο Μπόλονι θεωρεί κρίσιμο στοιχείο για την εξέλιξη του παιχνιδιού το να περιορίσει την κίνηση του Ελ Αραμπί. Και ο καταλληλότερος για να αναλάβει την αποστολή είναι ο Σεχ Νιας. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός χαφ θα έχει λιγότερη δουλειά κόντρα σε ένα σύστημα χωρίς αντίπαλο επιτελικό χαφ και θα έχει μεγαλύτερη άνεση για να επιτηρεί τον Ελ Αραμπί, όταν αυτός αφήνει την περιοχή.

Ο Ελ Αραμπί είναι ένας καλογυμνασμένος ποδοσφαιριστής, με ταχύτητα και καλή φυσική κατάσταση και δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να τον μαρκάρει. Ο Νιας έχει τα σωματικά προσόντα για ανταποκριθεί στο μαρκάρισμα, αλλά και την ενέργεια για να μην ξεμείνει από δυνάμεις.

Μάλιστα, η δοκιμή του Βέλεθ στο σημερινό δίτερμα ως αμυντικού χαφ, ίσως να σχετίζεται με αυτό. Με την επιτήρηση του Ελ Αραμπί, για να απελευθερωθεί ο Νιας από άλλες υποχρεώσεις.

Επιπροσθέτως, με την παρουσία του Νιας στον αγωνιστικό χώρο, ο Μπόλονι μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ως τρίτο στόπερ, εάν παραστεί ανάγκη ή ο Μαρτίνς αλλάξει το δικό του σύστημα σε 4-4-2 και με παίξει με δίδυμο Αραμπί-Χασάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ