Ο Λουτσέσκου, ο Μιλόγεβιτς και η επαφή-«βόμβα» για Κίκε Σετιέν!

Ο Λουτσέσκου, ο Μιλόγεβιτς και η επαφή-«βόμβα» για Κίκε Σετιέν!

Η ΑΕΚ μιλάει με τον Λουτσέσκου και τον θέλει πολύ, έχει «έτοιμο» τον Μιλόγεβιτς, αλλά προσπαθεί και το κόλπο γκρόσο με τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα, Κίκε Σετιέν!

Η ΑΕΚ ψάχνει προπονητή. Δεν είναι μυστικό. Το αντίθετο. Πλέον προκύπτει και με ημι-επίσημο τρόπο, καθώς η Ενωση βρίσκεται ανοιχτά σε επαφές με προπονητές που έχει θέσει στην κορυφή της λίστας της. Καθώς ο Μανόλο Χιμένεθ είναι με τα δύο πόδια εκτός. Πρέπει να κάνει απανωτά «θαύματα» για να γυρίσει την κατάσταση. Αλλά ακόμη κι αν τα κάνει, η πρόσφατη δήλωση αλά… Αναστασιάδης, πως «δεν μπορούν τα παλικάρια», ουσιαστικά τελείωσε τις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές του. Ακόμη και με εκείνους που τον υποστήριζαν και έπαιζαν για πάρτι του.

Για να μην μακρηγορούμε. Η ΑΕΚ σε αυτή τη φάση έχει μιλήσει με τρεις προπονητές. Αν θέλετε, έχει κάνει επαφές, είτε άμεσες είτε έμμεσες με τους εν λόγω τεχνικούς. Περιπτώσεις τελείως διαφορετικές. Που δείχνουν ότι η Ενωση θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» ψηλά. Εχοντας και πιο προσιτές λύσεις στα χέρια της.

Ο πρώτος είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Η επιβεβαίωση του θέματος έχει προκύψει και από τη Ρουμανία, όσο κι αν η ΑΕΚ έχει διαψεύσει κάθε επαφή (κυρίως επειδή «φοβάται» τους οπαδούς και τις αντιδράσεις τους, μετά τα περίφημα περί «Ναζί», μετά το ντέρμπι του 2018 με τον ΠΑΟΚ). Ο Μελισσανίδης έχει πειστεί ότι ο Ρουμάνος είναι προπονητής νοικοκύρης και μπορεί να αλλάξει τελείως την ΑΕΚ. Χωρίς να χρειαστεί μεγάλο μεταγραφικό μπάτζετ. Από την άλλη, ο Λουτσέσκου (που το σκέφτεται), δεν θα πει «ναι» σε συμβόλαιο μικρότερο του ενός εκατομμυρίου (με μπόνους). Τα λεφτά του έχουν αλλάξει πλέον. Με τη συζήτηση να είναι σε εξέλιξη. Μάλιστα, δεν είναι μυστικό ότι πολλοί στην Ενωση τον θεωρούν τον μοναδικό που μπορεί να βγάλει την ομάδα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Τον ιδανικό για να αναλάβει τη δύσκολη δουλειά.

Οσο για τον δεύτερο υποψήφιο για τον πάγκο; Οπως αποκάλυψε to10.gr δεν είναι άλλος από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός είναι ελεύθερος. Εχει πολύ πιο χαμηλό μπάτζετ από τον Λουτσέσκου, έχει πρωταθληματικές παραστάσεις από τον Ερυθρό Αστέρα, τον οποίο απογείωσε με την παρουσία του, φτάνοντάς τον έως και τους ομίλους του Champions League. Ενώ αποδεδειγμένα μπορεί να δουλέψει με «φθηνά» υλικά, δημιουργώντας ανταγωνιστικές ομάδες, που ξέρουν να παίρνουν αποτελέσματα. Και αυτό είναι που λείπει από την Ενωση. Τα αποτελέσματα. Ο Βλάνταν είναι «Ελληνας», ξέρει τα πάντα για τη χώρα και τη νοοτροπία, δεν χρειάζεται προσαρμογή και κυρίως, θα μπορεί να έχει απευθείας επαφή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο, που «τρέχουν» τα θέματα της ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα.

Ωστόσο, ο Μιλόγεβιτς και ο Λουτσέσκου ίσως και να είχαν προσληφθεί ήδη εάν η ΑΕΚ δεν είχε διάθεση να παλέψει και για κάτι πολύ μεγάλο. Και σε οικονομικό επίπεδο και από άποψη φήμης και βιογραφικού. Και σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr, αυτό το κάτι έχει ονοματεπώνυμο και… καταλανική προέλευση: Κίκε Σετιέν Σολάρ.

Ναι, ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα. Για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει δώσει εντολή να γίνει προσπάθεια. Και ήδη έχει γίνει. Για την ακρίβεια, λέγεται πως ήδη εξουσιοδοτημένο από την ΑΕΚ πρόσωπο, είχε επαφή με την πλευρά του 62χρονου (27/09/1958) Ισπανού τεχνικού. Με σκοπό να επικοινωνήσει το ενδιαφέρον της Ενωσης, αλλά και να μάθει λεπτομέρειες για τις απαιτήσεις και τις διαθέσεις του έμπειρου τεχνικού, που θεωρείται θιασώτης του ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα και του περίφημου «τίκι τάκα». Έναν τρόπο παιχνιδιού που ανέδειξε με καταπληκτικό τρόπο στη 2ετία που έμεινε στην Μπέτις (2017-2019).

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αναφορικά με τις προθέσεις του Σετιέν. Και επειδή προφανώς πρόκειται για μια υπόθεση πολύ ακριβή και δύσκολη, θα χρειαστεί χρόνο. Η ΑΕΚ δείχνει διάθεση να πιέσει κι αν δει θετική ανταπόκριση να περιμένει λίγο ακόμη. Ωστόσο εάν στο μεσοδιάστημα ο Λουτσέσκου δώσει θετική απάντηση στον Μελισσανίδη, τότε οι Κιτρινόμαυροι πιθανότατα θα αφήσουν στην άκρη τη «βόμβα» Σετιέν. Που ούτως ή άλλως φαντάζει μια πολύ δύσκολη έως ανέφικτη υπόθεση! Και εκτός οικονομικής «πολιτικής» του ιδιοκτήτη της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ