Ολυμπιακός : Ολες οι απαντήσεις για τον Σίμον Ολσον (vids)

Ολυμπιακός : Ολες οι απαντήσεις για τον Σίμον Ολσον (vids)

Ποδοσφαιρικός αναλυτής σκιαγραφεί στο «to10.gr» το προφίλ του 23χρονου χαφ, που φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού – Η αλλαγή θέσης, το όνειρό του και η ραγδαία εξέλιξή του μέσα σε λίγους μήνες - Ολες οι απαντήσεις για τον Σουηδό μέσο.

Σίμον Ολσον: Το όνομά του μπήκε δυναμικά στο «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης (13/4), όταν οι Σουηδοί έγραψαν ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτησή του. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Σκανδιναβία, ο 23χρονος μέσος της Ελφσμποργκ είναι στο στόχαστρο των πρωταθλητών και οι Πειραιώτες εξετάζουν την περίπτωσή του ενόψει της μεταγραφικής περιόδου.

Ο Ολσον είναι γέννημα-θρέμμα της Ελσφμποργκ, αφού προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα πρότζετ του σουηδικού ποδοσφαίρου.To10.gr συνομίλησε με ποδοσφαιρικό αναλυτή που ζει στη Σουηδία και με τη βοήθειά του σας παρουσιάζει το προφίλ του 23χρονου μέσου, που φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.

Αλλαγή θέσης

Ο 23χρονος έμαθε τα μυστικά του ποδοσφαίρου στις μικρές ομάδες της Ελφσμποργκ και το 2016 ανέβηκε στην ανδρική ομάδα. Στην πρώτη του χρονιά ως επαγγελματίας, αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος, καταγράφοντας συνολικά 27 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (1 γκολ, 1 άσίστ). Τη σεζόν 2017/2018 έπαιξε σε 25 παιχνίδια. Τα περισσότερα από αυτά ως αμυντικός μέσος. Σε κάποια όμως δοκιμάστηκε και ως κεντρικός μέσος, δείχνοντας ότι έχει και οργανωτικά στοιχεία, ενώ κατά τη διάρκεια ορισμένων αγώνων χρησιμοποιήθηκε και ως επιθετικός χαφ.

Τη σεζόν 18/19 έπαιξε σε 26 παιχνίδια, έχοντας 2 γκολ και 4 ασίστ. Όλα ως κεντρικός μέσος και πέρσι ολοκλήρωσε τη χρονιά με 4 γκολ και 5 ασίστ σε 34 παιχνίδια. Στα μισά από αυτά τα παιχνίδια έπαιξε ως κεντρικός χαφ και στα υπόλοιπα ως επιθετικό χαφ. Ο τεχνικός της σουηδικής ομάδας, Τζίμι Τελίν, είδε τις ικανότητές τους στο επιθετικό κομμάτι και άρχισε να του δίνει περισσότερα λεπτά ως επιθετικό χαφ. Η εξέλιξη του Ολσον ήταν εντυπωσιακή, με τον Σουηδό κάνει μεγάλα παιχνίδια. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Σίμον ανέβασαν επίπεδο την Ελφσμποργκ και τη βοήθησαν να τερματίσει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Το 2019 ήταν 8η και πέρσι 2η.

«Ξεκίνησε την καριέρα του ως αμυντικός χαφ. Στη συνέχεια άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής ως κεντρικός μέσος και από τα μέσα της περσινής σεζόν καθιερώθηκε ως επιθετικός χαφ. Πλέον δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην επίθεση και λιγότερο στην άμυνα. Παίζει μπροστά από τα δύο κεντρικά χαφ, τα οποία καλύπτουν τους χώρους και του δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσει  Είναι πλέον ο εγκέφαλος της Ελφσμποργκ. Ο παίκτης που παίρνει πάνω του όλο το παιχνίδι της σουηδικής ομάδας. Εχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή και ο Τζίμι Τελίν στηρίζει πολλά πάνω του».

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του, δεν δίστασε να τον παρομοιάσει με τον Ααρον Ράμσεϊ. «Το στυλ παιχνιδιού του μοιάζει πολύ με του Ράμσεϊ. Δουλεύει πολύ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πολύ καλός στο επιθετικό κομμάτι, όπου έχει δείξει πολύ μεγάλη βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός μάλιστα ότι ξεκίνησε ως αμυντικός χαφ τον βοηθάει να είναι καλός και στην άμυνα. Τρέχει, ασκεί ασφυκτικό πρέσινγκ στους αντιπάλους του και μόλις γίνει το λάθος  παίρνει την μπάλα και δημιουργεί για τους επιθετικούς. Είναι πάρα πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Είναι γρήγορος και έχει πολύ καλή πρώτη επαφή με την μπάλα. Με κλειστό κοντρόλ, που δείχνουν την ποιότητά τους ως παίκτης, φέρνει την μπάλα μπροστά του και δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Μπορεί να βγάλει μακρινές μπαλιές και να κόψει στα δύο την αντίπαλη άμυνα. Ανεβαίνει συνεχώς στην επίθεση και απειλεί είτε με σουτ, είτε με κάθετες μπαλιές. Είναι δυνατός στις μονομαχίες και δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του. Είναι σκληροτράχηλος. Είναι ολοκληρωμένος παίκτης και έχει όλα τα φόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα. Είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Εχει λίγες αδυναμίες, τις οποίες όμως βελτιώνεται συνεχώς και χρόνο με τον χρόνο γίνεται καλύτερος».

Το νέο συμβόλαιο και το όνειρό του

Ο Ολσον πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν πέρσι και η διοίκηση της Ελφσμποργκ του πρόσφερε «γη και ύδωρ» για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, αφού το προηγούμενο έληγε τον Δεκέμβριο.

Οι δύο πλευρές μετά από αρκετές συζητήσεις, έδωσαν τα χέρια και επέκτειναν τη συνεργασία τους μέχρι το 2025. Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, ο Σίμον Ολσον άλλαξε αριθμό. Αφησε το «18» που φορούσε από τη στιγμή που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και πήρε το «10».

Μετά την αλλαγή θέσης, ήρθε και η αλλαγή αριθμού. «Είχα πάντα ως όνειρο να αγωνίζομαι με το 10 στην πλάτη. Είναι πολύ ιδιαίτερος αριθμός και τον έχουν χρησιμοποιήσει σπουδαίοι παίκτες σε όλο τον πλανήτη. Δεν θέλω να πω περισσότερα, θέλω να αποδείξω ότι αξίζω να φοράω το 10», είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου.

Στις δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα της σουηδικής ομάδας αποκάλυψε επίσης το όνειρό του, το οποίο είναι να αγωνιστεί στο εξωτερικό και να παίξει στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Είμαι χαρούμενος που ανανέωσα τη συνεργασία μου με την Ελφσμποργκ. Θέλω να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις με την Ελφσμποργκ και κάποια στιγμή να πάρω μεταγραφή στο εξωτερικό. Αυτό είναι το όνειρό μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 23χρονος μεσοεπιθετικός.

Οι μνηστήρες, η ΑΕΚ και η Ελφσμποργκ

Οι σπουδαίες εμφανίσεις που έκανε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο τον έβαλαν στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων.

Μία από αυτές είναι και η ΑΕΚ, η οποία ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του και μάλιστα τον περασμένο Ιανουάριο φέρεται να κατάθεσε επίσημη πρόταση, η οποία όμως απορρίφθηκε.

Εκτός από την Ενωση, για τον Σίμον Ολσον έχουν δείξει επίσης ενδιαφέρον ομάδες από την Γερμανία, αλλά και από την Τσάμπιονσιπ, χωρίς, όμως, να προχωρήσουν σε επίσημη πρόταση.

Οι Σουηδοί στα ρεπορτάζ τους για την ανανέωση του συμβολαίου του 23χρονου μεσοεπιθετικού, ανέφεραν ότι η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών έγινε προκειμένου να μην φύγει ελεύθερος τον Δεκέμβριο και για να μπορέσει να βάλει χρήματα στα ταμεία της η Ελφσμποργκ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Σκανδιναβών, ενδεχόμενη πώληση του Σίμον Ολσον θα μπορούσε να φέρει στα ταμεία της Ελφσμποργκ περί το 1 εκατ. ευρώ, ποσό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φέρεται να πρότεινε η ΑΕΚ στη σουηδική ομάδα για την απόκτηση του 23χρονου χαφ.

Αύξηση σχεδόν 300%!

Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός τους τελευταίους μήνες έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Στις 8 Απριλίου το transfermarkt τον κοστολογούσε περί τα 550.000 ευρώ, ενώ πλέον η αξία του αγγίζει το 1.5 εκατ. ευρώ. Αυξηση σχεδόν 300% μέσα σε λίγους μήνες για τον Ολσον,  που δείχνει έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ