Ολυμπιακός : Οι δύο αφετηρίες και το ταξίδι στο εξωτερικό

Ολυμπιακός : Οι δύο αφετηρίες και το ταξίδι στο εξωτερικό

Ο Πέδρο Μαρτίνς έστειλε συνεργάτη του στην Αυστρία για να μαζέψει πληροφορίες για προπονητικά κέντρα, όπου θα μπορούσαν κάνουν προετοιμασία οι Πειραιώτες – Τι θα κρίνει πότε θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις του Ολυμπιακού για την επόμενη σεζόν.

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη από τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του, με τους Ερυθρόλευκους να «σφραγίζουν» και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το δεύτερο συνεχόμενο και συνολικά 46ο στην ιστορία του συλλόγου. Ο Πορτογάλος τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές του πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο Κύπελλο, με τους Πειραιώτες να θέλουν να κάνουν το «δύο στα δύο» και να ολοκληρώσουν με νταμπλ τη φετινή σεζόν.

Οι πρωταθλητές το τελευταίο διάστημα μπορεί να έχουν επικεντρωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά με την… άκρη του ματιού τους παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Champions League, έχοντας… έννομο συμφέρον, αφού από τη φετινή διοργάνωση θα κριθεί ουσιαστικά το μέλλον τους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει να μάθει από ποιον προκριματικό γύρο θα ξεκινήσουν οι Πειραιώτες την περιπέτειά τους στην διοργάνωση της σεζόν 2021-2022, με τους αποκλεισμούς των Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ να προκαλούν χαμόγελα στο μεγάλο λιμάνι. Ο Ολυμπιακός για να αποφύγει τον πρώτο προκριματικό γύρο θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο ομάδα που θα βγει απευθείας στο επόμενο Champions League μέσα από το πρωτάθλημά της, γι’ αυτό το καλύτερο σενάριο θα ήταν να περάσουν στον τελικό οι Ρεάλ και Σίτι.

Ανάλογα με το πότε θα δώσουν τον πρώτο τους επίσημο αγώνα στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, θα ξεκινήσει και η προετοιμασία για την επόμενη σεζόν. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, εάν οι Πειραιώτες παίξουν στον πρώτο γύρο θα ξεκινήσει πιο νωρίς η προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν, από ότι θα αρχίσει άμα βρεθούν στον δεύτερο γύρο. Δύο «φάσεις» που σχηματίζουν μεταξύ τους διαφορά δύο εβδομάδων (6/7 ξεκινά ο 1ος προκριματικός, 21/7 ο δεύτερος).

Ο Πορτογάλος, πάντως, δεν περιμένει να ολοκληρωθεί το Champions League και έχει ήδη αρχίσει τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες ο βοηθός του, Αντόνιο Ενρίκες, βρέθηκε στην Αυστρία για να δει από κοντά και να συγκεντρώσει στοιχεία για τα υποψήφια αθλητικά κέντρα, στα οποία θα μπορούσε να κάνει προετοιμασία ο Ολυμπιακός για τη νέα σεζόν. Όταν μιλάμε για Αυστρία, φυσικά, πάντα στο τραπέζι υπάρχει το Ζέεφελντ, όπου έχει κάνει αρκετές προετοιμασίες τα τελευταία χρόνια…

Ίσως βέβαια αυτή τη φορά οι Ερυθρόλευκοι να επιλέξουν κάποιο άλλο αθλητικό κέντρο. Αυτό, ωστόσο, που έχει σημασία είναι πως οι Πειραιώτες πριν κλείσουν 24ώρο ως πρωταθλητές, συνέχισαν κανονικά να τακτοποιούν «μικρά» και «μεγάλα» κομμάτια του προγραμματισμού τους για τη νέα σεζόν.

Τη στιγμή που στο εξωτερικό υπάρχουν διάφορα δημοσιεύματα που φέρνουν τον Πέδρο Μαρτίνς στο στόχαστρο αρκετών συλλόγων (σ.σ σήμερα γράφτηκε πάλι για ομάδα από τα Εμιράτα), ο Ιβηρας τεχνικός παραμένει συγκεντρωμένος στον Ολυμπιακό και καταστρώνει τα πλάνα του για το μέλλον.

Ο Πορτογάλος και οι συνεργάτες του δουλεύουν για την επόμενη σεζόν, έχοντας δύο διαφορετικά πλάνα στο μυαλό τους, ανάλογα με το τι θα συμβεί στο Champions League. Δεν περιμένουν. Σχεδιάζουν δύο διαφορετικές αφετηρίες. Πρέπει να είναι έτοιμοι. Ακόμη και αν χρειαστεί η πρώτη συνάντηση για την επόμενη σεζόν στο Ρέντη γίνει στις 10-15 Ιουνίου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ