«Δύο είναι οι ομάδες στην Ελλάδα: Ο Ολυμπιακός και τα δεύτερα του» (Vids)

«Δύο είναι οι ομάδες στην Ελλάδα: Ο Ολυμπιακός και τα δεύτερα του» (Vids)

Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια ο σπουδαίος Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή. Ενας από τους κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές όλων των εποχών που αγαπήθηκε όσο λίγοι, αλλά και ένας γνήσιος, αυθεντικός οπαδός του Ολυμπιακού.

Η 17η Απριλίου του 2012 είναι μια ημέρα που έμεινε για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων των Ελλήνων. Η μέρα που το ελληνικό λαϊκό τραγούδι έχασε τον τελευταίο σπουδαίο καλλιτέχνη του. Η μέρα που ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή, παίρνοντας μαζί του ένα μεγάλο κομμάτι της λαϊκής μουσικής. Ένας άνθρωπος γνήσιος, αυθεντικός που αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι.

Οι μουσικές σκηνές σαν σήμερα έμειναν πιο φτωχές, αφού σε ηλικία 64 ετών ο Μητροπάνος είπε το δικό του αντίο. Ο μύθος του ελληνικού τραγουδιού εκτός από τη μουσική και τα αξέχαστα ζεϊμπέκικα του είχε ακόμη μια μεγάλη αγάπη. Τον Ολυμπιακό. Πιστός φίλαθλος των Πειραιωτών επί σειρά των δεν έκρυβε την λατρεία του για τον κορυφαίος σύλλογο της χώρας, πάντα με αγνότητα και χωρίς φανατισμό. Και πάντα στο πλευρό της ομάδας είτε σε συνεντεύξεις, είτε σε τηλεοπτικές παρουσίες, είτε σε μουσικές σκηνές. Δεν το έκρυβε ότι η δεύτερη μεγάλη του αγάπη είναι ο δαφνοστεφανωμένος.

Ο Μητροπάνος μάλιστα σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στην εκπομπή «Εχει Γούστο», στην ΕΡΤ είχε πει: «Δύο ομάδες υπάρχουν. Ο Ολυμπιακός και τα… δεύτερά του».

Η θρυλική φιέστα για εκείνον

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν τον ξέχασε αλλά λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του είχε μία φιέστα αφιερωμένη και σε εκείνον! Στην φιέστα του Καραϊσκάκη για την απονομή του 39ου Πρωταθλήματος στους Πειραιώτες, η διοίκηση αφιέρωσε ένα μέρος της γιορτής στον Δημήτρη Μητροπάνο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον τιμήσει. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ολοκληρο γήπεδο να «ανατριχιάσει» και να τον αποθεώσει με ένα συγκινητικό χειροκρότημα.

Ο… θρύλος του λαϊκού τραγουδιού

Ο Μητροπάνος αγαπήθηκε από όλους τους Έλληνες και θα μείνει στη μνήμη όλων για πάντα όπως τα τραγούδια του, όμως εκείνοι του Ολυμπιακού τον έχουν ακόμη περισσότερο στην καρδιά τους. Ο λόγος είναι οι ερυθρόλευκοι με τον σπουδαίο τραγουδιστή να παίρνει πνοή από τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά την καριέρα του, εκείνη μιλάει από μόνη της και ότι και να γράψει κανείς δεν φτάνει για να περιγράψει το ταλέντο του. Υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές φωνές της Ελλάδας, ωστόσο καμία περιγραφή δεν μπορεί να αποδώσει το μεγαλείο της φωνής του. Ο Δημήτρης Μητροπάνος αγαπήθηκε όσο λίγοι κυρίως για το συναίσθημα με το οποίο ερμήνευε τα τραγούδια, τόσο στο στούντιο όσο και στις ζωντανές του εμφανίσεις.

Από τη «Ρόζα» και το μυθικό του ζεϊμπέκικο, μέχρι το «Σ’ Αναζητώ στη Σαλονίκη» πολλές δεκάδες τραγούδια που θα μείνουν αξέχαστα και θα μνημονεύονται για πάντα. Ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε πριν από 9 χρόνια στην 17 Απριλίου και πήρε μαζί του ένα μεγάλο κομμάτι της λαϊκής σκηνής. Άφησε όμως μια αλησμόνητη παρακαταθήκη σε όλο τον κόσμο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ