Ποιος να συγκριθεί μαζί τους (Vids)

Ποιος να συγκριθεί μαζί τους (Vids)

Αυτά που κάνουν Μασούρας και Μπουχαλάκης στη διετία, απλά δεν έχουν προηγούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Θα μπορούσε να είναι ερώτηση σε trivial pursuit, και μάλλον από τις εύκολες. «Ήρωας κόμικ της Marvel που έσπασε ταμεία στους κινηματογράφους απλώνοντας στις οθόνες μια τετραλογία για μικρά και μεγάλα παιδιά. Και την ίδια στιγμή: μια από τις σπουδαιότερες rock επιτυχίες στην ιστορία της μουσικής με την υπογραφή των Black Sabbath». Το βρήκατε; Ναι, προφανώς ο Iron Man. Και αν πάλι ψάχναμε για τον… πληθυντικό του; Δηλαδή κάτι σε Iron Men; Τότε θα αφήναμε τη βιομηχανία του θεάματος και τα επιτραπέζια παιχνίδια. Απλά θα ρίχναμε μια ματιά στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει έναν αλλά δύο «σιδερένιους» στο ρόστερ του. Τον Γιώργο Μασούρα και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Τα όσα κάνουν την τελευταία διετία είναι πολύ πάνω από τα συνηθισμένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για την ακρίβεια πολύ πάνω από τα συνηθισμένα του Έλληνα ποδοσφαιριστή .Ας όψεται όμως η πανδημία και οι προεκτάσεις της στους αγωνιστικούς χώρους. Εκείνη που χώρεσε τη περσινή και τη φετινή σεζόν σε ένα πακέτο σχηματίζοντας μια κατάσταση από εκείνες που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Κάπως έτσι: Ο Ολυμπιακός παίζει ασταμάτητα από τον Ιούλιο του ΄19 και οι δύο έλληνες άσοι είναι οι πιο πιστοί στρατιώτες του. Παράλληλα αποτελούν βασικές επιλογές και του Τζον Φαν στην εθνική μας ομάδα σε αυτό το διάστημα. Έσπασαν λοιπόν το φράγμα της κατοστάρας και ποιος ξέρει που θα σταματήσουν ως τον Ιούνιο και τα δύο φιλικά της γαλανόλευκης μετά το τέλος της εγχώριας ποδοσφαιρικής σεζόν.

Ασταμάτητοι

Ο Γιώργος Μασούρας μετρά ακριβώς 106 συμμετοχές: 58 στη Σούπερ Λιγκ (32 πέρσι και 26 φέτος), 9 στο κύπελλο (4 φέτος και 5 πέρσι), 20 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 8 στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ με τον Ολυμπιακό (95). Έχει όμως σε αυτό το διάστημα και 11 ματς με την εθνική μας ομάδα. Μια επίδοση που αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης θα ήταν ήδη λόγος για… ντοκιμαντέρ. Και ο αρχηγός όμως στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται:57 ματς στη Σούπερ Λιγκ (33 πέρσι και 24 φέτος), 8 στο κύπελλο (5 φέτος και 3 πέρσι), 20 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 8 στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ (93).

Με την εθνική μας ομάδα ο 28άχρονος μέσος σε αυτό το διάστημα έπαιξε σε 11 ματς. Αν δεν χάσαμε λοιπόν το μέτρημα εκείνος είναι στα 104 παιχνίδια. Και βέβαια όπως ο Μασούρας συνεχίζει απτόητος. Για την ιστορία: Από τους έλληνες ποδοσφαιριστές της Σούπερ Λιγκ (πλην Ολυμπιακού) την μεγαλύτερη επίδοση σε συμμετοχές αυτή τη διετία, την έχει ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει 57 (30+27) ματς στη Σούπερ Λιγκ. Έχει 11 (4+7) στο κύπελλο και άλλα τόσα στο Γιουρόπα Λιγκ (7+4). Και έχει και 11 συμμετοχές με την εθνική ομάδα. Ο λογαριασμός του; Ακριβώς 90. Τα λόγια είναι περιττά

Θα περάσουν τα 110

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του 7 ματς για τα πλει-οφ. Και 1+1 ματς για το κύπελλο. Παράλληλα τον Ιούνιο η εθνική μας ομάδα έχει ανακοινώσει δύο φιλικά παιχνίδια: Με το Βέλγιο (3/6) και την Τουρκία (6/6). Προφανώς λοιπόν και οι δύο θα σκαρφαλώσουν πάνω από τα 110 παιχνίδια. Αναντικατάστατοι στους Ερυθρόλευκους. Και σε πάρα πολύ καλή κατάσταση αν αναλογιστεί κανείς την τελευταία τους εικόνα. Για παράδειγμα αναμένεται να είναι και οι δύο βασικοί στη Τούμπα για το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Για το πρώτο της… τελικής ευθείας σε ότι αφορά στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς . Ο Μασούρας πέρσι σε 53 ματς είχε 11 γκολ και 6 ασίστ. Φέτος έχει 12-5 με 11 ματς λιγότερα. Ο Μπουχαλάκης πέρσι σε 52 ματς είχε 1 γκολ και 3 ασίστ. Φέτος σε 41 ματς είναι στα 5 γκολ και τις 6 ασίστ. Πρόοδος που αφορά κυρίως στην αλλαγή θέσης που έφερε η το πάρε-δώσε με Γκιγιέρμε και Εμβιλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ