ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-1 : Νέα τριάρα και ανάσα Ευρώπης για την ΑΕΚ

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-1 : Νέα τριάρα και ανάσα Ευρώπης για την ΑΕΚ

Μετά τα τρία γκολ στον Άρη, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης σε ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά και αύξησε τη διαφορά της στους πέντε βαθμούς από τον πέμπτο Παναθηναϊκό τον οποίο υποδέχεται την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (21/4).

Η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, όμως έστω και στο… παρά πέντε, κατάφερε να βρει τις λύσεις και να πάρει τη νίκη που την διατηρεί σε τροχιά Ευρώπης. Οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 3-1 των Αρκάδων, έχοντας μια σχετικά καλή εικόνα στο ματς. Ωστόσο, για να έρθει το «τρίποντο» χρειάστηκε πολύ άγχος και οι εμπνεύσεις του Μάνταλου, που μοίρασε δύο ασίστ.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς πιο επιθετικά. Μάλιστα στο 5’ κατάφερε να σκοράρει με τον Γκαρσία, όμως το γκολ ακυρώθηκε διότι ο Ολιβέιρα ήταν εκτεθειμένος και επηρέαζε τη φάση. Η Ένωση ήταν κινητική και προσπαθούσε να ανοίξει την άμυνα του Αστέρα. Στο 11΄απείλησε με ένα ωραίο σουτ του Λόπες που εξουδετέρωσε ο Παπαδόπουλος.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν οργανωθεί στο ανασταλτικό κομμάτι και κρατούσαν κλειστούς τους χώρους. Στο 39’ οι Κιτρινόμαυροι θα βρουν τον τρόπο να κάνουν το 1-0! Ο Γκαρσία κινήθηκε πολύ ωραία από δεξιά, γύρισε μέσα στην περιοχή και ο Γαλανόπουλος με κοντινό πλασέ έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ.

Ο Αστέρας αντέδρασε όμως και ισοφάρισε άμεσα! Στο 41’ η άμυνα της Ένωσης πιάστηκε στον ύπνο και ο Ριέρα με δυνατό σουτ από δύσκολη γωνία θα κάνει το 1-1! Η ΑΕΚ αμέσως μετά το γκολ των Αρκάδων θα πιέσει προκειμένου να ανακτήσει το προβάδισμα πριν το ημίχρονο. Και στο 45’ θα φτάσει πολύ κοντά στο να το πετύχει, όταν ο Ολιβέιρα θα βρεθεί απέναντι από τον Παπαδόπουλο, όμως ο τερματοφύλακας του Αστέρα θα τον νικήσει.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Χιμένεθ αποφάσισε να αλλάξει πράγματα. Ο Ισπανός τεχνικός πέρασε στο ματς τον Αλμπάνη αντί του Ανσαριφάρντ, φέρνοντας έτσι στην κορυφή τον Ολιβέιρα. Στο 54’ η Ένωση έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, μετά από προσπάθεια του Λόπες που κόντραρε στα σώματα και άλλαξε πορεία.

Οι Κιτρινόμαυροι συνέχισαν να πιέζουν και στο 63’ έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία. Η μπάλα μετά από φάση διαρκείας στρώθηκε στον Βασιλαντωνόπουλο που έπιασε ένα δυνατό σουτ, με τον Παπαδόπουλο να κάνει την επέμβαση του αγώνα. Στο 65’ ο Αστέρας θα σκοράρει, όμως το γκολ θα ακυρωθεί ως οφσάιντ, μιας και ο Μουνάφο ήταν εκτεθειμένος.

Όσο περνούσε ο χρόνος οι Αρκάδες κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο. Στο 77’ απείλησαν ξανά την εστία της ΑΕΚ, με την κεφαλιά του Μπαράλες που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Η Ένωση θα κατορθώσει να βρει όμως το γκολ που θα της δώσει ξανά το προβάδισμα. Ο Μάνταλος θα σεντράρει και ο Λόπες με προβολή θα κάνει το 2-1 για τον Δικέφαλο στο 85’!

Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ θα «καθαρίσει» οριστικά το παιχνίδι, με τον Αλμπάνη να περνάει και τον Παπαδόπουλο και να διαμορφώνει το τελικό 3-1, με την Ένωση να καταγράφει έτσι τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της.

Γκολ: 39’ Γαλανόπουλος, 41’ Ριέρα, 85’ Λόπες, 93’ Aλμπάνης

Κίτρινες: Μάνταλος (35’) – Βαλιέντε (35’)

Kόκκινες: –

Το κλειδί: Η υπομονή που έδειξε στο ματς η ΑΕΚ, ακολουθώντας πιστά το πλάνο της ακόμα και όταν η πίεση είχε γίνει πολύ έντονη.

Το 10άρι: Ο Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε δύο ασίστ και γενικώς ήταν ο «εγκέφαλος» της ομάδας.

Στον πάγκο: Ο Ανσαριφάρντ. Έμεινε σε ρηχά νερά και δικαίως αντικαταστάθηκε νωρίς.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Χιμένεθ να ξεκινήσει με τον Ολιβέιρα εξτρέμ και τον Ανσαριφάρντ φορ δεν τον δικαίωσε. Η Ένωση δυσκολευόταν στην ανάπτυξη από αριστερά. Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός αντιλήφθηκε το παραπάνω και το διόρθωσε, προς όφελος της ομάδας του.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κρίστισιτς (84’ Κοσίδης), Γαλανόπουλος (63’ Σιμάνσκι), Γκαρσία, Μάνταλος, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (53’ Αλμπάνης)

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Σουάρεζ, Καστάνιο (89’ Χριστόπουλος), Αλβαρεζ, Μουνάφο, Βαλιέντε (89’ Αλί Μπαμπά), Τιλίκα (88’ Κρέσπι), Ριέρα (76’ Γκόμεζ), Σίτο (61’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ