Κουάισον : Ένας δυναμίτης για τον Ολυμπιακό (vids+pics)

Κουάισον : Ένας δυναμίτης για τον Ολυμπιακό (vids+pics)

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Σουηδό που βρίσκεται στο «ερυθρόλευκο» στόχαστρο.

Οι Γερμανοί τον παρομοιάζουν με τον Γκνάμπρι. «Γρήγορος, με καταπληκτική ντρίμπλα και ικανότητα να αγωνιστεί και στον άξονα. Μπορεί να σκοράρει έξω από την περιοχή αλλά και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του», ενώ οι Ιταλοί τον αποκάλεσαν «Σκανδιναβό Τσάβι». Ο λόγος για τον Ρόμπιν Κουάισον. Έναν από τους καλύτερους free agents της αγοράς, ο οποίος απασχολεί τον Ολυμπιακό, όπως σας αποκάλυψε to10.gr το βράδυ της Δευτέρας (19/4).

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ξεχωρίσει την περίπτωσή του και έχει σε περίοπτη θέση στη λίστα του τον Σουηδό, ο οποίος τα τελευταία 3.5 χρόνια αγωνίζεται στην Μάιντς και στο τέλος της σεζόν θα μείνει ελεύθερος. Ο 27χρονος αγωνίζεται κυρίως ως δεύτερος επιθετικός, αλλά μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις τόσο στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής όσο και ως 10άρι.Ένας παίκτης που μπορεί να «κουμπώσει» τέλεια στο 3-4-3, που χρησιμοποιεί ο Πέδρο Μαρτίνς το τελευταίο διάστημα.

Ο Κουάισον είναι διεθνής και έχει 8 γκολ σε 24 συμμετοχές με το εθνόσημο, ενώ το καλοκαίρι θα λάβει μέρος στο Euro. Φέτος, έχει πραγματοποιήσει συνολικά 25 συμμετοχές με την Μάιντς σε Bundesliga και Κύπελλο και έχει απολογισμό 4 γκολ και 4 ασίστ σε 1.320 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ρόμπιν ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της ΑΪΚ. Το 2010 προωθήθηκε από την Κ17 του σουηδικού συλλόγου στην Κ19 και το 2011 ανέβηκε στην ανδρική ομάδα. Την πρώτη σεζόν δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της ΑΪΚ και παραχωρήθηκε δανεικός στην Εσκιλστούνα, για να πάρει χρόνο συμμετοχής, να βελτιωθεί και να επιστρέψει πιο δυνατός.

Με την Εσκιλστούνα πραγματοποίησε 8 συμμετοχές και σκόραρε 4 γκολ. Τον Δεκέμβριο του 2011 γύρισε στην ΑΪΚ, όπου παρέμεινε μέχρι το 2014, όταν τον απέκτησε η Παλέρμο έναντι 2 εκατ. ευρώ. Με τη φανέλα της σουηδικής ομάδας πραγματοποίησε 63 συμμετοχές και είχε 8 γκολ και 5 ασίστ.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε τη σεζόν 2013-2014 έκαναν πολλές ομάδες από τα μεγάλα πρωταθλήματα Ευρώπης να ενδιαφερθούν για την απόκτησή του, με την Παλέρμο να κάνει το… κόλπο γκρόσο και να τον αγοράζει από την ΑΪΚ. Στην Ιταλία αγωνίστηκε από το καλοκαίρι του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2017, όταν μετακόμισε στη Γερμανία και στην Μάιντς έναντι 2.5 εκατ. ευρώ. Με τα χρώματα της Παλέρμο έπαιξε σε 70 παιχνίδια και έχει απολογισμό 8 γκολ και 5 ασίστ.

Στην Γερμανία η καριέρα του Κουάισον εκτοξεύθηκε. Το ίδιο και η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Από τα 2 εκατ. ευρώ, όταν έφυγε από την Παλέρμο, έφτασε στα 13 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο του 2020, ενώ πλέον κοστολογείται – σύμφωνα με το transfermarkt – στα 7.5 εκατ. ευρώ.

Τα τριάμισι χρόνια που βρίσκεται στη Γερμανία έχει βελτιωθεί πάρα πολύ ως ποδοσφαιριστής. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι από τις αρχές του 2019 έχει γίνει βασικό και αναντικατάστατο μέλος της εθνικής ομάδας της Σουηδίας. Βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, με τον ίδιο να ψάχνει πλέον μια ομάδα, που θα του δώσει τη δυνατότητα να παίξει στο Champions League.

Συνολικά με τη φανέλα της Μάιντς έχει αγωνιστεί σε 125 παιχνίδια, έχοντας 31 γκολ και 11 ασίστ σε 8.380 λεπτά συμμετοχής. Προέρχεται από γεμάτες σεζόν, με εντυπωσιακές εμφανίσεις. Ο 27χρονος, ο οποίος το 2015 είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό με την Σουηδία (U21), είναι έτοιμος πλέον για να κάνει το μεγάλο… άλμα στην καριέρα του και να βρεθεί στο τοπ επίπεδο.

Η περίπτωσή του, όμως, δεν είναι εύκολη, αφού για την απόκτησή του ερίζουν πολλές ομάδες. Μία από αυτές είναι η Γαλατάσαραϊ, ενώ το όνομά του είχε ακουστεί ακόμα και για την Τότεναμ. Πέρσι, είχε γραφτεί επίσης ότι η Μπέρνλι έδινε 8 εκατ. λίρες για να τον αγοράσει από την Μάιντς. Πολλοί σύλλογοι επίσης από τη Γερμανία του ρίχνουν… κλεφτές ματιές, με τον ίδιο να βρίσκεται μπροστά από το πιο κρίσιμο καλοκαίρι της καριέρας του.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ