ΑΕΚ: Μπορεί και μόνος του ο Καρίμ, αλλά…

ΑΕΚ: Μπορεί και μόνος του ο Καρίμ, αλλά…

Ο Μάρκο Λιβάγια στην Κροατία, ο Νέλσον Ολιβέιρα στα «πιτς» και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ μόνος του στην επίθεση της ΑΕΚ αναλαμβάνει την ευθύνη του σκοραρίσματος.

Όλα τα είχε η φετινή ΑΕΚ, οι πολλαπλοί τραυματισμοί της λείπανε. Και πόσο μάλλον τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που παίζει «τελικούς» κάθε εβδομάδα ώστε να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισητήριο που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο για την ομάδα.

Η Ένωση όμως έχει σταθεί ιδιαίτερα άτυχη και μέσα σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καλείται να διαχειριστεί και αυτό το κομμάτι, με τελευταίο θύμα τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο Πορτογάλος επιθετικός στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό έγινε αναγκαστική αλλαγή και παρότι στην αρχή δεν υπήρχαν φόβοι για κάτι σοβαρό λόγω της πρώτης διάγνωσης, εν τέλει υποβλήθηκε σε δεύτερο έλεγχο ο οποίος έδειξε ρωγμώδες κάταγμα στο 10ο πλευρό. Κάτι το οποίο σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα προλάβει να αγωνιστεί άλλο φέτος.

Έτσι λοιπόν, μετά και την αποχώρηση του Μάρκο Λιβάγια στα μέσα του Φεβρουαρίου, ο Μανόλο Χιμένεθ καλείται να ολοκληρώσει αυτή την πολύ δύσκολη σεζόν για τον Δικέφαλο, έχοντας στη διάθεση του μόνο τον Καρίμ Ανσαριφάρντ όσον αφορά το κέντρο της επίθεσης.

Τι σημαίνει αυτό για την ΑΕΚ;

Ας μιλήσει η γλώσσα των αριθμών. Ο Ιρανός επιθετικός από την αρχή της σεζόν αποδείχτηκε μια από τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές των «κιτρινόμαυρων». Προσαρμόστηκε άμεσα και πέτυχε σημαντικά τέρματα με το… καλήμερα. Όπως το γκολ πρόκρισης με τη Βόλφσμπουργκ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Συνολικά, στην Superleague μετράει 12 γκολ σε 29 συμμετοχές.

Ωστόσο, ο 31χρονος φορ το τελευταίο διάστημα περνάει ένα ντεφορμάρισμα. Αυτό έκανε τον Ισπανό τεχνικό να δείχνει περισσότερη εμπιστοσύνη στον Ολιβέιρα, ο οποίος όμως δεν διανύει και την καλύτερη δυνατή σεζόν. Ο Πορτογάλος επιθετικός μετράει 6 γκολ σε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ στα πλέι οφ συγκεκριμένα σκόραρε μόνο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου η Ένωση ηττήθηκε (3-1).

Όσον αφορά τον Μάρκο Λιβάγια που αποτέλεσε παρελθόν από την ΑΕΚ τον Φεβρουάριο, η απουσία του δεν έχει φανεί στο πρόβλημα του σκοραρίσματος, καθώς στο πρώτο μισό της σεζόν που ήταν παρών, σε 17 συμμετοχές είχε πετύχει μόλις 3 γκολ.

Εν κατακλείδι, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έχει αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του την ευθύνη του σκοραρίσματος. Αρκεί να βρει τον παλιό καλό του εαυτό, καθώς το ντεφορμάρισμα που περνάει το τελευταίο διάστημα έχει ρίξει πολύ τις επιδόσεις του.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο πρώτο μισό της σεζόν πέτυχε 7 γκολ, ενώ στο δεύτερο μισό μέχρι και τώρα μετράει μόλις 3.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ