Το σχέδιο για την «άλλη άμυνα» της ΑΕΚ

Το σχέδιο για την «άλλη άμυνα» της ΑΕΚ

Η άμυνα της ΑΕΚ είναι επιεικώς... οικτρή και στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο έχουν παρθεί ήδη οι αποφάσεις ώστε να αλλάξει αυτό ενόψει της νέας σεζόν.

Η ΑΕΚ σε αυτή την αποτυχημένη -για εκείνη- σεζόν που μοναδικός της στόχος πλέον είναι η 4άδα ώστε να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ έχει κάποιες ελπίδες και για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, το μεγαλύτερο της πρόβλημα είναι η άμυνα της.

Φέτος η Ένωση γράφει αρνητική ιστορία όσον αφορά την αμυντική της λειτουργία και τα στατιστικά που δημιουργούνται από αυτή. Συγκεκριμένα, έχει δεχθεί 42 γκολ σε 32 ματς, δηλαδή τα περισσότερα από όλες τις ομάδες της εξάδας, ενώ πιο πολλά έχουν δεχθεί μόνο οι ΑΕΛ και ΟΦΗ που δίνουν μάχη για την παραμονή.

Και όλα αυτά σε μια χρονιά που ο Δικέφαλος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ποσότητα, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές. Υπάρχουν 5 στόπερ αυτή τη στιγμή διαθέσιμα στο ρόστερ, ενώ το καλοκαίρι θα προστεθεί και ο Γούτας.

Ωστόσο, είναι εύκολα αντιληπτό πως αυτό που λείπει από την κιτρινόμαυρη άμυνα είναι η ποιότητα. Κάτι το οποίο έχουν καταλάβει και οι άνθρωποι της ομάδας όπως φαίνεται βάσει των πλάνων που έχουν κάνει ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ποιά είναι τα πλάνα τους; Από τους Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Σβάρνα, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι και Γούτα να μείνουν σίγουρα δύο, ενώ είναι και μια περίπτωση που… παίζεται. Συγκεκριμένα, Λάτσι και Γούτας υπολογίζονται κανονικά για την επόμενη σεζόν, ενώ η περίπτωση του Τσιγκρίνσκι εξετάζεται, παρότι ο Ουκρανός έχει εκφράσει την επιθυμία του να μείνει για ακόμη μια χρονιά.

Η απόφαση της ΑΕΚ λοιπόν είναι να πουλήσει τον Σβάρνα και τον Νεντελτσιάρου και στη θέση τους να έρθουν δύο βασικοί. Μάλιστα, αμφότερους τους έχει θέσει ήδη προς πώληση και έχει ξεκινήσει το… ψαχτήρι για τους αντικαταστάτες τους. Εξάλλου κάποια ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι έχουν γίνει γνωστά, με κορυφαίο αυτό του Ντα Σίλβα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ