Επτά εκατ. ευρώ η ρήτρα: Τι λένε οι Ολλανδοί για Μπρούμα (vids)

Επτά εκατ. ευρώ η ρήτρα: Τι λένε οι Ολλανδοί για Μπρούμα (vids)

Μέχρι την 1η Ιουνίου το «πλεονέκτημα» του Ολυμπιακού. Ενδιαφέρον από Ισπανία, Τουρκία και Γερμανία για τον 27άχρονο.

Η μισή αλήθεια είναι πως ο Αρμίντο Μπρούμα «καθάρισε» με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Γκολ και ασίστ με τους Πράσινους σε 22΄συμμετοχής υπογράφοντας το τελικό 3-1. Δύο γκολ και την Κυριακή, ερχόμενος από τον πάγκο στο 46΄. Αν υπήρχε ένας μήνας που θα γίνονταν εξώφυλλο στην ως τώρα θητεία του στο μεγάλο λιμάνι, προφανώς θα ήταν ο Απρίλης.

Η άλλη μισή αλήθεια; Ο 27άχρονος Πορτογάλος winger επί της ουσίας δεν δικαίωσε τη προσδοκία γύρω από το όνομα του. Ήρθε με κυβικά «κάνω τη διαφορά». Δεν έγινε. Οκτώ γκολ και πέντε ασίστ σε 32 ματς σημαίνει μικρότερη σοδειά από τον εξαιρετικό Γιώργο Μασούρα (12 γκολ και 5 ασίστ σε 42 παιχνίδια). Σημαίνει μικρότερη σοδειά από τον Κώστα Φορτούνη (8 γκολ και 12 ασίστ σε 42 παιχνίδια). Και κανείς από τους δύο έλληνες άσους δεν έχει «ρήτρα» αγοράς 7 εκατ ευρώ.

Πως το είπε χθες βράδυ ο Πέδρο Μαρτίνς: «Δεν είναι πάντοτε απόφαση που εξαρτάται από ποδοσφαιρικά και αγωνιστικά κριτήρια. Έχει να κάνει και με οικονομικούς παράγοντες». Ο προηγούμενος winger που στοίχισε αυτά τα χρήματα στον Ολυμπιακό, ήταν ο Ντανιέλ Ποντένσε.

Οι συγκρίσεις μάλλον αποκαθιστούν την τάξη, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν ένα μήνα και κάτι για να αποφασίσουν εάν θα ενεργοποιήσουν την οψιόν που υπάρχει στη συμφωνία που έκαναν με την PSV το περασμένο καλοκαίρι. Οι Πειραιώτες, όπως αναφέρουν στην Ολλανδία, έχουν μέχρι την 1η Ιουνίου, για να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι με τον διεθνή Πορτογάλο μεσοεπιθετικό.

Η ρήτρα που υπάρχει στη συμφωνία με την ολλανδική ομάδα είναι στα 7 εκατ. ευρώ. Ένα ποσό που κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό, εάν αναλογιστεί κανείς την προσφορά του Μπρούμα στη φετινή σεζόν. Η Αϊντχόφεν θέλει να πάρει πίσω ένα μέρος των 12 εκατ. ευρώ που έδωσε το 2019 στην Λειψία για να αποκτήσει τον Πορτογάλο. Ο 26χρονος με τα χρώματα της ολλανδικής ομάδας έπαιξε σε 35 αγώνες, έχοντας 5 γκολ και 6 ασίστ σε 1.976 συμμετοχής.

Το συμβόλαιό του με την PSV ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2023, ενώ σύμφωνα με τους Ολλανδούς, για την απόκτησή του ενδιαφέρονται σύλλογοι από την Ισπανία, την Τουρκία και την Γερμανία, οι οποίοι ενδεχομένως το καλοκαίρι να κινηθούν για την αγορά του από την Αϊντχόφεν, εάν βέβαια δεν ενεργοποιήσει την οψιόν ο Ολυμπιακός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Πορτογάλος στις δηλώσεις που έκανε χθες μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ τόνισε ότι είναι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν εξαρτάται από τον ίδιο εάν θα παραμείνει στο μεγάλο λιμάνι. «Είναι μία ερώτηση που δεν είναι στο χέρι μου να απαντήσω. Είμαι ευτυχισμένος εδώ. Ευχαριστώ την ομάδα διότι έχω περάσει όμορφα και έχω βελτιωθεί. Στο μέλλον δεν μπορεί να πει κανείς το τι θα συμβεί. Μόνο ο Θεός. Ναι είμαι πολύ ευτυχισμένος και μου αρέσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ