Ο Κλάτενμπεργκ δικαιώνει τον Παναθηναϊκό για το έγκλημα της Τούμπας (vid)

Ο Κλάτενμπεργκ δικαιώνει τον Παναθηναϊκό για το έγκλημα της Τούμπας (vid)

Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ανάλυσε τις επίμαχες φάσεις των πλέι οφ και πλέι άουτ της Superleague και δικαίωσε απόλυτα τον Παναθηναϊκό για το έγκλημα της Τούμπας - «Κανένα πέναλτι στον Κρμέντσικ», επισήμανε ο Βρετανός.

Στην ανάλυση των επίμαχων φάσεων της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ, αλλά και της 5ης στροφής των πλέι άουτ της Superleague, προχώρησε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ο Βρετανός αρχιδιαιτητής στο βίντεο που ανέβασε η ΚΕΔ το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης (27/4) δικαιώνει απόλυτα τον Παναθηναϊκό για το… έγκλημα της Τούμπας, τονίζοντας ότι ρέφερι του ντέρμπι, Ματίας Γκεστράνιους, θα έπρεπε να αφήσει πλεονέκτημα στη φάση του 78ου λεπτού.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ επισήμανε ότι ο Σκανδιναβός διαιτητής λανθασμένα διέκοψε το παιχνίδι. Μια φάση στην οποία ο Παναθηναϊκός βρήκε δίχτυα με τον Φεντερίκο Μακέντα, αλλά το γκολ του Ιταλού επιθετικού ακυρώθηκε. Μια απόφαση που προκάλεσε την οργή των ανθρώπων του Τριφυλλιού.

Οσον αφορά στη φάση του Βέλεθ με τον Κρμεντσικ, στην οποία ζήτησε πέναλτι ο ΠΑΟΚ, ο Βρετανός τόνισε ότι σωστά δεν δόθηκε η εσχάτη των ποινών, αφού δεν υπάρχει καμία παράβαση στο μαρκάρισμα του Ισπανού αμυντικού του Παναθηναϊκού.

«Ο διαιτητής καταλογίζει άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και δείχνει σωστά κίτρινη κάρτα για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης. Ωστόσο η ΚΕΔ θεωρεί ότι ο διαιτητής θα έπρεπε να εφαρμόσει το πλεονέκτημα υπέρ της επιτιθέμενης ομάδας καθώς έπειτα από την παράβαση, η μπάλα άμεσα κατέληξε σε επιτιθέμενο παίκτη ο οποίος ήταν εντός παιχνιδιού. Η ΚΕΔ συστήνει στους διαιτητές να εφαρμόζουν το πλεονέκτημα υπέρ της επιτιθέμενης ομάδας όταν αυτή έχει μια ξεκάθαρη ευκαιρία να επιτεθεί», επεσήμανε για τη φάση του 78ου λεπτού.

Για τη μονομαχία Βέλεθ-Κρμέντσικ: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς υπήρξε μια ελάχιστη επαφή από τον αμυνόμενο εκτός της περιοχής πέναλτι. Όταν οι δύο ποδοσφαιριστές εισήλθαν στην περιοχή πέναλτι διεκδικώντας τη μπάλα, ο επιτιθεμενος έχασε την ισορροπία του βρίσκοντας πάνω στο πόδι του αμυνόμενου ο οποίος είχε στρίψει στην προσπάθεια του να πάει στη μπάλα. Αυτή η επαφή θεωρείται μια φυσιολογική επαφή στο ποδόσφαιρο χωρίς ο αμυνόμενος να έχει υποπέσει σε κάποια παράβαση».

Για το Αστέρα Τρίπολης-Άρης και τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων για πέναλτι στον Μπερτόγλιο: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την τελική απόφαση για συνέχεια στο παιχνίδι καθώς ο αμυνόμενος τοποθετεί το πόδι του στο έδαφος πρώτος στην προσπάθεια του να παίξει τη μπάλα και στη συνέχεια οι επιτιθέμενος κλωτσάει στο πόδι του και πέφτει ενώ προσπαθεί και αυτός να παίξει τη μπάλα. Αυτή η επαφή είναι μια φυσική επαφή μεταξύ των δύο παικτών».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ