Άρης: Η διαφορά στην ανασταλτική λειτουργία και στα ντέρμπι

Άρης: Η διαφορά στην ανασταλτική λειτουργία και στα ντέρμπι

Ο Άρης δέχεται πιο εύκολα γκολ στα Play Off από ότι στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ χάνει σημαντικά παιχνίδια.

Ο Άρης πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ ένα από τα μεγάλα όπλα της ομάδας του Άκη Μάντζιου ήταν η ανασταλτική της λειτουργία. Αυτή είναι και μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με την παρουσία της στα Play Off.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους στα 16 από τα 26 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Σε μόλις δύο από αυτά, μάλιστα, δεν κατάφεραν να πάρουν τελικά τη νίκη.

Σε αγώνες με πολύ άσχημο αγωνιστικό χώρο εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, όπως στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-0) και την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό (0-0).

Ο Άρης δεν έχει την ίδια καλή ανασταλτική λειτουργία στη τελική φάση του πρωταθλήματος. Και η αναφορά γίνεται στην ανασταλτική λειτουργία και δεν εστιάζεται στην αμυντική γραμμή, καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές συμμετέχουν σ΄ αυτήν.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν δεχθεί γκολ στους πέντε από τους έξι αγώνες που έχουν δώσει μέχρι τώρα για την τελική φάση του πρωταθλήματος. Το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους, ήταν στην νίκη (2-0) της δεύτερης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Κάτι που έχει κοστίσει στον Άρη, που έχει μόλις δύο νίκες, στις πρώτες έξι αγωνιστικές των πλέι οφ. Πάντα, βέβαια, στην σύγκριση θα πρέπει να μπαίνει η παράμετρος ότι στις συγκεκριμένες αγωνιστικές αντιμετωπίζει τις καλύτερες, βάση βαθμολογίας, ομάδες του πρωταθλήματος, άρα και ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος. Υπάρχει, φυσικά και η συσσωρευμένη κούραση από τις συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ακόμα, σε αντίθεση με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, φαίνεται ότι ο Άρης γνωρίζει στα Play Off πιο εύκολα ήττες στα ντέρμπι. Συγκεκριμένα, έχει χάσει τρία από τα τέσσερα που έχει δώσει, ενώ επικράτησε, μόνο απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Αντίθετα, στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε τρεις ήττες σε οκτώ ντέρμπι.

Κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος:

Αγωνιστική/παιχνίδι

1η/Άρης-Λαμία (3-1)

2η/Βόλος-Άρης (0-1)

3η/Άρης- ΠΑΣ Γιάννινα (2-2)

4η/Παναθηναϊκός – Άρης (0-1)

5η/Άρης-Απόλλων Σμύρνης (1-0)

6η/ΑΕΛ-Άρης (0-3)

7η/ Άρης- Αστέρας Τρίπολης (1-0)

8η/Άρης-ΑΕΚ(0-1)

9η/Παναιτωλικός- Άρης (0-1)

10η/Άρης- Ολυμπιακός (1-2)

11η/Ατρόμητος-Άρης (2-2)

12η/Άρης- ΠΑΟΚ (1-0)

13η/ΟΦΗ- Άρης (0-3)

14η/Λαμία- Άρης (2-0)

15η/Άρης- Βόλος (2-0)

16η/ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης (0-0)

17η/Άρης- Παναθηναϊκός (0-1)

18η/Απόλλων Σμύρνης-Άρης (0-1)

19η/Άρης-ΑΕΛ(1-0)

20η/Αστέρας Τρίπολης-Άρης/2-1

21η/ΑΕΚ-Άρης(0-2)

22η/Άρης-Παναιτωλικός (0-0)

23η/Ολυμπιακός – Άρης (1-1)

24η/Άρης- Ατρόμητος (3-0)

25η/ ΠΑΟΚ-Άρης (2-2)

26η/Άρης- ΟΦΗ (1-0)

Play Off:

Αγωνιστική/Παιχνίδι

1η/Ολυμπιακός- Άρης (1-0)

2η/Άρης-Αστέρας Τρίπολης (2-0)

3η/Άρης-ΑΕΚ (1-3)

4η/Παναθηναϊκός- Άρης (1-2)

5η/Άρης- ΠΑΟΚ (0-1)

6η/Αστέρας Τρίπολης- Άρης (1-1)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ