Τι ισχύει για τον Ολυμπιακό και τον Σίστο

Τι ισχύει για τον Ολυμπιακό και τον Σίστο

Είναι ο άσος της Μίντιλαντ στη μεταγραφική λίστα των Ερυθρόλευκων;

Λέγεται Πιόντε Σίστο και το τελευταίο 48ώρο έχει την τιμητική του στα ελληνικά media. Όχι ακριβώς τυχαία, αλλά σίγουρα όχι και για τους κατάλληλους λόγους. Ένα ταξίδι σκάουτινγκ του Ολυμπιακού στη Δανία, έφερε στον αφρό της επικαιρότητας τον 26άχρονο winger της Μίντιλαντ.

Τον διεθνή άσο (25 συμ με το εθνόσημο) που μόλις επέστρεψε στην πατρίδα του και στην ομάδα που τον ανέδειξε, έπειτα από μια τετραετία στο Βίγκο για λογαριασμό της Θέλτα. Ο Σίστο κάνει ομολογουμένως καλή σεζόν (7 γκολ και 2 ασίστ σε 37 συμ) και έχει παίξει καταλυτικό ρόλο ώστε η Μίντιλαντ να διεκδικεί το φετινό πρωτάθλημα (είναι στο -2 από την πρωτοπόρο Μπρόντμπι).

Είναι γρήγορος, σε καλή ηλικία και όσος και αν δεν αγγίζει τη χρηματιστηριακή αξία του 2018 (κοστολογούνταν στα 15 εκατ ευρώ τότε) είναι σίγουρα ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ποδοσφαιριστές που συναντάς στο πρωτάθλημα της Δανίας.

Από το καλοκαίρι του ΄19

Το story όμως με τον Ολυμπιακό δεν έχει ιδιαίτερη βάση. Παρότι στους Ερυθρόλευκους αρέσει πολύ. Εδώ και δύο χρόνια τον παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον. Πολύ πριν εμφανιστεί στα πρωτοσέλιδα. Από την εποχή που άρχισε να χάνει σταδιακά τον ρόλο πρώτης γραμμής που είχε στην ομάδα Θέλτα. Για πρώτη φορά το όνομα του στο τραπέζι, συγκεκριμένα, έπεσε το καλοκαίρι του ΄19.

Το ίδιο συνέβη και πέρσι όταν πλέον φαίνονταν ότι οι Ισπανοί είναι έτοιμοι να τον παραχωρήσουν. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής όμως είχε αποφασίσει το μέλλον του. Ήθελε να επιστρέψει στη Δανία. Ήθελε να επιστρέψει στη Μίντιλαντ. Μια ομάδα που νιώθει σαν το σπίτι του. Η ίδια που πλήρωσε 2.5 εκατ ευρώ για να τον επαναπατρίσει παρότι οι Δανοί δεν φημίζονται για τις «αγορές» τους στο ποδόσφαιρο. Η περίπτωση Σίστο ήταν (και) για εκείνη εξαίρεση.

Ο ίδιος… δεν

Οπότε επί της ουσίας λοιπόν, ο Δανός, δεν χώρεσε ποτέ στη τελική λίστα επιλογών των Ερυθρόλευκων. Και ο λόγος ήταν ο ίδιος. Θυμίζουμε ότι τελικά ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναζήτηση για τον winger με ταχύτητα κατέληξε στην επιλογή του Αρμίντο Μπρούμα.

Ενός ποδοσφαιριστή που αν δεν είχε ρήτρα 6.7 εκατ ευρώ από την PSV ίσως να διέθετε και άλλες πιθανότητες παραμονής στο ρόστερ της ομάδας και την επόμενη σεζόν. Γενικώς η περίπτωση Μπρούμα έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Αλλά δεν είναι της παρούσης. Θα ανοίξει έπειτα από την 23η του Μάη όταν θα έχει ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν. Και αν γίνει κάποια κουβέντα με τους Ολλανδούς προφανώς δεν θα έχει βάση την ρήτρα. Αν πάλι εκείνοι έχουν κάτι άλλο κατά νου; Αυτό ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να το ξέρει.

Μάλλον όχι…

Τέλος πάντων. Από αλλού ξεκινήσαμε. Και σίγουρα για άλλον ποδοσφαιριστή. Πήγε λοιπόν ο Ολυμπιακός στη Δανία για τον Σίστο της Μίντιλαντ; Η αίσθηση είναι πως «όχι» με βάση το περσινό ρεπορτάζ. Ίσως με την ευκαιρία του ταξιδιού να προστέθηκαν κάποια στοιχεία στον «φάκελο» του που ούτως ή άλλως υπάρχει στον Ρέντη.

Να τον είδαν δηλαδή αποκλειστικά για λόγους γενικότερου «σκάουτινγκ» και τίποτα παραπάνω. Ίσως πάλι και να έχει αλλάξει κάτι που προφανώς μπορεί να το ξέρουν μόνο οι Πειραιώτες. Γενικά πάντως οι άνθρωποι που τρέχουν τον σχεδιασμό στο μεγάλο λιμάνι μάλλον έχουν ήδη «κλειδώσει» τους βασικούς στόχους τους και το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν διαφορετικού χαρακτήρα.

Θα φανούν όλα αυτά στην πορεία. Προς το παρόν όμως; Ο Ρόμπιν Κουαϊσόν είναι ο μοναδικός επιθετικός που επιβεβαιωμένα αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που ο Ολυμπιακός έχει ασχοληθεί για αυτές τις θέσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ