Παναθηναϊκός: Τα κριτήρια αξιολόγησης του Λάζλο Μπόλονι

Παναθηναϊκός: Τα κριτήρια αξιολόγησης του Λάζλο Μπόλονι

Το μέλλον του Ρουμάνου προπονητή στο Τριφύλλι θα κριθεί από συγκεκριμένες παραμέτρους.

Ο Λάζλο Μπόλονι μοιάζει να μετράει αντίστροφα για το τέλος της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό. Η διαφαινόμενη αδυναμία να οδηγήσει την ομάδα στα προκριματικά του Conferen League ενδέχεται να του κοστίσει τη δουλειά του. Ωστόσο, ο Γιάννης Αλαφούζος, ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το ζήτημα, σιωπά, ούτε έχει αποκαλύψει στον περίγυρο του τις προθέσεις του για τον Ρουμάνο προπονητή.

Γιατί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αξιολογεί το έργο του Λάζλο Μπόλονι στο Τριφύλλι, το οποίο είναι γεγονός πως το πρόσημο του βαίνει προς το αρνητικό. Από εκεί και πέρα, σημασία έχουν και τα κριτήρια αξιολόγησης, βάση των οποίων θα κριθεί ο Ρουμάνος προπονητής στο φινάλε…

Η επιστροφή στην Ευρώπη

Αναμφίβολα, ο κορυφαίος στόχος της σεζόν για τον Παναθηναϊκό είναι η επιστροφή στην Ευρώπη μέσω της συμμετοχής στα προκριματικά του Conference League. Είτε μέσω των θέσεων στο πρωτάθλημα, είτε με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Η δεύτερη οδός έκλεισε με τον αποκλεισμό από τον ΠΑΣ Γιάννινα στα προημιτελικά του θεσμού, ενώ το Τριφύλλι στα Play Off έχει πλέον σημαντική διαφορά από τις θέσεις που καθορίζουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Η ατομική και συνολική βελτίωση
Η αλήθεια είναι ότι ο Λάζλο Μπόλονι παρέλαβε από τον Ντάνι Πογιάτος ένα συνονθύλευμα και το μετέτρεψε σε ομάδα. Αντίστοιχα, επειδή το επίπεδο ήταν εξαιρετικά χαμηλό από τον Ισπανό, θα ήταν δύσκολο ο Ρουμάνος να μην παρουσιάσει βελτίωση.

Αυτό που πρέπει να κριθεί από τον Αλαφούζο και τους συνεργάτες του είναι εάν η βελτίωση που σημείωσε ο Παναθηναϊκός επί των ημερών του Μπόλονι είναι επαρκής.

Η τήρηση των λεγομένων του
Ο Λάζλο Μπόλονι όταν ανέλαβε, υποσχέθηκε μερικά πράγματα στον Γιάννη Αλαφούζο. Το ζητούμενο στην κρίση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, είναι κατά πόσον ο Ρουμάνος τήρησε τις υποσχέσεις του.

Εάν αυτά που δεσμεύτηκε να πράξει, τα υλοποίησε ή εάν οι εκτιμήσεις του διαψεύστηκαν. Γιατί στο πρώτο ενδεχόμενο, θα είναι δύσκολο ο Αλαφούζος να αγνοήσει έναν προπονητή ο οποίος έφερε σε πέρας όσα έταξε στην πρόσληψη του.

Η αξιοποίηση όλου του ρόστερ

Ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρήθηκε φέτος από πολλούς τραυματισμούς και συχνά ο Λάζλο Μπόλονι ξέμεινε από επιλογές. Όπως, πρέπει να πιστωθεί στον Ρουμάνο ότι αξιοποίησε σχεδόν όλο το ρόστερ, ενεργοποιώντας τον ξεχασμένο Μολό, χρησιμοποιώντας τον παροπλισμένο Αγιούμπ, αλλάζοντας θέσεις στους Βέλεθ και Σάντσες, ρίχνοντας στη μάχη μέχρι και τον νεαρό Καραγιάννη.

Ο μόνος ο οποίος έχει δικαίωμα να αισθάνεται αδικημένος από τον Ρουμάνο προπονητή είναι ο Γιάννης Μπουζούκης.

Η ανάδειξη των νεαρών παικτών

Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Μπόλονι. Ο Μπόλονι καθιέρωσε τον Αλεξανδρόπουλο, μεταμόρφωσε τον Καμπετσή, πίστεψε στον Ιωαννίδη, πριν φύγουν εμπιστεύτηκε στην ενδεκάδα τον Ζαγαρίτη και τον Εμμανουηλίδη.

Ο Ρουμάνος δείχνει πως όταν βρει πρώτη ύλη, θα την πλάσει και θα την εκμεταλλευτεί, ανάλογα και με τις περιστάσεις. Αντίστοιχα, ο Μπόλονι βελτίωσε και τον Χατζηγιοβάνη, δεν μπόρεσε να το πετύχει με τον Μπουζούκη, ενώ βοήθησε και τον Σεχ Νιας.

Η διαχείριση των αποδυτηρίων

Ο τομέας που αδιαμφισβήτητα ο Μπόλονι παίρνει χαμηλό βαθμό. Ο Ρουμάνος έμεινε προσκολλημένος στη λογική του για μεγάλο χρονικό διάστημα και συγκρούστηκε με τους πρωτοκλασάτους παίκτες του, οι οποίοι απευθύνθηκαν μέχρι και στον Γιάννη Αλαφούζο.

Όταν αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να συμπεριφερθεί αλλιώς, ο Μπόλονι προσαρμόστηκε, αλλά με την πείρα και την ευφυΐα του όφειλε να είχε καταλάβει νωρίτερα τι θα συμβεί ώστε να προνοήσει και να εκτονώσει την πίεση.

Η προοπτική για το μέλλον

Το πιο σπουδαίο ερώτημα είναι αν ο Παναθηναϊκός έχει προοπτική με τον Λάζλο Μπόλονι στην τεχνική ηγεσία. Αυτό υποχρεούται να το απαντήσει ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος πληρώνει τον προϋπολογισμό και αποφασίζει για το μέλλον.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πρέπει να συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους, να ακούσει τις εισηγήσεις των συνεργατών του και να προβλέψει ποιο είναι το συμφέρον του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ