Superleague: Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής των πλέι-οφ

Superleague: Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής των πλέι-οφ

Οι «100άρηδες» παίκτες, τα γκολ του Αστέρα Τρίπολης, τα τέρματα που έχει δεχθεί ο Πασχαλάκης κ.α., αποτελούν τους αριθμούς της 7ης αγωνιστικής στην Superleague.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 7ης αγωνιστικής των πλέι-οφ της Superleague, αφού κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ εκτός έδρας για το πρωτάθλημα μετά από εννέα και πλέον χρόνια, και να ανέβει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Μάλιστα με εκείνο το «διπλό» του 2012, ο ΠΑΟΚ συμπλήρωνε τέσσερις διαδοχικές νίκες σε βάρος της ΑΕΚ, όπως και τώρα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League. Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε νέα ζημιά στον Παναθηναϊκό με μια ακόμα ισοπαλία.

Η ομάδα της Αρκαδίας είναι η μοναδική στο φετινό πρωτάθλημα, που δεν έχασε ένα τουλάχιστον παιχνίδι από τους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός νίκησε τουλάχιστον μια φορά και τις 12 άλλες ομάδες της κατηγορίας. Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής:

  • 500 γκολ συμπλήρωσε ο Αστέρας Τρίπολης στην ιστορία του στη Super League. Η ομάδα της Τρίπολης χρειάστηκε 452 αγώνες για να τα φτάσει, ενώ έχει δεχτεί 482. Ο Ροτζέριο Μάρτινς με πέναλτι πέτυχε το πρώτο στις 7 Οκτωβρίου 2007 σε βάρος του Παναθηναϊκού και χάρισε στον Αστέρα την πρώτη νίκη στην ιστορία του με 1-0. Και ο Χερόνιμο Μπαράλες πέτυχε με πέναλτι το 500ο της ομάδας, πάλι σε βάρος του Παναθηναϊκού. Τα 307 είναι εντός έδρας και τα 193 εκτός.
  • 400 ισοπαλίες συμπλήρωσε ο Ολυμπιακός στην ιστορία του στην Α’ Εθνική/Super League με το 1-1 που έφερε με τον Άρη. Σε 1986 αγώνες ο Ολυμπιακός έχει ακόμα 1321 νίκες και 265 ήττες. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τις λιγότερες ισοπαλίες από τις υπόλοιπες ομάδες των Playoffs, με εξαίρεση βέβαια τον Αστέρα Τρίπολης που έχει λίγα παιχνίδια.
  • 100 ισοπαλίες με σκορ 1-1 στην έδρα του συμπλήρωσε ο Άρης στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Έχει ακόμα 106 ισοπαλίες με 0-0, 113 νίκες με 2-0 και 146 νίκες με 1-0, σαν συχνότερα σκορ. Το πρώτο 1-1 στην έδρα του ήταν στις 15 Νεομβρίου 1959, Άρης – Πανιώνιος (82′ κεφαλιά Γρηγοριάδης – 15′ σουτ Χάιτας).
  • 100 αγώνες με τον Ολυμπιακό στη Super League συμπλήρωσε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μπαίνοντας ως αλλαγή στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Είναι ο 79ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας, που φτάνει τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στην Α’ Εθνική/Super League.
  • 100 επίσημους αγώνες με τη φανέλα του Άρη έφτασε ο Χαβιέ Ματίγια, με την είσοδό του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Έχει 86 στη Super League, εννέα στο Κύπελλο Ελλάδας και πέντε στα Κύπελλα Ευρώπης.
  • 100 γκολ έχει δεχτεί πλέον ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στην καριέρα του στη Super League. Ο 32χρονος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είχε κρατήσει το «μηδέν» στα τρια προηγούμενα παιχνίδια, κρατώντας με επιμονή το παθητικό του στα 99. Και παραλίγο να το κάνει και αυτή τη φορά, αλλά το πέναλτι του Τάνκοβιτς τον νίκησε. Ωστόσο ήταν ένα γκολ που δεν κόστισε βαθμολογικά. Ο Πασχαλάκης έφτασε στο 111ο παιχνίδι στην κατηγορία, για να φτάσει τα 100 γκολ. Το πρώτο του το είχε βάλει στις 27 Μαρτίου 2014 ο Θέμης Τζημόπουλος, στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός 1-1.
  • 7 μόνο παίκτες του Ολυμπιακού έχουν πλέον περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα από τον Κώστα Φορτούνη. Ο Κώστας Φορτούνης μπήκε ως αλλαγή για τον στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ισοφάρισε τον Άρη, για να φτάσει τα 65 γκολ στη Super League με την «ερυθρόλευκη φανέλα». Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έφτασε πλέον στην 8η θέση των σκόρερ όλων των εποχών του Ολυμπιακού στην Α’ Εθνική/Super League, όπου «συγκατοικεί» με τον Γιώτη Τσαλουχίδη. Στην έβδομη θέση είναι ο αείμνηστος Αριστείδης Παπάζογλου με 72.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ