Ο πολύτιμος Κώτσιρας του Αστέρα και του πρωταθλήματος (vid)

Ο πολύτιμος Κώτσιρας του Αστέρα και του πρωταθλήματος (vid)

Ο Γιάννης Κώτσιρας πραγματοποιεί σπουδαία σεζόν με τα χρώματα του Αστέρα Τρίπολης και είναι ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες του πρωταθλήματος. Γεμάτη χρονιά από τον 28χρονο μπακ, που έχει μαγνητίσει τα βλέμματα με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι χωρίς αμφιβολία η ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν, με την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς να επιβραβεύεται για την εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε στην κανονική περίοδο της Superleague και να συμμετέχει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ο Σέρβος προπονητής δημιούργησε μια πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα, η οποία κοίταξε στα μάτια τις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, τον Αρη και τον Παναθηναϊκό, ενώ έφερε ισοπαλίες σε ΟΑΚΑ και Λεωφόρο.

Οι Κρέσπι, Ριέρα, Βαλιέντε, Τιλίκα, Μπαράλες, Σουάρεθ, Παπαδόπουλος και Κώτσιρας είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές της αρκαδικής ομάδας στη φετινή σεζόν, με τον Μίλαν Ράσταβατς να έχει στηριχθεί πάνω στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και να έχει δικαιωθεί για τις επιλογές του.

Ο Παπαδόπουλος στο τέρμα, οι Σουάρεθ και Κώτσιρας στην άμυνα, ο Βαλιέντε στα χαφ και οι Κρέσπι, Ριέρα, Τιλίκα και Μπαράλες στην επίθεση, αποτελούν τον βασικό κορμό του φετινού Αστέρα Τρίπολης, με τον Μίλαν Ράσταβατς να τους εμπιστεύεται απόλυτα.

Αυτός που έχει κάνει τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με πέρσι είναι χωρίς αμφιβολία ο Γιάννης Κώτσιρας, ο οποίος φέτος έχει πραγματοποιήσει 30 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχοντας 3 ασιστ.

Η τελευταία ήταν στο χθεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο όταν… σέρβιρε το 1-0 στον Σουάρεθ. Ο 28χρονος έκανε το overlap, βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή του Τριφυλλιού, πήρε την μπάλα από τον Τιλικά και με μια πολύ ωραία σέντρα βρήκε τον Σουάρεθ.

Μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση από τον διεθνή ακραίο αμυντικό της αρκαδικής ομάδας, ο οποίος έχει εδραιωθεί στη βασική 11άδα του Αστέρα Τρίπολης από τον Μίλαν Ράσταβατς και έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα των μεγάλων ομάδων της Superleague.

Όχι, άδικα, αφού πρόκειται για έναν από τους πιο βελτιωμένους παίκτες του πρωταθλήματος και μάλιστα αγωνίζεται σε μία θέση στην οποία λειψανδρία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  Οι Ελληνες δεξιοί μπακ σπανίζουν, με τον Κώτσιρα να δείχνει φέτος ιδιαίτερα σταθερός και να έχει πολύ καλή παρουσία απέναντι στους μεγάλους. Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη γεμάτη χρονιά που κάνει ο 28χρονος, αφού πέρσι αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια, έχοντας 1 ασίστ, ενώ τη σεζόν 2018/2019 είχε 36 συμμετοχές με 3 ασίστ και το 17/18 20 συμμετοχές, με 1 γκολ και 3 τελικές πάσες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Κώτσιρας το 2019 είχε αγωνιστεί στην εθνική ομάδα όταν ήταν προπονητής ο Αγγελος Αναστασιάδης. Συγκεκριμένα, είχε παίξει σε ένα φιλικό με την Τουρκία (1-2), αλλά και στο παιχνίδι με την Αρμενία (2-3) για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το συμβόλαιό του με τον Αστέρα Τρίπολης ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022, με την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να αγγίζει τις 500.000 ευρώ. Μάλιστα, μέσα σε ένα χρόνο έχει ανέβει κατά 100.000 ευρώ, αφού στις 8 Απριλίου του 2020 ήταν στις 400.000. Μια αύξηση που αποτυπώνει την βελτίωση που έχει επιδείξει ο Κώτσιρας στη φετινή αγωνιστικής σεζόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ