Παναθηναϊκός: Αυτά που καταλογίζονται στον Ντρεοσί και οι δικές του θέσεις

Παναθηναϊκός: Αυτά που καταλογίζονται στον Ντρεοσί και οι δικές του θέσεις

Ο Πιέρ Ντρεοσί έμεινε μετά την απόλυση του Λάζλο Μπόλονι. Αλλά δεν είναι βέβαιο αν θα μείνει μακροπρόθεσμα, αφού θα συναντηθεί με τον Αλαφούζο και θα εκφράσει τις απόψεις του για μία σειρά από προβλήματα.

Ο Λάζλο Μπόλονι έφυγε από την Αθήνα. Αντίθετα, ο Πιερ Ντρεοσί έμεινε. Τουλάχιστον προς το παρόν, αφού και η συνέχιση της δουλειάς του στον Παναθηναϊκό εκκρεμεί. Γιατί το συμβόλαιο του γενικού διευθυντή έχει εξάμηνη διάρκεια και λήγει τον Ιούνιο, οπότε χρειάζεται ανανέωση.

Αλλιώς, ο Ντρεοσί θα ακολουθήσει τον Μπόλονι μετά από λίγες μέρες. Πάντως, η πρόθεση του Αλαφούζου είναι να κρατήσει τον Ντρεοσί, αφού έχει ικανοποιηθεί από το έργο του. Αλλιώς, ο Γάλλος θα είχε ακολουθήσει στην έξοδο τους Μπόλονι και Κουζνέτσοφ.

Αλλά σίγουρα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα ζητήσει απαντήσεις από τον Γάλλο για μερικές απορίες που έχει, ενώ επιθυμεί να διαπιστώσει την όρεξη του μετά την απόλυση του Μπόλονι.  Γιατί για τον Αλαφούζο είναι σημαντικό ο Ντρεοσί να αφοσιωθεί στη δουλειά του στον Παναθηναϊκό και να μην αμφιταλαντεύεται.

Όσο για τις ενστάσεις που εκφράζονται από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ για επιλογές του Ντρεοσί, ο Γάλλος έχει τη δική του οπτική για αυτές…

Η εξήγηση για τη στήριξη στον Μπόλονι

Το περιβάλλον του Γιάννη Αλαφούζου χρεώνει στον Πιερ Ντρεοσί την επιμονή του στον Λάζλο Μπόλονι. Διότι ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ εισηγήθηκε στον Αλαφούζο την παραμονή του Μπόλονι μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο Ελλάδας και είχε εκφράσει την άποψη ότι πρέπει να εξαντλήσει το συμβόλαιο του έως τον Ιούνιο του 2022. Φαινομενικά, η στήριξη του Ντρεοσί στον Μπόλονι ήταν παράλογη. Αλλά ο Γάλλος παράγοντας έχει αντίλογο…

Για τον Ντρεοσί, η συνεχής εναλλαγή προπονητών είναι μία αναχρονιστική πρακτική που έχει αποδειχτεί αναποτελεσματική. Μία ομάδα που θέλει να προοδεύσει, οφείλει να επιλέξει έναν τεχνικό και να του δώσει χρόνο να παρουσιάσει έργο. Ο Ντρεοσί επισήμανε στον Αλαφούζο πως η πρόσκαιρη βελτίωση από μία αλλαγή στην τεχνική ηγεσία,  μακροπρόθεσμα θα βλάψει τον Παναθηναϊκό. Ενώ για εκείνον, η μόνη βιώσιμη στρατηγική είναι η σταθερότητα στον πάγκο, μαζί με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο.

Γιατί μπαίνει σπάνια στα αποδυτήρια

Βασικό μειονέκτημα του Πιερ Ντρεοσί θεωρείται η μικρή παρεμβατικότητα του στην καθημερινότητα στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Ο Γάλλος έχει μιλήσει λίγες φορές στους παίκτες και του καταλογίζεται ότι δεν παρενέβη να προλάβει τη σύγκρουση του Μπόλονι με μερικούς από τους πρωτοκλασάτους του ρόστερ. Αλλά ο Ντρεοσί δεν αντιλαμβάνεται τον ρόλο του με τον ίδιο τρόπο. Ο ίδιος ουδέποτε λειτουργούσε κοντά στην ομάδα και δούλευε εποπτικά και με διοικητικές αρμοδιότητες.

Το βιογραφικό του αρκεί για να το διαπιστώσει κάποιος και ο Ντρεοσί ποτέ δεν ήταν εκείνος ο οποίος θα ενεργούσε ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές. Για αυτό όπως έχει παραδεχτεί δεν πέτυχε ως προπονητής και το πέρασμα του από τους πάγκους ήταν σύντομο. Επιπλέον, ο Ντρεοσί πιστεύει ότι ο επικεφαλής πρέπει να παρεμβαίνει σπάνια στο έργο του προπονητή, μόνο όταν συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι.

Το τμήμα σκάουτινγκ και οι ελλείψεις

Στον Πιερ Ντρεοσί χρεώνεται επίσης η αδράνεια για τη σύσταση τμήματος σκάουτινγκ ή η έλλειψη πρωτοβουλιών για την κάλυψη άλλων κενών στο οργανόγραμμα του Παναθηναϊκού. Ο Ντροεσί όντως έχει εντοπίσει τις ελλείψεις και τις έχει συζητήσει με τον Αλαφούζο και με άλλους ανθρώπους στη διοίκηση. Η άποψη του Γάλλου είναι πως το τμήμα σκάουτινγκ και η περαιτέρω στελέχωση της ομάδας αφορά την ιδιοκτησία και πρέπει να οργανωθεί στο πλαίσιο της μιας κεντρικής στρατηγικής.

Ο ίδιος μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά και να προτείνει ιδέες και πρόσωπα, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Πόσο μάλλον, όταν η δέσμευση του με την ΠΑΕ είχε μόλις εξάμηνη διάρκεια και δεν ξέρει αν θα μείνει περισσότερο στην Αθήνα.

Η πρόταση για προπονητή κρίνει πολλά

Η πρόθεση του Ντρεοσί να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό χωρίς τον Μπόλονι είχε διαφανεί από την προσπάθεια του να φέρει ταλαντούχους Αφρικανούς για δοκιμή και από την πρώτη αναζήτηση για προπονητή που πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες. Ο Ντρεοσί υλοποιεί τον σχεδιασμό της νέας σεζόν και την επόμενη εβδομάδα, θα θέσει υπόψη του Γιάννη Αλαφούζου ονόματα για την τεχνική ηγεσία. Από τις προτάσεις του θα εξαρτηθεί και η αποδοχή τους από τον Αλαφούζο.

Ο Αλαφούζος έχει ζητήσει έναν επαγγελματία με επιτυχημένες δουλειές και εμπειρία και δεν πρόκειται να εγκρίνει την πρόσληψη ενός νέου Πογιάτος. Μία προϋπόθεση που δεν δυσκολεύει τον Ντρεοσί αφού και εκείνος στη Γαλλία συνήθιζε να προσλαμβάνει έμπειρους προπονητές και να αποφύγει τους άπειρους. Ο Πολ Λε Γκεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του, έχει σοβαρές πιθανότητες αλλά δεν είναι ο μόνος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ