Παναθηναϊκός: Πέντε εκκρεμότητες για τον νέο προπονητή

Παναθηναϊκός: Πέντε εκκρεμότητες για τον νέο προπονητή

Μακέντα, Καρλίτος, Αϊτόρ, Αγιούμπ και Μπουζούκης είναι πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού που για διαφορετικούς λόγους δεν νιώθουν τόσο σίγουροι για το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Ένα χαρακτηριστικό του Παναθηναϊκού τη σεζόν που τελείωσε ήταν ότι δημιουργούσε δύσκολα και σκόραρε με το… σταγονόμετρο. Αυτή η πραγματικότητα είχε διάφορες εξηγήσεις.

Μία από τις βασικές είναι το αγωνιστικό στυλ που πρέσβευε ο Λάζλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος έχει πιο συντηρητική νοοτροπία και έδωσε μεγαλύτερη σημασία στην ανασταλτική λειτουργία. Στην επίθεση δεν δούλεψε τόσο πολύ και στηριζόταν σε δύο-τρεις τρόπους που έδειξε στους παίκτες του.

Από την άλλη, όμως, και οι μεσοεπιθετικοί οι οποίοι υποτίθεται πως θα έκαναν τη διαφορά σε αυτά τα κομμάτια, υστέρησαν σημαντικά. Οι επιθετικοί είχαν χαμηλή συχνότητα στο σκοράρισμα, ενώ οι χαφ που είχαν επιφορτιστεί τη δημιουργία δεν ανταποκρίθηκαν.

Πρόκειται για μερικούς από τους πιο ακριβοπληρωμένους ξένους, αλλά και το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει ο Παναθηναϊκός από την ακαδημία του τα τελευταία. Δίπλα στα ονόματα τους, μπαίνει πλέον ένα μεγάλο ερωτηματικό για την επόμενη σεζόν και θα κληθεί να αποφασίσει ο νέος προπονητή…

ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΑΚΕΝΤΑ

Σενάρια για δεύτερο καλοκαίρι

Πριν λίγες μέρες ο Φεντερίκο Μακέντα αποκάλυψε ότι πέρυσι το καλοκαίρι είχε συμφωνήσει να πάρει μεταγραφή, αλλά λίγο πριν τις υπογραφές ο Γιάννης Αλαφούζος τον κάλεσε να ανανεώσει το συμβόλαιο του με διπλασιασμό (από 240 σε 500.000 τη σεζόν) των αποδοχών του. Εν τέλει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα σενάρια πώλησης του Ιταλού στράικερ θα επανέρθουν.

Παραμένει ο πιο αξιόπιστος επιθετικός του ρόστερ, αλλά με παραγωγικότητα τα 10 γκολ ετησίως, ο Μακέντα δεν είναι ο δεινός σκόρερ που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι εύκολο να βρει ομάδα, ενώ και ο ίδιος έχει υψηλά κριτήρια για να συμφωνήσει και όχι μόνο για το οικονομικό σκέλος.

ΚΑΡΛΙΤΟΣ

Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες

Ο Τσάβι Ρόκα έφερε τον Καρλίτος για να λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα και το βιογραφικό του Ισπανού στράικερ δικαιολογούσε την πεποίθηση του πρώην τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, ο Καρλίτος δεν προσαρμόστηκε και δεν θύμισε τον σκόρερ του πολωνικού πρωταθλήματος, ενώ έχει το ελαφρυντικό ότι το αγωνιστικό στυλ του Λάζλο Μπόλονι δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα.

Έχει υψηλό συμβόλαιο που προσεγγίζει τις 500.000 ευρώ ετησίως και ο Καρλίτος έχει ανάγκη από συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να αξιοποιηθεί. Για αυτό είναι δεδομένο ότι η παραμονή του θα εξαρτηθεί από τον νέο προπονητή, αν και δεν είναι εύκολο να βρεθεί ομάδα να τον αποκτήσει.

ΑΪΤΟΡ ΚΑΝΤΑΛΑΠΙΕΝΤΡΑ

Έμεινε μακριά από τα στάνταρ

Ήταν προσωπική επιλογή του Τσάβι Ρόκα για να κάνει τη διαφορά στα άκρα της επίθεσης, αλλά ο Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις απαιτήσεις του ρόλου. Στην αρχή της σεζόν ο Ισπανός εξτρέμ ήταν εκτός και όταν επέστρεψε, δεν μπόρεσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Λάζλο Μπόλονι. Βέβαια, όταν ο 26χρονος παίκτης έδειξε να φορμάρεται πριν τα Χριστούγεννα, ο Ρουμάνος τον άφησε στον πάγκο.

Ο Αϊτόρ αμείβεται με 430.000 ευρώ και έχει προσόντα που θα ωφελήσουν τον Παναθηναϊκό, αλλά αντίστοιχα παίρνει πολλά χρήματα για να μείνει στον πάγκο. Για αυτό και η δική του περίπτωση θα κριθεί από τον νέο προπονητή.

ΓΙΑΣΙΝ ΑΓΙΟΥΜΠ

Το πιο δύσκολο «διαζύγιο»

Η πιο απογοητευτική από τις μεταγραφές του Τσάβι Ρόκα. Ο Γιασίν Αγιούμπ όχι μόνο δεν βοηθά τον Παναθηναϊκό, αλλά έχει αποδειχτεί και εξαιρετικά επιρρεπής στους τραυματισμούς. Ο Μαροκινός χαφ ακόμα και όταν δείχνει όρεξη να παίξει, μετά από δύο ή τρεις συμμετοχές τραυματίζεται.

Κάπως έτσι εξηγείται πως ένας τόσο ταλαντούχος χαφ στην Ολλανδία, κατέληξε να έρθει ως ελεύθερος στην Ελλάδα. Ωστόσο, έχει απολαβές που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ το χρόνο και ένα κλειστό συμβόλαιο που «σπάει» δύσκολα. Αναμφίβολα, δεν πρόκειται να εμφανιστεί άλλη ομάδα που θα προσφέρει ανάλογο ποσό ώστε να αποχωρήσει…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ

Να μην χαθεί το στοίχημα

Από παιδί-θαύμα της σεζόν 2018-2019, στις μόλις 13 συμμετοχές με 465 λεπτά φέτος. Η στασιμότητα είναι μεγάλη για τον Γιάννη Μπουζούκη, ο οποίος αλλιώς φανταζόταν την εξέλιξη του στον Παναθηναϊκό. Μετά από μία χαμένη περίοδο, είναι λογικό 23χρονος επιτελικός χαφ να έχει τάσεις φυγής από ένα περιβάλλον που δεν ξέρει πως να τον αξιοποιήσει.

Για αυτό είναι σημαντικό το νέο επιτελείο που θα στελεχώσει την ομάδα, να πείσει τον Μπουζούκη ότι τα πράγματα αλλάζουν και ότι έχει μέλλον με τα πράσινα. Αλλιώς, ο Μπουζούκης θα πιέσει για να φύγει, όπως έπραξε και ο Εμμανουηλίδης τον Ιανουάριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ