Δρακωτός: «Η πρόταση μας για τον Παναθηναϊκό είναι έτοιμη»

Δρακωτός: «Η πρόταση μας για τον Παναθηναϊκό είναι έτοιμη»

Στην πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του ο Μάρκος Δρακωτός αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ και σχολίασε τα αποτελέσματα του Γιάννη Αλαφούζου.

Τηλεοπτικά συστήθηκε στον κόσμο του Παναθηναϊκού ο Μάρκος Δρακωτός, μετά την ανοικτή επιστολή με την οποία εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ.

Ο ομογενής επιχειρηματίας τόνισε ότι εκείνος έχει έτοιμη την πρόταση του για την ποδοσφαιρική ομάδα και αναμένει την ανταπόκριση του Γιάννη Αλαφούζου.

Οι δηλώσεις του Μάρκου Δρακωτού στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο»

Για το ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό: «Ευχαριστώ πολύ που μου δίνετε η δυνατότητα να απευθυνθώ στους φίλους του ΠΑΟ. Εδώ και καιρό μελετάμε την πρόταση εξαγοράς του ΠΑΟ, μετά τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Αλαφούζου. Θέλουμε να αλλάξουμε την κατεύθυνση της ομάδας που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.

Πρέπει όμως να αλλάξουμε ριζικά την δομή της ομάδας, που ήταν προβληματική τα τελευταία χρόνια. Θα θέσουμε τα θεμέλια για την επαναφορά της ομάδας εκεί που πρέπει, χρειάζεται σταθερότητα.

Τα τελευταία 12 χρόνια η ομάδα έχει αλλάξει περίπου 12 προπονητές και 9 τεχνικούς διευθυντές. Ο οικονομικός παράγοντας είναι σημαντικός, αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Αναγνωρίζω ότι ο κ. Αλαφούζος έχει ξοδέψει ένα πραγματικά μεγάλο χρηματικό ποσό. Τα αποτελέσματα όμως δείχνουν ότι τα χρήματα δεν έχουν ξοδευτεί σωστά.

Παρά το χαμηλό μπάτζετ ο Παναθηναϊκός, μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστικός, επενδύοντας σε ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό επίπεδο, φέρνοντας στην ομάδα τη σταθερότητα που τόσο χρειάζεται».

Για το ποια ήταν η πρώτη σκέψη που έκανε μετά τις συζητήσεις: «Ήλπιζα το ενδιαφέρον μου για την ομάδα να μην είχε δημοσιοποιηθεί από σεβασμό προς τον ιδιοκτήτη και την ομάδα. Τα επόμενα βήματα εξαρτώνται αποκλειστικά από τον κ. Αλαφούζο και από το ειλικρινές ενδιαφέρον του να πουλήσει.

Τότε μόνο μπορούμε να αναλύσουμε τις προοπτικές εξαγοράς της ομάδας. Δεσμεύομαι να σεβαστώ την ιστορία, τους παίκτες, τους προπονητές και τους υπερήφανους οπαδούς της ομάδας. Πρέπει να εξετάσουμε την οικονομική κατάσταση της ομάδας, να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα και να καταλήξουμε σε μια πρόταση που μπορεί να μας οδηγήσει σε περαιτέρω συζητήσεις και αυτό θα με φέρει στην Αθήνα».

Για το γεγονός ότι και άλλοι ήρθαν να πάρουν τον Παναθηναϊκό και δεν τα κατάφεραν: «Οι συζητήσεις μας με τον κ. Αλαφούζο ήταν εξαιρετικά περιορισμένες. Μας δόθηκε η εντύπωση ότι ήθελε να πουλήσει. Τον προσεγγίσαμε, μας ζήτησε να του παρέχουμε πληροφορίες και το κάναμε. Κάθε φορά όμως που φτάναμε σε ένα σημείο δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Έχουμε ήδη σχεδιάσει την οικονομική πρόταση που θα κάνουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ